23 °C Budapest

Graphisoft az új stratégiáról és a jövőbeli kilátásokról

Pénzcentrum
2004. február 17. 07:56

Továbbra is igen óvatos a Graphisoft vezetése a jövőbeli kilátásokat tekintve, és egyelőre semmi konkrétumot nem mond a várhatóan hamarosan nyilvánossá váló új stratégiából - ez derült ki a társaság tegnapi elemzői telefonkonferenciájából, valamint a cég elnökével, Bojár Gáborral, és pénzügyi igazgatójával, Bihari Sándorral folytatott beszélgetéseinkből.

A Graphisoft menedzsmentje szolid növekedést vár az idei esztendőben, s az új termékekbe és piacokba való beruházásokat úgy kánja végrehajtani, hogy a társaság továbbra is nyereséges működést érjen el - mondta el a portfolio.hu-nak Bojár Gábor . A cég elnöke a társaság új stratégiájáról annyit árult el, hogy a Graphisoft továbbra is az építőipari szoftverek piacán kíván maradni, ennek a területnek azonban az eddiginél szélesebb skáláját kívánja lefedni.

Bojár elmondta, hogy az eddigi stratégiát kívánja a cég több tartalommal megtölteni, melynek egyik eleme a növekvő szolgáltatás tartalom lesz. Az akvizíciókat firtató kérdésünkre a cég elnöke azt válaszolta, hogy a Graphisoft folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket, egyelőre azonban egyetlen olyan tárgyalás sincsen abban a stádiumban, hogy azt lehetőségként lehetne említeni.

Az idei esztendőben a cég növelni kívánja marketing tevékenységét a további növekedés miatt, s nagyobb fókuszt kíván helyezni az egyedi szoftver fejlesztésekre (természetesen az építőipar területén maradva), ami növekvő K+F költségeket is eredményezhet.

Bihari Sándor pénzügyi igazgató elmondta, hogy az amerikai piac lendületét a Graphisoft szeretné kihasználni, így várhatóan tapasztalattal és sales orientációval rendelkező új vezetőt fognak az amerikai leánycég élére kinevezni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az USA értékesítések idén várhatóan növekedni fognak, mindazonáltal a dollár euróval szembeni árfolyama fékezheti a bővülést, amennyiben a zöldhasú tovább gyengül az európai devizával szemben. A pénzügyi vezető elmondta, hogy a dollár tekintetében a társaság természetes fedezettséggel rendelkezik.


Bihari az új stratégáról annyit mondott el, hogy annak megvalósítása idén még nem fog jelentős árbevételt generálni, a költségekről azonban csak annyit tudtunk meg, hogy "a részvényesek rövid és hosszú távú érdekeit szem előtt tartva kíván a Graphisoft beruházni".

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?