Rommá keresheted magad ezekben a szakmákban: diploma nem kell

2019. december 29. 18:02

Ezek voltak 2019 52. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Ezekben a szakmákban szénné keresheted magad: diploma sem kell

A Pénzcentrum oldalán 2018 elején elindított interjúsorozatunk keretében a legjelentősebb, a legtöbb embert foglalkoztató hazai vállalatok hr vezetőivel készítünk interjút. A sorozat 2019-ben is folytatódott, hiszen továbbra is kíváncsiak voltunk arra, mik a trendek, merre tart a piac.

Ez tuti neked is kiment a fejedből idén: pedig simán rámehet a családi karácsony

A karácsonyi rohanásban az emberek hajlamosak megfeledkezni az egészségükről, pedig éppen az ünnepek alatt még kellemetlenebb fejfájástól, gyomorsavtól, vagy epegörcsöktől szenvedni. A Pénzcentrum Dr. Marjai Tamást, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) szakmai elnökének tanácsát kérte ki azzal kapcsolatban, mire ügyeljenek a gyógyszert szedők karácsonykor.

Meglépték: ingyenmilliókat ad a kormány több százezer magyarnak

Rendkívül gazdag volt pénzügyi feljeményekben ez az év: elindult a babaváró, megjelent a MÁP+, kibővítették a CSOK-ot, és még sok egyéb dolog történt. Miután a Pénzcentrum az egész évben folyamatosan beszámolt ezekről a fejleményekről, most egy cikkbe gyűjtöttük ezeket. Természetesen, ahogy idén is, jövőre is árgus szemekkel figyeljük a különféle fejleményeket, és azonnal beszámolunk róla, ha egy új terméket dobnak piacra, vagy valamiben változik a szabályozás. Tarts velünk 2020-ban is!

Itt korcsolyázhatsz a fővárosban: mutatjuk az ingyenes lehetőségeket is

Habár az időjárás nem nevezhető kifejezetten téliesnek, a téli sportok egyre népszerűbbek: a téli szünetben, amely idén január 6-ig tart, sok család választja a korcsolyázást, mint a szabadtéri testmozgás egyik legkellemesebb formáját.

Itt a 2019-es nagy virsliteszt: tényleg az olcsó a legrosszabb?

Az újév köszöntésének elengedhetetlen kelléke a virsli, olyannyira, hogy a statisztikák szerint szinte minden magyar ember enni is fog belőle 2020 első napján. Adódik azonban a kérdés, hogy milyet vegyen az ember, hiszen a boltok hűtőpultjaiban rengetek termék közül lehet választani. Ezen felbuzdulva a Pénzcentrum 14 emberrel tesztelt 10 különböző baromfivirslit - merthogy ez a magyarok kedvenc fajtája -, főleg a saját márkás, legolcsóbb termékekre koncentrálva. Mutatjuk, melyik termék vihette el egyértelműen a legjobb és legrosszabb ár/érték arányú virsli címét, de mutatunk olyan darabokat is, amik között kétszeres árkülönbség mutatkozott, ám az olcsóbbik simán verte a drágábbikat az ízteszten.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Talicska, mikró, festmény: hihetetlen, miket hagytunk el idén a MÁV-on, Volánon

Egészen hihetetlen, milyen tárgyakat felejtettek idén a magyarok a különféle közlekedési eszközökön. Oké, a pénztárca, telefon kicsúszhat a zsebből, és a táska is van, hogy a nagy rohanásban fent marad a járművön, de azért egy mikró, vagy a babakocsi hiánya igencsak feltűnhetne a tulajdonosnak. A BKV-n hagyott talicskára pedig még mindig keressük a magyarázatot...

Épül az új autópálya Magyarországon: ennek sokan fognak örülni

Az év legjelentősebb fejlesztéseit, valamint azokat a folyamatban lévő projekteke szedte egy csokorba a HelloVidék.hu, amelyek várhatóan a következő évektől teszik gyorsabbá és biztonságosabbá a közlekedést.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm