21 °C Budapest

A telefonszámla akkora baj, mint az elmaradt törlesztőrészlet

Pénzcentrum
2011. szeptember 8. 09:02

A követeléskezelők tapasztalatai szerint egyre többen vannak olyanok, akiknél rendszeres jövedelem híján a követelés érvényesítésére csak a jogi út marad. Az is előfordul, hogy egy százezer forintos közüzemi vagy a telefonszámlán levő tartozás végül lakásárverezéshez vezet - írja a Napi Gazdaság.

Az idén érzékelhetően megugrott a behajtóknak eladott követelések száma − nyilatkozta a lapnak Thummerer Péter, a Magyar Követeléskezelő és Információs Szolgáltatók Szövetségének (Makisz) elnöke. A magánszemélyek tartozásai között az eladott banki követelések száma a tavalyi évhez képest közel megkétszereződött, míg közüzemi hátralékoknál tíz, a telefonnal kapcsolatos ügyeknél pedig 42 százalékos volt a növekedés.

Thummerer utóbbinál nem zárja ki, hogy a 2011-es számok is hasonlót mutassanak, a közüzemi tartozásoknál viszont legalább még 20 százalékos emelkedést tart valószínűnek. Nemrégiben több tízezres állományok kerültek át a behajtókhoz.


Nemegyszer fordul elő, hogy egy százezer forintos közüzemi vagy a telefonszámlán levő tartozás végül lakásárverezéshez vezet. Amennyiben ugyanis a behajtó cég megkeresése eredménytelenül zárul, akkor az ügy a végrehajtóhoz kerül, lefoglalható ingóság híján pedig az ingatlan kerülhet árverésre.

Tárgyalási készség esetén ugyanakkor a behajtó cégek is lehetővé tesznek részletfizetést, sőt még fizetési moratóriumot is el lehet náluk érni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?