16 °C Budapest

A magyar sztárok kedvenc zálogháza: ezért járnak a zaciba

Pénzcentrum
2011. december 26. 15:03

Egyre többen teszik zálogba értékeiket, hogy így szerezzenek pénzt a végtörlesztéshez. Úgy tűnik, a magyar hírességeknek is megvan a kedvenc zálogházuk.

Sztároknak segít a legnagyobb titokban Klapka György zálogháza. "Van olyan eladó is, sajnos a nyugdíjas művészkörökből egyre több, aki a személyes diszkréciómban bízva fordul hozzám végső kétségbeesésében" - nyilatkozta a Blikknek Klapka, aki nem egy sztárt mentett meg csődtől.

"Sok nyugdíjas kollégám, színész, énekes, táncos nem tudja fizetni már a rezsijét sem. Eleinte a családi porcelánokat, étkészletet hozták be, majd az örökölt bútoraikat, faliórát, de már az ékszereiknél tartanak. Nemrég egyik énekesnőnk hozta be elhunyt édesapja fedeles antik aranyóráját, sírva vált meg az emléktől, de kénytelen volt, mert a végtörlesztést választották, hogy megmentsék otthonukat. Mindenüket el kellett adni - magyarázta az üzletember, aki már öt évvel ezelőtt megmondta, hogy akinek pénze van, az aranyba fektesse."

A vállalkozó szerint vannak olyanok is, akik befektetési céllal fordultak hozzá az elmúlt időszakban. Mint elmondta, a legdivatosabb befektetés az aranytábla, de vannak, akik karácsonyra üzleti okból szívesen vesznek súlyos arany ékszert szeretteiknek.

Aranyat érő ajándék: ez biztosan tartja az értékét - KATTINTS!

Végtörlesztés vagy árfolyamrögzítés, melyik a jobb?

A tartozás tetemes részének elengedését jelentő végtörlesztésnél kedvezőbb ajánlatot még elképzelni is nehéz. Ennek ellenére az új árfolyamrögzítés az lehet. A forinthitelek költségeinek emelkedésével egyre több devizahitelesnek éri meg kivárni az új mentőcsomagot. Már most is találni olyan devizakölcsönt, melyet jobb nem végtörleszteni. Forintosítás vagy árfolyamrögzítés, erre a kérdésre kerestük a választ cikkünkben: KATTINTS!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?