Szigorít a Provident - de még így is fut a szekér

Pénzcentrum
2008. július 31. 13:00

Az elsősorban személyi kölcsönök nyújtásával foglalkozó brit Provident Financial a hitelválság kirobbanása óta már négy alkalommal szigorított hitelkártya igénylési feltételein, arra számít ugyanis, hogy a gazdasági konjunktúra visszaesése tovább folytatódik.

A speciálisan magasabb kockázatú ügyfelek kisebb hiteligényeit kielégítő pénzügyi szervezet számára nem volt nehéz újabb ügyfeleket szerezni az elmúlt fél évben, miután jó néhány piaci szereplő kihátrált erről a piacról.

Az első hat hónapban mintegy 34 százalékkal magasabb adózás előtti eredményt tudott elkönyvelni a cég az előző év hasonló időszakánál, míg a nyeresége 12 százalékkal növekedett.

A hitelezési feltételek szigorítására azért volt szükség - a cég vezérigazgatója szerint - mert a háztartások jövedelmére erős nyomást gyakorolt az emelkedő infláció, valamint a dekonjunktúra is.

Ennek következtében mostanra már csak minden negyedik hiteligénylő részesül kedvező válaszban, szemben a 12 hónappal ezelőtti 1:3 aránnyal.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ennek ellenére június végére 30 százalékkal növelni tudta ügyfélállományát 2006 első félévéhez képest, ami 374 ezer hitelfelvevőt jelent, míg a hitelek állománya szerényebb 6 százalékos növekedést produkált.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07