8 °C Budapest

Itt valami bűzlik - minimálbér percek alatt...

Pénzcentrum
2006. október 13. 14:00

Sokat hallani bukott piramis rendszerekről, milliárdos csalásokról, évtizedekre bekasznizott "vállalkozókról", a pénzük után futó befektetőkről és végeláthatatlan hosszú pereskedésekről. Mi is megemlékeztünk már arról néhány hete, hogy milyen módon lehet az illegális piramisjáték tulajdonságainak felismerésével a csapdát elkerülni. Ebben az esetben a nem minden, ami fénylik mondás fordítva is igaz, ugyanis több olyan vállalat is van, amely sikeresen és a kereteiben munkálkodók számára is hasznosan tevékenykedik. Lássuk, mit tud nyújtani az Avon, Az Oriflame és a FM Group multi-level marketingrendszerei!


Választásunk azért esett ezekre a cégekre, mert egyrészt külföldön is elismert, évtizedek óta működő hálózattal rendelkeznek, másrészt mert ezek terjednek leginkább napjainkban a fiatalok körében, akik kiegészítő jövedelemként tekintenek az innen szerzett forrásokra.

A legújabban teret nyerő üzletág a "parfüm business", amelyben azért férnek el annyian, mert az eredeti helyett a csupán illatot preferáló, bőkezű, vagy vékony pénztárcájú vásárlók más-más igényekkel rendelkeznek, és ezeket más szolgáltatások nyújtásával lehet kielégíteni. A magyar lakosság nagy része rendkívüli módon ár-érzékeny, ezért főleg egy olyan hamar fogyó eszköz esetében, mint a parfüm, nem érdekeltek abban, hogy a nagy drogériákban vásároljanak "méregdrága" termékeket, mikor azokat névtelen üvegekben sokkal olcsóbban is megvehetik.

Ez az igény lehet az egyik életre keltő motívuma az FM Group hálózatnak, amely a nagy kozmetikai cégekhez hasonlóan saját értékesítő hálózattal rendelkezik. A belépéshez nem kell mást tennünk, mint megvásárolni a 100 mintát tartalmazó starter csomagot dekoratív bőrmappában 7900 forintért (jelenleg akciósan 6500 forintért), és vállalnunk, hogy havonta legalább két felnőtt parfümöt vásárolni, amelynek ára darabonként 2950 forint. A női parfümök 30 ml-esek, míg a férfiaké 50 ml-esek.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, az értékesítő minden egyes eladott üveg után részesedést kap, ami jelen esetben 1300 Ft. Ráadásul a tapasztalatok szerint ezt a szép summát viszonylag kevés energia befektetéssel, akár heti két órányi munkával is meg lehet keresni a minimálbért. Emellett mindenki kialakíthatja a saját hálózatát vagyis az általa "beszervezett" emberek kezén átfolyó forgalom után jutalékot kap.

A rendszer egyetlen felróható hibájaként azt említhetjük meg, hogy annak ellenére, hogy az értékesítő és az FM Group között szerződéses jogviszony áll fenn, amely lehet megbízási, tagsági, illetve értékesítési szerződés, a belőle származó jövedelem után az értékesítők adót nem fizetnek.

A belépés azonban leginkább azoknak hozhat a jelentős hasznot, aki kiterjedt ismeretségi körrel, rengeteg rokonnal, és jó kommunikációs és rábeszélési képességgel rendelkeznek.

A másik világméretű kozmetikai cég is hasonló mechanizmussal dolgozik. De az Avonhoz történő belépés ingyenes és havonta egy katalógust és a két havonta megjelenő hírújság egy példányát ajándékba adnak a terjesztőknek, jelen esetben tanácsadónőknek, amelyben a legújabb, a régi és az akciós termékek közül válogathatnak az érdeklődők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy minimális rendelési mennyiség felett a terjesztők azonban nem az egyes termékek után, hanem az általuk lebonyolított rendelés, forgalom alapján sávosan kapják a juttatásokat. Értesüléseink szerint körülbelül 12 ezer forintos rendelés alatt 0 százalék a jutalék, amely 30 százalékig csúszhat fel, de ehhez már igencsak nagy vevőkörre van szükség, mert a határösszeg a 70 ezer forintot is elérheti. Emellett az Avon csupán a minimális rendelési mennyiséget elérők esetében vállalja magára a postaköltséget.

Az Avon 14 éves tevékenykedik Magyarországon is kiterjedt tanácsadói hálózattal rendelkezik, amit koordinátorok segítségével fog össze. A koordinátorok azonban nem beszervező, hanem szervező funkciót látnak, annak ellenére, hogy az körzetükbe tartozó tanácsadók forgalma után jutalékot kapnak. Ennek alapját azonban a koordinációval együtt járó többletmunka képezi.

Az Avon esetében is felmerül az adózatlan jövedelem kérdése, amelyet a cég a következőképpen hidal át: a terjesztő haszna abból származik, hogy az nála megrendelt termékeket a rendelési küszöbök felett a cég számára úgymond akciósan, meghatározott százalékkal olcsóbban adja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm