27 °C Budapest

Graphisoft az új stratégiáról és a jövőbeli kilátásokról

Pénzcentrum
2004. február 17. 07:56

Továbbra is igen óvatos a Graphisoft vezetése a jövőbeli kilátásokat tekintve, és egyelőre semmi konkrétumot nem mond a várhatóan hamarosan nyilvánossá váló új stratégiából - ez derült ki a társaság tegnapi elemzői telefonkonferenciájából, valamint a cég elnökével, Bojár Gáborral, és pénzügyi igazgatójával, Bihari Sándorral folytatott beszélgetéseinkből.

A Graphisoft menedzsmentje szolid növekedést vár az idei esztendőben, s az új termékekbe és piacokba való beruházásokat úgy kánja végrehajtani, hogy a társaság továbbra is nyereséges működést érjen el - mondta el a portfolio.hu-nak Bojár Gábor . A cég elnöke a társaság új stratégiájáról annyit árult el, hogy a Graphisoft továbbra is az építőipari szoftverek piacán kíván maradni, ennek a területnek azonban az eddiginél szélesebb skáláját kívánja lefedni.

Bojár elmondta, hogy az eddigi stratégiát kívánja a cég több tartalommal megtölteni, melynek egyik eleme a növekvő szolgáltatás tartalom lesz. Az akvizíciókat firtató kérdésünkre a cég elnöke azt válaszolta, hogy a Graphisoft folyamatosan vizsgálja a lehetőségeket, egyelőre azonban egyetlen olyan tárgyalás sincsen abban a stádiumban, hogy azt lehetőségként lehetne említeni.

Az idei esztendőben a cég növelni kívánja marketing tevékenységét a további növekedés miatt, s nagyobb fókuszt kíván helyezni az egyedi szoftver fejlesztésekre (természetesen az építőipar területén maradva), ami növekvő K+F költségeket is eredményezhet.

Bihari Sándor pénzügyi igazgató elmondta, hogy az amerikai piac lendületét a Graphisoft szeretné kihasználni, így várhatóan tapasztalattal és sales orientációval rendelkező új vezetőt fognak az amerikai leánycég élére kinevezni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az USA értékesítések idén várhatóan növekedni fognak, mindazonáltal a dollár euróval szembeni árfolyama fékezheti a bővülést, amennyiben a zöldhasú tovább gyengül az európai devizával szemben. A pénzügyi vezető elmondta, hogy a dollár tekintetében a társaság természetes fedezettséggel rendelkezik.


Bihari az új stratégáról annyit mondott el, hogy annak megvalósítása idén még nem fog jelentős árbevételt generálni, a költségekről azonban csak annyit tudtunk meg, hogy "a részvényesek rövid és hosszú távú érdekeit szem előtt tartva kíván a Graphisoft beruházni".

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12