2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Nagy a hajtás a lízingcégeknél: több ezer nagycsaládos vehet hitelből autót


Extra keresletet hozhat a magyar autópiacon és a lízingcégeknél a nagycsaládosok számára július elsejétől elérhető autónként maximum 2,5 millió forintos állami autóvásárlási támogatás - mondta az InfoRádiónak a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

A Magyar Lízingszövetség is arra számít, hogy növekedni fog a kereslet az új autók piacán a nagycsaládosok autóvásárlási programja révén, mondta Tóth Zoltán. Bár különféle becslések léteznek, a lízingszövetség úgy számol, hogy a 160-180 ezer támogatásra jogosult család mintegy 10 százaléka élhet a lehetőséggel a következő három során, amely 18 ezres darabszámot jelent, ennek 40 százaléka pedig finanszírozott lehet végül.

A szakember megerősítette, ahogyan a babaváró támogatás esetében, a lízingszerződéssel autót vásárlók is számíthatnak hitelbírálatra.

"Hitelképesnek kell lennie, és az általános előírásokat teljesítenie kell minden igénylőnek. Nemcsak a jogszabályok által előírt feltételekre gondolok, hanem az egyes lízingcégek által előírt feltételekre is" - mondta.

Bár a finanszírozok számos olyan feltételt szabhatnak, amellyel megpróbálják majd kiszűrni a magas kockázatokat, túlzott szigorra nem számít a Magyar Lízingszövetség főtitkára a részükről.

A finanszírozók is támogatják és örülnek ennek a programnak, szeretnék természetesen ők is, ha üzleteket tudnának ezzel kötni, de az egyébként szokásos feltételeknek itt is meg kell majd felelni

- magyarázta. Természetesen ez csak arra a helyzetre vonatkozik, hogyha valaki lízing útján szeretne új autót vásárolni.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 6 544 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 11,73 %), de nem sokkal marad el ettől az OTP 7 781 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és a Provident konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Így lehet nevetséges áron zsírúj iPhone-od: bárki igényelheti
Itt a lista, hol érdemes megvenni a gigadrága mobilt!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.26-10.02
Országos

Spar

09.26-10.02
Országos

Lidl

09.26-10.02
Országos

Aldi

09.26-10.02
Országos

Kika

09.25-10.08
Országos

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos