Csányi Sándor lett az év üzletembere (E&Y)

Pénzcentrum
2004. február 2. 08:06

Csányi Sándor nyerte az Ernst & Young "Az év üzletembere" díját. A díj jelenleg hat kontinens 36 országában, 125 városában kerül kiosztásra.

A pályázatok elbírálását egy hattagú, független bizottság végezte (dr. Hardy Ilona elnök, Ránky Katalin, dr. Bojár Gábor, Demján Sándor, dr. Sárközy Tamás, dr. Török Ádám), melynek tagjai a tudományos, illetve a gazdasági élet kiemelkedő szereplői, akik önmaguk is példaértékű üzleti magatartásukkal, vagy tudományos munkásságukkal járnak élen. Ez adja a bizottság sokszínűségét. Tagjai eltérő szakmai háttérrel, eltérő motivációval és különböző szempontrendszerrel rendelkeznek. Egy dologban azonban egyhangú volt a véleményük. Egyik legfontosabb bírálati szempontnak tartották, hogy a díjazott eredményei ne csak számokban legyenek mérhetőek, de az üzleti kultúra javítása, a munkavállalók ösztönzése, valamint a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyos legyen pályafutásában. Fontos volt, hogy az elért teljesítmény hosszú távon fenntartható fejlődésről tanúskodjon.

A fődíjat dr. Csányi Sándornak az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. Elnök-vezérigazgatójának ítélte a zsűri. Csányi Sándor 1992-től látja el elnök-vezérigazgatói pozícióját, mely idő alatt az akkor bürokratikus, állami hivatalként működő takarékpénztárt a Magyar bankrendszer sikeres tagjává fejlesztette. A bank modernizálása, az átalakítás és a piaci szemlélet elterjesztése mellett munkatársaival nagy hangsúlyt fektet a dolgozók érdekeltségi rendszerének kialakítására, illetve fenntartására is. A vállalat eredményességét több hazai és nemzetközi díj fémjelzi. Többek között, 2003-ban elnyerte a "Fejlődő piacok legjobb bankja" címet a The Banker c. folyóirat versenyében és a Figyelő Top 200-as listáján pedig "Az év legjobb bankja" kitüntetést kapta. A bank javuló teljesítményével összhangban társadalmi szerepvállalása is folyamatosan növekszik. Dr. Csányi Sándor számára magánemberként is fontos az értékteremtés, valamint az értéknövelés. Többségi tulajdonosa a villányi borgazdaságnak, melynek korszerűsítésével, megújításával az egész tájegység javát szolgálja. A Jászságban magánvagyonából templomfelújítást, óvoda- és iskolakorszerűsítést támogat. A Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat Magyar Egyesületének, illetve a Magyar Közgazdasági Társaságnak alelnöke. 1999-ben a Wall Street Journal Europe Közép-Európa tíz legjobb vállalatirányítói közé választotta, 2001-ben az "Év bankára Magyarországon" díjjal tüntették ki tevékenységét.

A fődíj mellett három különdíjat nyújtottak át.

"A jövő ígéretének" Málnai B. Leventét, a magyar VIVA zenetévé vezérigazgatóját választották. Tőle származik a magyar zenetévé alapötlete, ő alakította ki és építette fel a csatorna tematikáját, üzleti modelljét és teljes arculatát. 1997 óta tevékenykedik, mint vezérigazgató. Hat év alatt a műsorkínálat bővülésével párhuzamosan a csatorna közel maximális lefedettséget ért el, melynek adását a hozzáféréssel rendelkező célcsoport 75%-a heti rendszerességgel kíséri figyelemmel. Málnay B. Levente 10 éves szakmai pályafutása jelentősen hozzájárult annak bebizonyításához, hogy Magyarországon van létjogosultsága a tematikus televíziózásnak.

A "Merész újító" különdíját dr. Szentkuti László az EPCOS Kft. Ügyvezető igazgatója vehette át, aki 2000 óta tevékenységével merőben megváltoztatta az akkor még bérmunkában dolgozó szombathelyi cég életét. A cég átalakulását és gazdasági stabilizálódását 2002-ben a szombathelyi városfejlesztés Brenner díjával jutalmazták. A járműipari alkatrész gyártással foglalkozó cég fejlődése nem csak gazdasági téren mérhető, hanem a környezetre gyakorolt szociális és kulturális hatása is jelentős.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A harmadik különdíj, "A példakép" melyet a zsűri Dr. Beck Györgynek , a Hewlett-Packard Magyarország Kft. vezérigazgatójának ítélt oda. Beck György szakmai tekintélye, karizmatikus személye, mely a HP és a Compaq fennakadásmentes megvalósításában is kifejeződött, méltó példája a letisztult vezetési stílusnak a fiatalabb generáció számára. A Beck György vezette HP Magyarország tudatosan törekszik arra, hogy tevékenysége, kommunikációja, stílusa alapján olyan hazai cégként ítéljék meg, amely eszközeivel a modernizációhoz, a társadalmi haladáshoz járul hozzá. Felelős állampolgárként számos szakmai és társadalmi szervezetben vállal szerepet, ezzel is elősegítve a gazdaság modernizálódását, az általános informatikai tudás, ismeret szintjének emelését. A HP Magyarország vezérigazgatója hisz abban, hogy a vállalat ambiciózus céljai megvalósítására csak kiemelkedő szakértelemmel rendelkező, sokoldalú, aktív, kreatív és rugalmas csapat képes. Ennek a vezérgondolatnak elismeréseként nyerte el 2002-ben "Leginspirálóbb vezető" díjat.

Az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" 2003 magyarországi fődíj győztesének, Csányi Sándornak még nem ért véget a versengés, hiszen a verseny folytatódik május 27-30. között a Monte Carlo-i megmérettetésen, a többi ország nyerteseivel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?