32 °C Budapest

Csányi Sándor lett az év üzletembere (E&Y)

Pénzcentrum
2004. február 2. 08:06

Csányi Sándor nyerte az Ernst & Young "Az év üzletembere" díját. A díj jelenleg hat kontinens 36 országában, 125 városában kerül kiosztásra.

A pályázatok elbírálását egy hattagú, független bizottság végezte (dr. Hardy Ilona elnök, Ránky Katalin, dr. Bojár Gábor, Demján Sándor, dr. Sárközy Tamás, dr. Török Ádám), melynek tagjai a tudományos, illetve a gazdasági élet kiemelkedő szereplői, akik önmaguk is példaértékű üzleti magatartásukkal, vagy tudományos munkásságukkal járnak élen. Ez adja a bizottság sokszínűségét. Tagjai eltérő szakmai háttérrel, eltérő motivációval és különböző szempontrendszerrel rendelkeznek. Egy dologban azonban egyhangú volt a véleményük. Egyik legfontosabb bírálati szempontnak tartották, hogy a díjazott eredményei ne csak számokban legyenek mérhetőek, de az üzleti kultúra javítása, a munkavállalók ösztönzése, valamint a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyos legyen pályafutásában. Fontos volt, hogy az elért teljesítmény hosszú távon fenntartható fejlődésről tanúskodjon.

A fődíjat dr. Csányi Sándornak az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. Elnök-vezérigazgatójának ítélte a zsűri. Csányi Sándor 1992-től látja el elnök-vezérigazgatói pozícióját, mely idő alatt az akkor bürokratikus, állami hivatalként működő takarékpénztárt a Magyar bankrendszer sikeres tagjává fejlesztette. A bank modernizálása, az átalakítás és a piaci szemlélet elterjesztése mellett munkatársaival nagy hangsúlyt fektet a dolgozók érdekeltségi rendszerének kialakítására, illetve fenntartására is. A vállalat eredményességét több hazai és nemzetközi díj fémjelzi. Többek között, 2003-ban elnyerte a "Fejlődő piacok legjobb bankja" címet a The Banker c. folyóirat versenyében és a Figyelő Top 200-as listáján pedig "Az év legjobb bankja" kitüntetést kapta. A bank javuló teljesítményével összhangban társadalmi szerepvállalása is folyamatosan növekszik. Dr. Csányi Sándor számára magánemberként is fontos az értékteremtés, valamint az értéknövelés. Többségi tulajdonosa a villányi borgazdaságnak, melynek korszerűsítésével, megújításával az egész tájegység javát szolgálja. A Jászságban magánvagyonából templomfelújítást, óvoda- és iskolakorszerűsítést támogat. A Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat Magyar Egyesületének, illetve a Magyar Közgazdasági Társaságnak alelnöke. 1999-ben a Wall Street Journal Europe Közép-Európa tíz legjobb vállalatirányítói közé választotta, 2001-ben az "Év bankára Magyarországon" díjjal tüntették ki tevékenységét.

A fődíj mellett három különdíjat nyújtottak át.

"A jövő ígéretének" Málnai B. Leventét, a magyar VIVA zenetévé vezérigazgatóját választották. Tőle származik a magyar zenetévé alapötlete, ő alakította ki és építette fel a csatorna tematikáját, üzleti modelljét és teljes arculatát. 1997 óta tevékenykedik, mint vezérigazgató. Hat év alatt a műsorkínálat bővülésével párhuzamosan a csatorna közel maximális lefedettséget ért el, melynek adását a hozzáféréssel rendelkező célcsoport 75%-a heti rendszerességgel kíséri figyelemmel. Málnay B. Levente 10 éves szakmai pályafutása jelentősen hozzájárult annak bebizonyításához, hogy Magyarországon van létjogosultsága a tematikus televíziózásnak.

A "Merész újító" különdíját dr. Szentkuti László az EPCOS Kft. Ügyvezető igazgatója vehette át, aki 2000 óta tevékenységével merőben megváltoztatta az akkor még bérmunkában dolgozó szombathelyi cég életét. A cég átalakulását és gazdasági stabilizálódását 2002-ben a szombathelyi városfejlesztés Brenner díjával jutalmazták. A járműipari alkatrész gyártással foglalkozó cég fejlődése nem csak gazdasági téren mérhető, hanem a környezetre gyakorolt szociális és kulturális hatása is jelentős.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A harmadik különdíj, "A példakép" melyet a zsűri Dr. Beck Györgynek , a Hewlett-Packard Magyarország Kft. vezérigazgatójának ítélt oda. Beck György szakmai tekintélye, karizmatikus személye, mely a HP és a Compaq fennakadásmentes megvalósításában is kifejeződött, méltó példája a letisztult vezetési stílusnak a fiatalabb generáció számára. A Beck György vezette HP Magyarország tudatosan törekszik arra, hogy tevékenysége, kommunikációja, stílusa alapján olyan hazai cégként ítéljék meg, amely eszközeivel a modernizációhoz, a társadalmi haladáshoz járul hozzá. Felelős állampolgárként számos szakmai és társadalmi szervezetben vállal szerepet, ezzel is elősegítve a gazdaság modernizálódását, az általános informatikai tudás, ismeret szintjének emelését. A HP Magyarország vezérigazgatója hisz abban, hogy a vállalat ambiciózus céljai megvalósítására csak kiemelkedő szakértelemmel rendelkező, sokoldalú, aktív, kreatív és rugalmas csapat képes. Ennek a vezérgondolatnak elismeréseként nyerte el 2002-ben "Leginspirálóbb vezető" díjat.

Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" 2003 magyarországi fődíj győztesének, Csányi Sándornak még nem ért véget a versengés, hiszen a verseny folytatódik május 27-30. között a Monte Carlo-i megmérettetésen, a többi ország nyerteseivel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?