Félmilliárdos kenőpénz? A profik nagyban csinálják!

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 05:40

A vesztegetési botrány tovább gyűrűzik Szlovéniában, miközben a választási kampány javában zajlik, és Janez Jansa miniszterelnök a Szlovén Demokrata Szövetséggel, és a demokraták baloldali párja fej-fej mellett haladnak a szavazatokért folytatott harcban. Az ügy elég szövevényes, már három ország hatósága vizsgálja, vajon tényleg kenőpénzről volt-e szó...

A botrányt az robbantotta ki, hogy többek között a miniszterelnököt is megvádolták kenőpénz elfogadásával, amikor Szlovénia páncélozott járműveket adott el a finn védelmi eszközöket gyártó Patriának. Egy nemrég kiderült információ szerint a szlovén hivatalnokok és a finn gyár elleni vádak megalapozatlanok, bár az érdekes, hogy a kormány be akarja perelni az egyik televízióadót, azzal a címszóval, hogy szándékosan akarja befolyásolni a választás eredményét.

A televízió egyik vezetője szerint sem a rendőrség, sem a finn kormány nem tagadta, hogy az ügyről leadott riport valótlanságot tartalmazott volna.

Egy szlovén üzletember, Rudolf Leban, aki az ügylet lebonyolításában segédkezett tanácsadóként, azt nyilatkozta, hogy a gyár felhatalmazta a szerződés részleteinek nyilvánosságra hozására, amiből nyilvánvaló, hogy nincs titkolnivalójuk. Leban ezért 680 ezer eurót kapott, ami lényegesen kevesebb, mint a vádaskodásokban szereplő 5 millió euró.

Érdekes az a tény is, hogy a szlovén rendőrség az ügyben nem veszi figyelembe az osztrák Interpol irodától kapott információkat sem. A hivatalos válasz szerint azért, mert korábban küldték el az adatokat, mint ahogy azt ellenőrizni kellett volna.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Miután a szlovén védelmi miniszter 2006-ban aláírta a szerződést a Patria gyárral, az egyik vezető 2,3 millió eurós jutalékra tett szert, amit utána tovább utalt egy másik vezetőségi tagnak. Az osztrákok szerint pénzmosásról van szó, amire akkor kezdtek el gyanakodni, amikor a vezető bankja értesíttette őket a gyanús pénzmozgásról. Ezután értesítették a szlovéneket, akik azonban a kapott információkról nem vesznek tudomást.

A kérdés tehát továbbra is nyitva marad, de minden esetre nem csak félreértésről lehet szó, ha a szlovén mellett az osztrák és a finn hatóságok is vizsgálatot folytatnak...

HR BLOGGER
legacykft  |  2023.03.31 16:38
Egy korábbi blogunkban (Téged mennyire foglalkoztat a csapatod motiváltsága? 3+1 tünet, ami miatt fo...
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35