Itt valami bűzlik - minimálbér percek alatt...

Pénzcentrum
2006. október 13. 14:00

Sokat hallani bukott piramis rendszerekről, milliárdos csalásokról, évtizedekre bekasznizott "vállalkozókról", a pénzük után futó befektetőkről és végeláthatatlan hosszú pereskedésekről. Mi is megemlékeztünk már arról néhány hete, hogy milyen módon lehet az illegális piramisjáték tulajdonságainak felismerésével a csapdát elkerülni. Ebben az esetben a nem minden, ami fénylik mondás fordítva is igaz, ugyanis több olyan vállalat is van, amely sikeresen és a kereteiben munkálkodók számára is hasznosan tevékenykedik. Lássuk, mit tud nyújtani az Avon, Az Oriflame és a FM Group multi-level marketingrendszerei!


Választásunk azért esett ezekre a cégekre, mert egyrészt külföldön is elismert, évtizedek óta működő hálózattal rendelkeznek, másrészt mert ezek terjednek leginkább napjainkban a fiatalok körében, akik kiegészítő jövedelemként tekintenek az innen szerzett forrásokra.

A legújabban teret nyerő üzletág a "parfüm business", amelyben azért férnek el annyian, mert az eredeti helyett a csupán illatot preferáló, bőkezű, vagy vékony pénztárcájú vásárlók más-más igényekkel rendelkeznek, és ezeket más szolgáltatások nyújtásával lehet kielégíteni. A magyar lakosság nagy része rendkívüli módon ár-érzékeny, ezért főleg egy olyan hamar fogyó eszköz esetében, mint a parfüm, nem érdekeltek abban, hogy a nagy drogériákban vásároljanak "méregdrága" termékeket, mikor azokat névtelen üvegekben sokkal olcsóbban is megvehetik.

Ez az igény lehet az egyik életre keltő motívuma az FM Group hálózatnak, amely a nagy kozmetikai cégekhez hasonlóan saját értékesítő hálózattal rendelkezik. A belépéshez nem kell mást tennünk, mint megvásárolni a 100 mintát tartalmazó starter csomagot dekoratív bőrmappában 7900 forintért (jelenleg akciósan 6500 forintért), és vállalnunk, hogy havonta legalább két felnőtt parfümöt vásárolni, amelynek ára darabonként 2950 forint. A női parfümök 30 ml-esek, míg a férfiaké 50 ml-esek.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, az értékesítő minden egyes eladott üveg után részesedést kap, ami jelen esetben 1300 Ft. Ráadásul a tapasztalatok szerint ezt a szép summát viszonylag kevés energia befektetéssel, akár heti két órányi munkával is meg lehet keresni a minimálbért. Emellett mindenki kialakíthatja a saját hálózatát vagyis az általa "beszervezett" emberek kezén átfolyó forgalom után jutalékot kap.

A rendszer egyetlen felróható hibájaként azt említhetjük meg, hogy annak ellenére, hogy az értékesítő és az FM Group között szerződéses jogviszony áll fenn, amely lehet megbízási, tagsági, illetve értékesítési szerződés, a belőle származó jövedelem után az értékesítők adót nem fizetnek.

A belépés azonban leginkább azoknak hozhat a jelentős hasznot, aki kiterjedt ismeretségi körrel, rengeteg rokonnal, és jó kommunikációs és rábeszélési képességgel rendelkeznek.

A másik világméretű kozmetikai cég is hasonló mechanizmussal dolgozik. De az Avonhoz történő belépés ingyenes és havonta egy katalógust és a két havonta megjelenő hírújság egy példányát ajándékba adnak a terjesztőknek, jelen esetben tanácsadónőknek, amelyben a legújabb, a régi és az akciós termékek közül válogathatnak az érdeklődők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy minimális rendelési mennyiség felett a terjesztők azonban nem az egyes termékek után, hanem az általuk lebonyolított rendelés, forgalom alapján sávosan kapják a juttatásokat. Értesüléseink szerint körülbelül 12 ezer forintos rendelés alatt 0 százalék a jutalék, amely 30 százalékig csúszhat fel, de ehhez már igencsak nagy vevőkörre van szükség, mert a határösszeg a 70 ezer forintot is elérheti. Emellett az Avon csupán a minimális rendelési mennyiséget elérők esetében vállalja magára a postaköltséget.

Az Avon 14 éves tevékenykedik Magyarországon is kiterjedt tanácsadói hálózattal rendelkezik, amit koordinátorok segítségével fog össze. A koordinátorok azonban nem beszervező, hanem szervező funkciót látnak, annak ellenére, hogy az körzetükbe tartozó tanácsadók forgalma után jutalékot kapnak. Ennek alapját azonban a koordinációval együtt járó többletmunka képezi.

Az Avon esetében is felmerül az adózatlan jövedelem kérdése, amelyet a cég a következőképpen hidal át: a terjesztő haszna abból származik, hogy az nála megrendelt termékeket a rendelési küszöbök felett a cég számára úgymond akciósan, meghatározott százalékkal olcsóbban adja.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
hrdoktor  |  2023.05.29 07:48
Az életmódunk számos tényezőt befolyásol, beleértve a szem egészségét is. Az egészségtelen táplálkoz...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04