11 °C Budapest

Vége a terrorizmus finanszírozásának! Újabb hatóság alakul!

Pénzcentrum
2008. október 17. 11:00

Az Amerikai Bankárok Szövetsége komolyabb harcot folytatna a pénzügyi bűncselekmények ellen. Egy új együttműködési keretszerződést hoztak nyilvánosságra a napokban, ami számos ajánlást tartalmaz a pénzmosás megelőzésének és feltárásának fokozására, hogy könnyebben lehessen küzdeni a pénzügyi bűncselekmények ellen...

A módszerek fejlesztésének szükségessége egy nagyon komoly részét kellene hogy képezze a következő elnök reformjainak, legalábbis Edward Yingling, az Amerikai Bankárok Szövetségének elnöke szerint. A jelenlegi helyzetben kiemelt feladat lenne a gazdasági bűncselekmények visszaszorítása, és intézkedések hozatala a terrorizmus finanszírozása ellen.

A javaslatokat egy 10 fős szakértői csoport dolgozta ki, akik közül többen komoly banki, jogi és szabályozó testületi tapasztalatokkal is rendelkeznek. Olyan javaslatokat is tartalmaz a tervezet, miszerint létre kellene hozni egy független ellenőrző hatóságot, amelyik a pénzügyi rendszer tisztaságát ellenőrizné.

A banki ellenőrző testületeknek pedig világosan ki kellene nyilvánítania, hogy mindenben az új, független ellenőrző testület mellett állnak, és feltétel nélkül segítik a munkájukat. A javaslat szerint növelni kellene a rendszer átláthatóságát és a visszacsatolásokat is, hogy még kevesebb legyen az esély a csalásokra.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?