Portrait of a young business woman fired from a job.

Rengeteg magyar dolgozó állása forog kockán: ezekben a szakmákban indult be a kirúgási hullám

2023. január 9. 16:05

A január sokaknak indul nehezen, hiszen az ünnepek után nem könnyű visszaszokni a hétköznapi rutinhoz. Azonban rengeteg munkavállalónak ennél jóval nagyobb kihívással kell szembenéznie: januárban hagyományosan megugrik az elbocsájtások száma. A cégek jellemzően ilyenkor tervezik meg az új éves költségvetést, ez pedig óhatatlanul is átszervezést és racionalizálást vonhat maga után, különösen most, amikor rengeteg helyen emelkedtek a munkaadók költségei. Most összeszedtük, mire érdemes koncentrálni, hogy átvészeljünk egy januári elbocsájtást.

Valószínűleg kevesen tartják a januárt a legjobb hónapnak a munkában: az ünnepek utáni visszatérés a hétköznapokba sosem könnyű időszak. Azonban sokaknak jóval rosszabbul indul az év annál, mint hogy újra meg kell szokni a korai kelést, ugyanis sok cég indítja az évet elbocsájtásokkal. Ez azzal okolható, az előző év üzleti összegzése után sok helyen ilyenkor derül ki, szükség van-e megszorításokra, esetleges elbocsájtásokra ahhoz, hogy egy vállalkozás tovább tudjon működni. Az biztos, hogy senki sem akarja a munkája elvesztésével indítani az évet, azonban nem kell kétségbe esnünk akkor sem, ha az első munkanapon rossz hírrel fogad minket a főnökünk. Most a Huffpost cikke alapján összeszedtük a legjobb tanácsokat azoknak, akik 2023-at kénytelenek munkakereséssel kezdeni.

Kezdődnek a leépítések?

2022 nem volt könnyű év senkinek: a brutális infláció, a megemelkedett rezsiköltségek és az általános bizonytalanság több munkaadót is sarokba szorítottak. Ez pedig meglátszott a foglalkoztatási adatokban is, ugyanis nyáron évek óta nem látott mértékben nőtt meg a tömegesen elbocsájtott munkavállalók száma itthon. Ugyan tavaly hamar stabilizálódott ez a helyzet és nem láttunk további csökkenést a foglalkoztatásban, azonban nem tudni, ez meddig tarthat ki.

Sok cég még nem összegezte a 2022-es évet, így még sok munkahelyen érheti kellemetlen meglepetés a munkavállalókat, ha a tavalyi évben a megnövekedett költségek miatt rajtuk lesznek kénytelen spórolni az alkalmazottain. Könnyen lehet, hogy sokakat éppen az évindító teljesítményértékeléseken fognak szembesíteni azzal, hogy már nincs szükség a munkájukra.

Gyakran tapasztaljuk azt januárban, hogy megugrik az elbocsájtások száma

– magyarázza ezzel kapcsolatban Sarah Rodehorst HR-szakértő. Ahogy a cégek kielemzik az előző év adatait és a döntenek az új költségvetésről, illetve stratégiáról, úgy hajtanak végre különböző átszervezéseket, és adott esetben racionalizálják az alkalmazottak számát.

Idén a megemelkedett rezsiköltségek még komolyabb problémát jelenthetnek a cégeknek, mint tavaly, így azok a munkavállalók lehetnek kitéve az elbocsájtás veszélyének, akik a nagy energiaigényű szektorokban dolgoznak. Sandra Sucher, a Harvard Egyetem oktatója azt is kiemelte, hogy az év végén adott bónuszok miatt sok munkaadónak kisebb a mozgástere anyagilag.

Ráadásul ezt egyes cégek hajlamosak úgy kihasználni, hogy akikkel nem tervezik folytatni a munkát januárban, azokon már év végén is spórolnak és ne fizetnek nekik pluszpénzt. Ha úgy érezzük az év elején, hogy rezeg a léc a munkahelyünkön, az sokaknál komoly szorongást és pánikot válthat ki. Ilyenkor vegyünk egy mély levegőt, és kezdjük el tervezni, merre tudunk innen továbbmenni.

Növekvő tendencia

A januári elbocsájtások komoly veszélyt jelentenek a magyar munkaerőpiacon. Lapunknak korábban Virovácz Péter, az ING vezető elemzője beszélt arról, hogy ugyan igyekeznek megtartani a munkavállalókat a cégek, többen csak a létszámleépítésben gondolkodhatnak, így pedig elkerülhetetlenek lesznek a komolyabb elbocsájtások:

Egyre magabiztosabban kijelenthető, hogy a nyári csúcsot követően folyamatosan zajlik a foglalkoztatás lemorzsolódása. A vállalatok szépen lassan elkezdtek alkalmazkodni az emelkedő költségekhez, és egyre többen a létszámleépítésben látják a megoldást. Emellett pedig egyre többen dönthetnek úgy, hogy aktív álláskeresésbe fognak, hogy javítsák saját élethelyzetüket.

