17 °C Budapest

Már ezekkel az ATM-ekkel is tehetünk be készpénzt a számlára: így működik

2020. július 14. 14:28

Első lépésként a Budapest Bank negyvenegy bankautomatáján vált elérhetővé a készpénzbefizetés lehetősége, év végéig pedig további huszonkét ATM lesz képes erre. A bank adatai alapján az ügyfelei 2019-es pénzbefizetéseinek 40%-a olyan tranzakció volt, amely mostantól akár az új ATM-eken keresztül is elvégezhető, ami azért is nagyon fontos, mert idén a kijárási korlátozás kihirdetése után 35%-kal csökkent a napi pénztári befizetés. A pénzbefizetés lehetősége mellett az NFC panellel felszerelt automatákon elérhető lesz az érintéses azonosítási lehetőség is.

Az utóbbi hónapokban a járványhelyzet miatt felgyorsult a kontaktmentes digitális megoldások terjedése, amelyek ráadásul sok esetben lehetőséget kínálnak a hagyományos nyitvatartási időn túli ügyintézésre is. A Budapest Bank ennek jegyében több ütemben megkezdte készpénzbefizetésre alkalmas automatái beüzemelését1, így a bank ügyfelei már a hét minden napján, akár napi huszonnégy órában fizethetnek be pénzt számlájukra.

Jöl jönne néhány millió forint? Találd meg a neked legmegfelelőbb ajánlatot a Pénzcentrum aklkulátorával!

A bank 121 ATM-jéből mostantól 41 alkalmas készpénzbefizetésre is, ezek elhelyezkedéséről a honlapon található több információ. A következő hetekben további két ATM-en válik elérhetővé a funkció, év végéig pedig újabb húsz készülék cseréjére kerül sor, amelyek mindegyike alkalmas lesz készpénzbefizetésre is.

A szolgáltatás minden Budapest Bankos bankkártyával (azaz lakossági és vállalati betéti és hitelkártyával) használható, a befizetett összeg pedig azonnal elérhetővé válik a befizetés során használt bankkártyához tartozó számlán - kivéve hitelkártyás befizetés esetén, amikor ATM-es készpénzfelvételre nincs rögtön lehetőség. Kizárólag forint bankjegy fizethető be, egyszerre maximum 200 db, bankkártyánként naponta maximum 2 millió forint értékben.

A készpénzbefizetés nem az egyetlen új funkció, ezzel egyidejűleg ugyanis bekapcsolásra kerülnek az erre alkalmas ATM készülékeken található úgynevezett NFC paneleket is. Az új technológia segítségével már nem kell a nyílásba helyezni a plasztik bankkártyát az automata használatához, elég a fizetésnél már megszokott érintéses megoldást választani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A koronavírus-járvány miatt 2020. március 28-ával bevezetett kijárási korlátozás hatására átlagosan 35%-kal kevesebbszer fizettek be pénz a Budapest Bank ügyfelei a bankszámláikra, mint az ezt megelőző, 2020. január 1-jével kezdődő időszakban. Általában jellemző, hogy minden hónapban 10-e körül megugrik a bankfióki pénzbefizetések száma, hiszen még ma is sokan kapják fizetésüket, nyugdíjukat készpénzben, ez az emelkedés pedig a járvány mellett is megfigyelhető volt

- mondta el Csáki Béla, a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettese, és hozzátette: "Az új szolgáltatásnak köszönhetően a lakossági és vállalati ügyfeleink mostantól egyszerűen, személyes kapcsolat nélkül is befizethetik bankszámlájukra a pénzüket, ráadásul a sorban állást is elkerülhetik, hiszen a készpénzbefizetésre alkalmas ATM-eknek köszönhetően ezt bármikor megtehetik. A 2019-es adatok alapján elmondható, hogy a Budapest Banknál a befizetések 40%-a olyan tranzakció volt, amely mostantól már ATM-en keresztül is elvégezhető."

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem