Itt a válasz az égető kérdésre: ezért nem rúgják ki a késős kollégáidat

Itt a válasz az égető kérdésre: ezért nem rúgják ki a késős kollégáidat

2018. április 5. 15:00

Szinte minden munkahelyen vagy baráti társaságban van egy ember, aki állandóan elkésik mindenhonnan. Ha magadra ismertél, van egy jó hírünk, a késősök általában sikeresebbek és kreatívabbak, mint azok, akik mindig időben érkeznek.

Amikor reggel időben beérsz a munkahelyedre, általában van még néhány asztal, ahol nem ül senki, és szinte biztos, hogy van olyan munkaállomás is, ahol soha nincs ott a kollégád a munkaidő kezdetekor. Nem kell ugyanakkor csak a munkahelye gondolni, a baráti társaságokban is gyakran akad egy-egy személy, aki képtelen odaérni a találkozókra. Ha ez téged idegesít, esetleg nem tudod feldolgozni, hogy ezek az emberek miért értelmezhetik kicsit lazábban a közösségi szabályokat, akkor van egy rossz hírünk.

Kutatások szerint az állandó késők általánosságban sikeresebbek, kevéssé stresszesek, optimistábbak és lelkesebbek azoknál, akik mindenhol időben ott vannak.

Az embereket kilenc személyiségtípusra osztó Enneagram-teszt szerint a szétszórt, ennek köszönhetően általában késős emberek nyitottabbak a társaságra, spontánabbak, játékosabbak és jobb kedvűek.

Ők tényleg azt hiszik, hogy el tudnak menni futni, fel tudják kapni a tisztítóból a ruháikat, be tudnak vásárolni és még a gyereküket is el tudják dobni az iskolába egy óra alatt

- nyilatkozta korábban Diana Delonzor, a Soha többé ne késs című könyv szerzője, aki azt is hozzátette, hogy a késős emberek közül sokan optimisták és a valóságtól elrugaszkodottak.

Emlékeznek arra az egy napra 10 évvel ezelőttről, amikor ezeket a dolgokat tényleg mind megcsinálták 60 perc alatt, de az összes többi alkalmat, amikor ezek a dolgok sokkal több ideig tartottak, elfelejtik

- tette hozzá a szerző.

Az idő egyébként hiába tűnik elsőre exaktnak, a különböző típusú emberek, különbözőképpen érzékelik azt. Jeff Conte, a Sand Diego-i állami egyetem oktatója egy tanulmányához két részre osztotta a kísérletben résztvevőket. Az egyik csoportba azok kerültek, akik szerettek versenyezni, türelmetlenebbek, és összeszedettebbek voltak. A másik csoportba pedig a kreatívabb, szétszórtabb és nyugodtabb emberek kerültek.

Mindkét csoportnak meg kellett tippelnie egy perc várakozás után, hogy valójában mennyi idő telt el. Az összeszedettebb csoport átlagosan 58 másodpercre, a szétszórtabb pedig 77 másodpercre tippelt. Ez azt jelenti, hogy a szétszórtabbak egy egységnyi időt hosszabbnak érzékeltek, ezért hihetik azt, hogy mielőtt odaérnek valahova, több dolgot tudnak megtenni, mint azok, akik precízebbek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szintén Conte megvizsgálta azt is, hogy mennyit késnek a New York-i metrósofőrök. A kutató 181 metróst vett górcső alá, és azok, akik gyakran csináltak több dolgot egyszerre, hajlamosabbak voltak a késésre. Ennek az oka az lehetett, hogy jobban beleélték magukat abba, amit épp csináltak, így elveszítették az időérzéküket.

Mivel a késős embereknek általában pozitívabb a gondolokodásuk, ez sikeresebbé is teszik őket. A Metropolitan Life egy kutatása szerint az optimista értékesítési ügynökök az átlagosnál 88 százalékkal jobb eredményt értek el. Az optimizmust egyébként nemcsak a sikerességgel, hanem az alacsonyabb sressz-szinttel és a hosszabb élettel is összekapcsolták már.

(Indy100)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05