Menthetetlen helyzet

Ha egy ilyen helyzetben nagyon intenzív érzések öntenek el minket, és erős csalódást érzünk amiatt, hogy munka nélkül maradtunk januárban, akkor legyünk engedékenyek magunkkal szemben, hiszen ez teljesen normális reakció.

Ezen a szorongáson viszont mi magunk is tudunk segíteni azzal, hogy arra koncentrálunk, amire van ráhatásunk ahelyett, amire nincs; például, hogy a főnökünk bármikor felmondhat nekünk. Mivel a munkahelyünk sorsa már akár hetekkel korábban megpecsételődhetett, Gregory Tall munkahelyi coach azt tanácsolja, ne dolgozzunk még keményebben csak azért, mert azt hisszük, ezzel megmenthetjük az állásunkat.

Könnyebb abbahagyni a munkakeresést, mint minden előkészület nélkül belevágni

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

– emlékeztet a szakértő. Ha már tudjuk, hogy elbocsájtásokra fog sor kerülni, akkor Tall azt tanácsolja, feltételezzük, hogy mi is azok között leszünk, akiktől megválik a munkahelyünk.

Ezzel a hozzáállással könnyebb lesz elfogadnunk a hivatalos döntést, és jóval hamarabb tudjuk elkezdeni tervezni a karrierünk következő szakaszát.

Készüljünk fel anyagilag

A munkánk elvesztése leginkább a megélhetésünk bizonytalanná válása miatt okoz stresszt. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy nemsokára munka nélkül maradunk, akkor mindenképp mérjük fel az anyagi helyzetünket, és nézzük meg, hogy min tudnánk spórolni.

Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy azonnali problémát jelent-e, ha kiesik a fizetésünk. Ha így van, akkor azonnal végig kell gondolnunk, honnan tudunk bevételt szerezni

– figyelmeztet ezzel kapcsolatban Tall. A munkahelyünkön is készüljünk a következő lépésre: ha kaptunk ajánlást, vagy pozitív visszajelzést az ügyfeleinktől, akkor azt érdemes elmenteni, de ugyanúgy a teljesítményértékeléseinket tartalmazó hivatalos dokumentumokat is. Ezek mind jól jöhetnek az álláskeresésben referenciaként. Ha pedig fennáll a veszélye, hogy valamilyen diszkriminatív ok miatt veszíthetjük el a munkánkat, akkor mindent kezdjünk el dokumentálni arra az esetre, ha hirtelen elbocsájtanának, és ügyvédhez fordulnánk a jogszerűtlen bánásmód miatt.

Koncentráljunk az erősségeinkre

A következő munkahelyünk megtalálást az is megkönnyíti, ha tisztában vagyunk azzal, miben vagyunk jók, és milyen olyan képességeink vannak, melyekkel meg tudunk győzni egy céget arról, hogy értékes része lehetünk a csapatuknak. Ha viszont úgy érezzük, nem tudjuk, mivel lehetnénk versenyképesek a munkaerőpiacon, illetve milyen munkát végeznénk szívesen, akkor ezt a helyzetet használhatjuk arra is, hogy ezt átgondoljuk, és új irányt találjunk a karrierünknek.

Sucher ezzel kapcsoltban azt tanácsolja, szánjunk egy-két hetet arra, hogy felkutassuk, milyen potenciális cégek és területek érdekelnének minket, és miért keltették fel a figyelmünket. Ha pedig arról van szó, miben vagyunk jók, akkor ne féljünk megkérdezni erről a kollégáinkat.

Az elbocsájtás mindig óriási csapást mér az ember önbizalmára szakmailag

– figyelmeztet a szakértő. Ha elkezdünk magunknak olyan kérdéseket feltenni, mint hogy miért nem maradhattunk, mikor mások igen, azzal csak magunknak okozunk fájdalmat, miközben a helyzetünk nem változik egyáltalán:

Azoknak sikerül a leghamarabb talpra állni az elbocsájtás után, akik pozitívan tudnak hozzáállni a helyzethez, és nem magukat hibáztatják a munkájuk elvesztéséért.

Lássuk meg a lehetőséget

Ugyan januárban jellemzőek a komoly a leépítések, azért az év elején ugyanúgy jellemző a toborzás is a cégeknél. Lehetséges, hogy elveszítjük a munkánkat, de ebben az időszakban nagyon valószínű, hogy hamar találunk magunknak új helyet, ráadásul itthon továbbra is munkaerőhiány van, ami szintén kedvez az álláskeresőknek. Januárban történik a legtöbb a változás a munkaerőpiacon, ilyenkor a cégek komoly átalakításokat hajtanak végre, ebből pedig mi is profitálhatunk, ha éppen munka nélkül maradnánk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm