2020. október 22. csütörtök Előd

Tömegek állnak sorban a pesti hivatalnál: fotókon az őrület


Rengetegen állnak sorba az egyik budapesti kormányhivatalnál: helyszíni beszámolók szerint, aki kapott is sorszámot, annak is sokat kell várnia. A káoszban nagy szerepet játszhat a létszámhiány és a babaváró hitel iránti komoly érdeklődés is.

Szerdán kora délután rengetegen álltak sorba a Margit körúti kormányhivatal előtt. Annyira feltorlódott, hogy egészen a sarokig nyúlt az ügyintézésre várakozók tömege - írta a Szeretlekmagyarország.hu (a képekért kattints a linkre). A portál szerint, ha valakinek sikerül is sorszámot kapnia, akkor is hosszú órákat kell várakoznia, az online rendszerben pedig csak több hétre adnak időpontot.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi okozhatja a fennakadást?

Épp a múlt héten jelentették be a fővárosi kormányhivatalok dolgozóinak, hogy július 1-től módosul az ügyfélfogadási rend az I.-XXIII. kerületi kormányablakokban.

Az eddigi nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 8-17
  • Szerda 8-20
  • Csütörtök 8-18
  • Péntek 8-14.

Az új nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 9-17
  • Szerda 10-20
  • Csütörtök 9-17
  • Péntek 9-13.
Ez összesen 7 óra csökkenés hetente.

Bár indokolták  a lépést a körlevélben, a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány. Korábban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete is arra hívta fel a figyelmet, hogy kritikus a létszámhiány a hivatalokban.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Emellett a Margit körúti torlódást az is okozhatja, hogy a héten startolt el a babaváró hitel, és a hírek arról szólnak, hogy a szükséges papírokért (a folyósításhoz előírt tb-igazolás) a kismamák konkrétan megrohamozták az érdeklődők hivatalokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó