2019. július 20. szombat Illés

Tömegek állnak sorban a pesti hivatalnál: fotókon az őrület


Rengetegen állnak sorba az egyik budapesti kormányhivatalnál: helyszíni beszámolók szerint, aki kapott is sorszámot, annak is sokat kell várnia. A káoszban nagy szerepet játszhat a létszámhiány és a babaváró hitel iránti komoly érdeklődés is.

Szerdán kora délután rengetegen álltak sorba a Margit körúti kormányhivatal előtt. Annyira feltorlódott, hogy egészen a sarokig nyúlt az ügyintézésre várakozók tömege - írta a Szeretlekmagyarország.hu (a képekért kattints a linkre). A portál szerint, ha valakinek sikerül is sorszámot kapnia, akkor is hosszú órákat kell várakoznia, az online rendszerben pedig csak több hétre adnak időpontot.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi okozhatja a fennakadást?

Épp a múlt héten jelentették be a fővárosi kormányhivatalok dolgozóinak, hogy július 1-től módosul az ügyfélfogadási rend az I.-XXIII. kerületi kormányablakokban.

Az eddigi nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 8-17
  • Szerda 8-20
  • Csütörtök 8-18
  • Péntek 8-14.

Az új nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 9-17
  • Szerda 10-20
  • Csütörtök 9-17
  • Péntek 9-13.
Ez összesen 7 óra csökkenés hetente.

Bár indokolták  a lépést a körlevélben, a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány. Korábban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete is arra hívta fel a figyelmet, hogy kritikus a létszámhiány a hivatalokban.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Emellett a Margit körúti torlódást az is okozhatja, hogy a héten startolt el a babaváró hitel, és a hírek arról szólnak, hogy a szükséges papírokért (a folyósításhoz előírt tb-igazolás) a kismamák konkrétan megrohamozták az érdeklődők hivatalokat.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS