30 °C Budapest

Graphisoft az új stratégiáról és a jövőbeli kilátásokról

Pénzcentrum
2004. február 17. 07:56

Továbbra is igen óvatos a Graphisoft vezetése a jövőbeli kilátásokat tekintve, és egyelőre semmi konkrétumot nem mond a várhatóan hamarosan nyilvánossá váló új stratégiából - ez derült ki a társaság tegnapi elemzői telefonkonferenciájából, valamint a cég elnökével, Bojár Gáborral, és pénzügyi igazgatójával, Bihari Sándorral folytatott beszélgetéseinkből.

A Graphisoft menedzsmentje szolid növekedést vár az idei esztendőben, s az új termékekbe és piacokba való beruházásokat úgy kánja végrehajtani, hogy a társaság továbbra is nyereséges működést érjen el - mondta el a portfolio.hu-nak Bojár Gábor . A cég elnöke a társaság új stratégiájáról annyit árult el, hogy a Graphisoft továbbra is az építőipari szoftverek piacán kíván maradni, ennek a területnek azonban az eddiginél szélesebb skáláját kívánja lefedni.

Bojár elmondta, hogy az eddigi stratégiát kívánja a cég több tartalommal megtölteni, melynek egyik eleme a növekvő szolgáltatás tartalom lesz. Az akvizíciókat firtató kérdésünkre a cég elnöke azt válaszolta, hogy a Graphisoft folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket, egyelőre azonban egyetlen olyan tárgyalás sincsen abban a stádiumban, hogy azt lehetőségként lehetne említeni.

Az idei esztendőben a cég növelni kívánja marketing tevékenységét a további növekedés miatt, s nagyobb fókuszt kíván helyezni az egyedi szoftver fejlesztésekre (természetesen az építőipar területén maradva), ami növekvő K+F költségeket is eredményezhet.

Bihari Sándor pénzügyi igazgató elmondta, hogy az amerikai piac lendületét a Graphisoft szeretné kihasználni, így várhatóan tapasztalattal és sales orientációval rendelkező új vezetőt fognak az amerikai leánycég élére kinevezni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az USA értékesítések idén várhatóan növekedni fognak, mindazonáltal a dollár euróval szembeni árfolyama fékezheti a bővülést, amennyiben a zöldhasú tovább gyengül az európai devizával szemben. A pénzügyi vezető elmondta, hogy a dollár tekintetében a társaság természetes fedezettséggel rendelkezik.


Bihari az új stratégáról annyit mondott el, hogy annak megvalósítása idén még nem fog jelentős árbevételt generálni, a költségekről azonban csak annyit tudtunk meg, hogy "a részvényesek rövid és hosszú távú érdekeit szem előtt tartva kíván a Graphisoft beruházni".

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?