18 °C Budapest
Lakásért életjáradék: nem kapkodnak a biztosítók

Lakásért életjáradék: nem kapkodnak a biztosítók

2015. március 18. 09:03

Nem kapkodnak a hazai biztosítótársaságok a lakásért életjáradékot nyújtó szolgáltatás bevezetésével, így kevés az esély arra, hogy belátható időn belül új szerződéseket lehessen kötni.

Ez év januárjától ugyanis lakásért életjáradék szolgáltatást csak biztosító nyújthat: a piacra korábban belépő szereplők csak a meglévő portfóliójukat gondozhatják - új szerződést tehát nem köthetnek -, illetve felajánlhatják további üzemeltetésre az állam nevében eljáró Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek

A nyugdíjak alacsony szintje évtizedes probléma Magyarországon, viszont a nyugdíjasok nagy hányada mindenképpen piacképes ingatlanban él. A szolgáltatás révén pedig nem csak az idősek, hanem családjuk terhei is jelentősen csökkenhetnének - írja a Világgazdaság.

Egyelőre azonban nem tudni olyan biztosítóról Magyarországon, amely lakásért életjáradékot szolgáltatást kívánna nyújtani.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?