2020. február 28. péntek Elemér

Nem csak gyorsabb, zöldebb is az online bankolás: ilyen könnyű hitelhez is jutni


Az MNB adatai alapján a 2018-as 48 százalékos volumenbővülés után, 2019-ben 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca. Ebbe az eredménybe nem számítanak bele a Babaváró kölcsön folyósítások. A még mindig bővülő piacon a tavalyi év első kilenc hónapjában az OTP Bank által kihelyezett új személyi kölcsönök* volumene meghaladta a 168 milliárd forintot. A hitelintézet 2020-ban a személyi kölcsön értékesítésben további, de mérsékeltebb emelkedésre számít. A bővülésben még nagyobb szerep juthat az online igénylési lehetőségnek.

Az előző években tapasztalt pozitív trend tavaly is folytatódott. Ismét bővült az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege. A 2018-as több mint 48 százalékos piaci volumenbővülést követően, tavaly 23 százalékkal nőtt a személyi kölcsönök piaca a Babaváró kölcsön nélkül. A hitelintézet a tavalyi év első kilenc hónapjában több mint 168 milliárd forintnyi új személyi kölcsönt folyósított. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 1,6 millió forint volt, amely az előző év azonos időszakához képest 17 százalékos emelkedést jelent. Az OTP Banknál a fióki ügyintézés teljes átfutási ideje jelenleg 60 perc körül van, azaz átlagosan ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az igénylés után megérkezzen az összeg az ügyfél számlájára.

Az online folyamatoknak egyre nagyobb szerep jut 

A személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát az OTP Bank digitalizálta elsőként Magyarországon, így a termék egy számítógép vagy laptop segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. 2019 első kilenc hónapjában az online igényelt és folyósított kölcsönök összege meghaladta a 13 milliárd forintot az OTP Banknál. Így az előző év azonos időszakához képest 80 százalékkal több online személyi kölcsönt helyezett ki a hitelintézet. Az ebben az időszakban online szerződött átlagos hitelösszeg 880 ezer forint volt. Az OTP Bank az elmúlt évben átlagosan egy óra alatt folyósította az online igényelt összegeket az ügyfelek számára. 

Találd meg a legjobb személyi kölcsön ajánlatot a Pénzcentrum kalkulátorával!

A személyi kölcsönt online igénylő OTP-s ügyfelek korát vizsgálva elmondható, hogy az igénylők átlagéletkora 36 év, és a 20 és 40 év közötti ügyfelek igénylik inkább ilyen módon a terméket. Az igénylők között a férfiak és nagyvárosokban lakók minimálisan felülreprezentáltak. 

A személyi kölcsön értékesítés bővülésében egyre nagyobb szerep juthat az egyszerűbb és kényelmesebb fióki és online folyamatoknak. Ezt alátámasztják az elmúlt évek eredményei is; az online igényelt személyi kölcsön értékesítési darabszámunk és volumenünk folyamatosan emelkedik. Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy a terméket a megjelenése óta folyamatosan fejlesztjük és egyszerűsítjük - ezzel egyre több ügyfél számára elérhetővé téve a termék online verzióját. 2018 óta már azok az ügyfeleink is igényelhetik teljesen online a terméket, akiknek nem a bankhoz érkezik a jövedelmük

- mondta Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

Nemcsak online zöld 

A személyi kölcsön termék fokozott népszerűsége miatt az OTP Bank a fióki ügyintézést is digitalizálta évekkel ezelőtt. Ez egyrészt a háttérfolyamatokat érintette, másrészt a személyi kölcsön igénylése papírmentessé vált, köszönhetően a digitális aláírópadnak, amely az OTP Bank mindegyik fiókjában megtalálható. 

A digitális megoldással 2016 óta 145 tonnával kevesebb papírt kellett felhasználni a személyi kölcsön fióki ügyintézése során a hitelintézetnek, amely mintegy 2325 darab fa megmentését jelenti. Az OTP Bank a tavaly júliustól elérhető Babaváró kölcsön szerződéskötési folyamatát is digitalizálta, amelynek köszönhetően további 16 tonna papírt nem kellett kinyomtatni.

A személyi és Babaváró kölcsön igénylésén kívül a lakossági készpénztranzakciók és átutalások, a számlanyitási folyamat, valamint a betétlekötés is intézhető az aláírópadon. Az OTP Bank tervei szerint a jövőben további szerződéskötési folyamatokat digitalizál, amellyel tovább csökkenthető a fióki papírfelhasználás.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.01-04.05
Országos

Lidl

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.27-03.04
Országos

Spar

02.27-03.04
Országos

Auchan

02.27-03.04
Országos

Aldi

02.27-03.04
Országos

Tesco

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.26-04.03
Országos

  Ajánlatunk