11 °C Budapest

Csányi Sándor lett az év üzletembere (E&Y)

Pénzcentrum
2004. február 2. 08:06

Csányi Sándor nyerte az Ernst & Young "Az év üzletembere" díját. A díj jelenleg hat kontinens 36 országában, 125 városában kerül kiosztásra.

A pályázatok elbírálását egy hattagú, független bizottság végezte (dr. Hardy Ilona elnök, Ránky Katalin, dr. Bojár Gábor, Demján Sándor, dr. Sárközy Tamás, dr. Török Ádám), melynek tagjai a tudományos, illetve a gazdasági élet kiemelkedő szereplői, akik önmaguk is példaértékű üzleti magatartásukkal, vagy tudományos munkásságukkal járnak élen. Ez adja a bizottság sokszínűségét. Tagjai eltérő szakmai háttérrel, eltérő motivációval és különböző szempontrendszerrel rendelkeznek. Egy dologban azonban egyhangú volt a véleményük. Egyik legfontosabb bírálati szempontnak tartották, hogy a díjazott eredményei ne csak számokban legyenek mérhetőek, de az üzleti kultúra javítása, a munkavállalók ösztönzése, valamint a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyos legyen pályafutásában. Fontos volt, hogy az elért teljesítmény hosszú távon fenntartható fejlődésről tanúskodjon.

A fődíjat dr. Csányi Sándornak az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. Elnök-vezérigazgatójának ítélte a zsűri. Csányi Sándor 1992-től látja el elnök-vezérigazgatói pozícióját, mely idő alatt az akkor bürokratikus, állami hivatalként működő takarékpénztárt a Magyar bankrendszer sikeres tagjává fejlesztette. A bank modernizálása, az átalakítás és a piaci szemlélet elterjesztése mellett munkatársaival nagy hangsúlyt fektet a dolgozók érdekeltségi rendszerének kialakítására, illetve fenntartására is. A vállalat eredményességét több hazai és nemzetközi díj fémjelzi. Többek között, 2003-ban elnyerte a "Fejlődő piacok legjobb bankja" címet a The Banker c. folyóirat versenyében és a Figyelő Top 200-as listáján pedig "Az év legjobb bankja" kitüntetést kapta. A bank javuló teljesítményével összhangban társadalmi szerepvállalása is folyamatosan növekszik. Dr. Csányi Sándor számára magánemberként is fontos az értékteremtés, valamint az értéknövelés. Többségi tulajdonosa a villányi borgazdaságnak, melynek korszerűsítésével, megújításával az egész tájegység javát szolgálja. A Jászságban magánvagyonából templomfelújítást, óvoda- és iskolakorszerűsítést támogat. A Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat Magyar Egyesületének, illetve a Magyar Közgazdasági Társaságnak alelnöke. 1999-ben a Wall Street Journal Europe Közép-Európa tíz legjobb vállalatirányítói közé választotta, 2001-ben az "Év bankára Magyarországon" díjjal tüntették ki tevékenységét.

A fődíj mellett három különdíjat nyújtottak át.

"A jövő ígéretének" Málnai B. Leventét, a magyar VIVA zenetévé vezérigazgatóját választották. Tőle származik a magyar zenetévé alapötlete, ő alakította ki és építette fel a csatorna tematikáját, üzleti modelljét és teljes arculatát. 1997 óta tevékenykedik, mint vezérigazgató. Hat év alatt a műsorkínálat bővülésével párhuzamosan a csatorna közel maximális lefedettséget ért el, melynek adását a hozzáféréssel rendelkező célcsoport 75%-a heti rendszerességgel kíséri figyelemmel. Málnay B. Levente 10 éves szakmai pályafutása jelentősen hozzájárult annak bebizonyításához, hogy Magyarországon van létjogosultsága a tematikus televíziózásnak.

A "Merész újító" különdíját dr. Szentkuti László az EPCOS Kft. Ügyvezető igazgatója vehette át, aki 2000 óta tevékenységével merőben megváltoztatta az akkor még bérmunkában dolgozó szombathelyi cég életét. A cég átalakulását és gazdasági stabilizálódását 2002-ben a szombathelyi városfejlesztés Brenner díjával jutalmazták. A járműipari alkatrész gyártással foglalkozó cég fejlődése nem csak gazdasági téren mérhető, hanem a környezetre gyakorolt szociális és kulturális hatása is jelentős.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A harmadik különdíj, "A példakép" melyet a zsűri Dr. Beck Györgynek , a Hewlett-Packard Magyarország Kft. vezérigazgatójának ítélt oda. Beck György szakmai tekintélye, karizmatikus személye, mely a HP és a Compaq fennakadásmentes megvalósításában is kifejeződött, méltó példája a letisztult vezetési stílusnak a fiatalabb generáció számára. A Beck György vezette HP Magyarország tudatosan törekszik arra, hogy tevékenysége, kommunikációja, stílusa alapján olyan hazai cégként ítéljék meg, amely eszközeivel a modernizációhoz, a társadalmi haladáshoz járul hozzá. Felelős állampolgárként számos szakmai és társadalmi szervezetben vállal szerepet, ezzel is elősegítve a gazdaság modernizálódását, az általános informatikai tudás, ismeret szintjének emelését. A HP Magyarország vezérigazgatója hisz abban, hogy a vállalat ambiciózus céljai megvalósítására csak kiemelkedő szakértelemmel rendelkező, sokoldalú, aktív, kreatív és rugalmas csapat képes. Ennek a vezérgondolatnak elismeréseként nyerte el 2002-ben "Leginspirálóbb vezető" díjat.

Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" 2003 magyarországi fődíj győztesének, Csányi Sándornak még nem ért véget a versengés, hiszen a verseny folytatódik május 27-30. között a Monte Carlo-i megmérettetésen, a többi ország nyerteseivel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm