2020. július 6. hétfő Csaba

Tömegek állnak sorban a pesti hivatalnál: fotókon az őrület


Rengetegen állnak sorba az egyik budapesti kormányhivatalnál: helyszíni beszámolók szerint, aki kapott is sorszámot, annak is sokat kell várnia. A káoszban nagy szerepet játszhat a létszámhiány és a babaváró hitel iránti komoly érdeklődés is.

Szerdán kora délután rengetegen álltak sorba a Margit körúti kormányhivatal előtt. Annyira feltorlódott, hogy egészen a sarokig nyúlt az ügyintézésre várakozók tömege - írta a Szeretlekmagyarország.hu (a képekért kattints a linkre). A portál szerint, ha valakinek sikerül is sorszámot kapnia, akkor is hosszú órákat kell várakoznia, az online rendszerben pedig csak több hétre adnak időpontot.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi okozhatja a fennakadást?

Épp a múlt héten jelentették be a fővárosi kormányhivatalok dolgozóinak, hogy július 1-től módosul az ügyfélfogadási rend az I.-XXIII. kerületi kormányablakokban.

Az eddigi nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 8-17
  • Szerda 8-20
  • Csütörtök 8-18
  • Péntek 8-14.

Az új nyitvatartás:

  • Hétfő 7-17
  • Kedd 9-17
  • Szerda 10-20
  • Csütörtök 9-17
  • Péntek 9-13.
Ez összesen 7 óra csökkenés hetente.

Bár indokolták  a lépést a körlevélben, a döntés oka minden bizonnyal az égető emberhiány. Korábban a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete is arra hívta fel a figyelmet, hogy kritikus a létszámhiány a hivatalokban.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Emellett a Margit körúti torlódást az is okozhatja, hogy a héten startolt el a babaváró hitel, és a hírek arról szólnak, hogy a szükséges papírokért (a folyósításhoz előírt tb-igazolás) a kismamák konkrétan megrohamozták az érdeklődők hivatalokat.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS