30 °C Budapest
savings and picket money in childs  piggy bank

Rettegnek a magyar nők az elszegényedéstől: ide fektetik a pénzüket, hogy ne kerüljenek bajba

2023. június 2. 14:02

A nők befektetésük egészségére is jobban odafigyelnek, mint a férfiak – derül ki az Erste adataiból. Náluk magasabb azok aránya, akik a befektetéseiket megosztják a különböző formák között amellett, hogy rendszeresen és tudatosan takarítanak meg. A nők még arra is figyelnek, hogy kihasználják a rendelkezésükre álló adókedvezményeket.

Statisztikai adatok szerint a nők hosszabb életet élnek, mint a férfiak, és általában jobb az egészségi állapotuk is. A nők – bár megvannak a saját egészségügyi kockázataik –egészségesebb életmódot folytatnak, több figyelmet fordítanak az egészségük megőrzésére, és kevésbé hajlamosak olyan egészségügyi problémákra, mint a szívbetegségek és a stroke – ahogyan kevésbé érintik őket az alkoholproblémák, vagy a dohányzás.

A nők és a férfiak között a befektetési szokásokban is van különbség. Általában kevesebb nő szokott befektetni, mint férfi. Azok a nők azonban, akik befektetnek, kevésbé kockázatvállalók, és hosszabb távon terveznek – ám egyes kutatások szerint sikeresebb befektetők, mint a férfiak. A nők általában jobban figyelnek az árak alakulására, és kevésbé hajlamosak túlzottan reagálni az ármozgásokra, jobban odafigyelnek a hosszú távú célokra.

Az adatok szerint a nők nagyobb figyelmet szentelnek befektetésük egészségének is.

Az Erste legújabb felmérésében azt vizsgálta meg, hogy hányan mennek majd át digitális platformjának, George-nak a portfólióegészség-tesztjén. A mobiltelefonos alkalmazásból elérhető teszt négy szempont alapján vizsgálja mindenkinél egyénre szabva, lehet-e biztonságosabbá, illetve jövedelmezőbbé tenni a befektetéseket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nyitottabbak a rendszeres megtakarításra

A feltételek mindegyikének egyelőre csak minden tizenkettedik ügyfél felel meg – ám a nők arányaiban jobban teljesítenek, mint a férfiak. Az értékpapírszámlával – vagyis befektetéssel – rendelkező nők 10 százaléka ugyanis teljesíti az összes többi feltételt is. A férfiaknál ez az arány 7 százalék. A nők ezen kívül nyitottabbak a rendszeres megtakarításra is: közel a harmaduk rendelkezik ilyen programmal, míg a férfiaknál ez az arány alig több mint 20 százalék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. július 19. 08:39
A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe...
KonyhaKontrolling  |  2024. július 19. 07:45
Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg job...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 07:03
Mintegy 36 ezerrel több lakóingatlant próbálnak eladni a tulajdonosaik most, mint két évvel ezelőtt,...
MEDIA1  |  2024. július 18. 18:39
Magyarországon csak a WBD streamingplatformján, a Maxon érhető majd el mind a 762 sportesemény, 329...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem