23 °C Budapest

Ekkora havi bruttó felett nem jár családi pótlék jövőre

2010. november 3. 15:32

Bár többféle változat fekszik még a kormány előtt a családi pótlék rendszerének átalakítása kapcsán, valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára.

Nyitrai elmondta, hogy ez a változás körülbelül 12-15 ezer gyermeket érint, ezeknél a családoknál a kieső családi pótlék a jövedelem körülbelül 1%-át érinti majd. A megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány 10%-kal tudja növelni az ápolási díjat. Ha a kormány ezt a javaslatot elfogadja, a törvényjavaslatot be is nyújtják a parlamentnek.

A helyettes államtitkár az Új Megegyezés 2010 - Szociális Ágazati Konzultáció budapesti záró-állomásán elmondta, hogy a jövő év közepén egy új szolgáltatási törvényt szeretnének kialakítani. A konzultáció- sorozat eredményeként 2011 elején nemzeti szociálpolitikai koncepció születik majd.

Nyitrai szerint fontos az ágazatban az adminisztrációs terhek csökkentése. A jövő évi költségvetés ugyan nem teszi lehetővé, hogy emeljék a normatív támogatásokat, de szavai szerint azok legalább nem csökkennek. Soltész Miklós szociális államtitkár a konferencián arról beszélt, hogy be kell vezetni a produktív szociálpolitikát és a produktív családpolitikát.

Az államtitkár is megerősítette, a kormány ma dönt arról, hogy várhatóan az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családoknak jövőre nem járna családi pótlék, de ezeknél a családoknál is megőrzik a fogyatékkal elő gyerekek után járó családi pótlékot. Magyarország legnagyobb gondja a demográfiai helyzet, ha ezen a téren nem történik érdemi változás, akkor 10-15 év múlva nem lehet fenntartani a népjóléti rendszert. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?