26 °C Budapest

Hogyan tegyek félre a nyugdíjamra? Mi lehet a jó megoldás?

2015. január 25. 10:02

A legtöbb ember számára nem kérdés, hogy szüksége van nyugdíj-előtakarékosságra. Az persze már nem ilyen egyértelmű, hogy mi erre a legjobb megoldás, sokan nem tudják, milyen lehetőségeik vannak. A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényein. ezeket a kérdéseket járjuk körül.

Magyarországon az emberek 18 százaléka gondolja csak azt, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz ahhoz, hogy tisztességesen megéljenek belőle, pedig a kétharmad szerint az állam feladata, hogy gondoskodjon az idősekről - derül ki a legfrissebb OTP Öngondoskodási Index kutatásból.

Míg a megkérdezettek több mint 70 százaléka érzi, hogy kellene valamit tennie, csak 32 százalék rendelkezik öregkorára megtakarítással, vagy tervez a közeljövőre ilyen jellegű befektetést. A legtöbben inkább a munkás éveket kívánják kitolni (56%), illetve a nyugdíj mellett vállalnának munkát (66%) a tisztességes megélhetéshez.

Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam, mind a három esetében 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk befizetéseink után. Emellett természetesen a megtakarítás maga is termel hozamokat, ami befizetések nélkül is hozzáadódik a megtakarításainkhoz. Természetesen mind a három konstrukciónak vannak előnyei és hátrányai, és az is eltérő, kinek melyik lehet a legjobb nyugdíjcélú megtakarítás.

Ez a három az

Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP),

a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ),

és a Nyugdíjbiztosítás.

Tudj meg többet a nyugdíjadról!

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén ezeket a kérdéseket járjuk körül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub

Tervezett témáink:

  • Tényleg ennyire ijesztő a helyzet? Mennyire fenntartható az állami nyugdíjrendszer?
  • Mi vár ránk 20, 30, vagy akár 40 év múlva? Demográfiai trendek, adatok
  • Mit kell tenni, hogy legyen nyugdíjam? Miért fontos az öngondoskodás?
  • Milyen nyugdíjcélú megtakarítások közül lehet ma Magyarországon választani?
  • Hol helyezkednek el ezen belül az önkéntes nyugdíjpénztárak?
  • Mikor, mennyit érdemes megtakarítani?

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszínek és időpontok:


Pécs: 2015.01.26.

Szeged: 2015.01.27.

Miskolc: 2015.01.29.

Győr: 2015.02.02.


IDE KATTINTVA jelentkezhetsz.

Nem tudsz részt venni a rendezvényeken, de van kérdésed a nyugdíjaddal kapcsolatban? Írj nekünk apenzcentrum@penzcentrum.hucímre - a kérdéseket az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szakértői válaszolják meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 29. péntek
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Kutatók éjszakája
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM