2020. július 4. szombat Ulrik

Megszólalt a kötvényguru: még érdemes kivárni a részvények felvásárlásával


Érdemes még kivárni a részvények vásárlásával, hiába estek nagyot múlt héten a piacok a koronavírus-pánik közepette - véli a kötvénykirály, Mohamed El-Erian, aki manapság az Allianz vezető tanácsadójaként tevékenykedik.

Mohamed El-Erian a CNBC-nek nyilatkozva mondta el véleményét a jelenlegi piaci helyzetről. Szerinte a hosszú távú befektetőknek most érdemes kivárni.

Azt gondolom, hogy a fundamentumok még gyorsabban fognak romlani

- nyilatkozta. 

A Pimco egykori vezérigazgatója múlt hónapban, a koronavírus globális terjedését látva óva intette a befektetőket attól, hogy a "mélypontok megvásárlására" törekedjenek. Hozzátette, hogy a mostani helyzet más és nehéz lesz újraindítani a gazdaságot, ami a járvány miatt megakadt.

A hosszú távú befektetőknek még nem tanácsolja a részvények vásárlását, viszont ha valaki rövid távú, taktikus "profi" befektető, akkor sok jó lehetőség adódik most a részvénypiacok múlt heti esése után - mondta el.

A Wall Street akkora esést szenvedett el múlt héten, amire 2008 óta nem volt példa, a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq is a korrekciós szakaszba lépett, vagyis a csúcshoz képest már 10 százalék feletti esésnél jártak. A hétfői, hatalmas emelkedéssel sem tudták teljes mértékben ledolgozni a múlt heti mínuszokat az irányadó amerikai indexek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk