24 °C Budapest

Végtörlesztés 8 százalékos kamattal a devizahitelesek álma

2011. október 14. 09:33

Nyolc százalékos kamattal szeretné hitelhez juttatni a Hiteltársulás elnevezésű civil kezdeményezés a devizahiteleseket. Egy hét alatt több mint ötezer adós regisztrált az érdeklődőket gyűjtő hitelközösség.hu honlapon, tartozásuk tegnap délutánig elérte a 69 milliárd forintot, s a szám folyamatosan növekszik. A kezdeményezés vezetői a kormánnyal tárgyalnak a megoldásról, mely elképzelésük szerint egy bank létrehozása lehet - mondta el a Népszavának a kezdeményezés vezetője, Doubravszky György.

Céljuk eredetileg az volt, hogy összegyűjtsék azokat az adósokat, akiknek devizahitelük végtörlesztéséhez forinthitelre van szükségük és megkeressék számukra a legkedvezőbb kondíciót kínáló bankot - ezzel a felhívással indították el hitelközösség.hu portáljukon a regisztrációt, ahol mindössze a név, az e-mail cím és a kívánt hitelösszeg magadásával kell regisztrálni. A honlap indulása óta egy hét telt el, és ezalatt több, mint öt és fél ezer regisztrált tag, csaknem 69 milliárd forintnyi összeget igényelt.

Tárgyalásokat kezdeményeztünk öt kisebb bankkal, melyek közül eggyel sikerült megegyeznünk, ám ők mindössze 200 ügyfelet képesek befogadni. Világossá vált tehát, hogy kinőttük ezeket a kereteket, nem kezdeményezünk a bankokkal több tárgyalást, hiszen világossá vált, hogy állami szerepvállalás nélkül nem oldható meg a kérdés, ezért a kormányhoz fordultunk segítségért - tájékoztatta lapunkat Doubravszky György. A Hiteltársulás levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy nevezzen ki egy szakértőt, akivel elindulhatnak a tárgyalások, a civileknek ugyanis van egy konkrét megoldási javaslata.

Terveik szerint azokat is bevonnák a társulásba, akik személyesen nem érdekeltek a devizahitel-kérdésben, azonban jelentős megtakarítással rendelkeznek. Ha ezeket a betéteket az újonnan alapított bankban tárolják, az elegendő tőkét jelent egy ekkora összegű forinthitel állomány kihelyezéséhez.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 07:48
A Dumaszínház a Goethe Intézettel közösen júniusban Magyarországon is bemutat egy sikeres német stag...
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?