17 °C Budapest

Egymilliót húztak ki a magyar nyugdíjas zsebéből

Pénzcentrum
2011. augusztus 9. 12:02

Egy szentesi nyugdíjasnak hitelre lett volna szüksége vállalkozása fejlesztéséhez, pénz helyett azonban csak ígéretet kapott. Jelenleg úgy tűnik, egymilllió forintnál is többet bukott.

Svájcifrank-alapú hitelét szerette volna visszafizetni és a gazdaságát fejleszteni a nyugdíjas Áfra Sándor. Tavaly novemberben olvasta annak a cégnek a hirdetését, amelyről ma már tudja: kár volt kölcsönt remélni tőlük - tudta meg a Dévilág napilap.

Mint a férfi a lapnak elmondta, a hitel nyújtója számára komoly cégnek tűnt, rendszeresen hirdettek az újságokban. Felutazott Budapestre és érdeklődött, kaphat-e egy nagyobb összegű hitelt. Úgy tervezte, hogy ebből kifizeti a frankhitelt és belekezd egy kisebb mezőgazdasági vállalkozásba.

Az ügyintéző két nap múlva közölte telefonon: mehet szerződést kötni. A férfi jóhszeműen befizette az egymilliónként 50 ezer forint regisztrációs díjat, valamint az első havi részletet. A nő megnyugtatta, hogy 8-10 héten belül kézhez kapja az igényelt összeget. Havi 87 ezer forintos törlesztőrészletekről kapott csekkeket, amelyekből kettőt be is fizetett, akkor azonban elfogyott a türelme.

Áfra Sándor szerint a cég fővárosi irodájában olyan feltételeket teremtenek, hogy a leendő ügyfelek ne tudjanak egymással szóba elegyedni. Arról is beszámolt, hogy a többoldalas szerződés elolvasására nem adtak időt, sietősen aláíratták vele a papírokat, némely pontokkal kapcsolatban pedig az ügyintéző azt mondta, hogy nem kell elolvasni, nem vonatkozik rá.

"Több mint egymillió forintom van náluk, ezt szeretném visszakapni. Nem tudom, hogy sikerrel járok-e, ugyanis megmutattam a papírokat egy ügyvédnek, és nem sok jóval kecsegtetett. A cég - igaz, név nélkül - azóta is rendszeresen hirdet a sajtóban"  - panaszolta a megtévesztett ügyfél. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogyan ismerjük fel a csaló zugbankokat?

A legtöbb esetben a zugpénzintézetek ragaszkodnak a legjobban a külsősségekhez, öltönyös jólszituált ügynökök (akik sokszor nem is tudják, hogy nem egy valós pénzügyi terméket árulnak) fogadhatnak szépen berendezett irodákban. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) sajtómonitoring tevékenysége, továbbá a Felügyelet bármely területére érkezett bejelentések és a fogyasztóvédelmi beadványok tartalma alapján a bejelentések volumenére és a tevékenységek súlyára tekintettel hivatalból piacfelügyeleti eljárást indít minden olyan esetben, ha felmerül a gyanúja - többek között - engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási, kiegészítő pénzügyi szolgáltatási, befektetési szolgáltatási tevékenység végzésének. Az ezzel kapcsolatos határozatok olvashatók a Felügyelet honlapján - mondta el a Pénzcentrum.hu kérdésére Binder István, a PSZÁF szóvivője.

Legegyszerűbb, ha minden olyan ajánlatot elkerülünk, amik a piacitól sokkal magasabb hozamot ígérnek, vagy olyan feltételekkel nyújtják őket, ami nem megszokott. Bővebben a témáról: Hat módszer, ahogy elveszítheted mindened: így vernek át a zugbankok

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 24. 06:16
Tudom, nagyon jól hangzik és trendi, hogy e-autója van valakinek, azonban látni kell, hogy a nagyobb...
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?