Tanulj nyelveket hitelből! - Erre is gondoltak?

Pénzcentrum
2006. november 23. 13:00

A jó pap holtig tanul, tartja a szólás, de sosem lehet elég korán elkezdeni. A mai globalizálódó világban egyre inkább elengedhetetlen a nyelvismeret, de tanfolyamokra nem telik mindenkinek. A HVB Banknál van lehetőség úgynevezett nyelvtanulási kölcsön felvételére. Utánanéztünk, mit is takar pontosan az elnevezés!

Diák vagy szülő?

A bank honlapján a magánszemélyeknek szóló ajánlatok között böngészve a hitelek között rálelhetünk a HVB nyelvtanulási kölcsön névvel ellátott konstrukcióra. Rákattintva láthatjuk, hogy igazából két köntöst borítottak a kölcsönre, ugyanis külön oldal nyílik középiskolás, és külön felsőoktatásban részt vevő diákok számára.

A középiskolásoknak kínált kölcsönt inkább a szülőknek címzik, míg az egyetemistákat, főiskolásokat személy szerint szólítják meg. Ha a hallgató nem rendelkezik saját jövedelemmel, akkor is kell egy szülő, vagy más személy, aki viszont rendelkezik rendszeres jövedelemmel, ő lesz majd az adóstárs.

Az sem mindegy, hogy hol lakik, aki szeretne nyelvet tanulni, s nem tud eleget áldozni saját költségvetéséből erre a célra. Ugyanis a középiskolásoknak szóló hitelt egyetlen HVB fiókban lehet csak igényelni, Kaposvárott, szemben a hallgatókkal, akik Budapesten 10, vidéken 5 fiókban tehetik ezt meg.

Mi kell az igényléshez?

Az adóstárs illetve a szülő a kölcsön lejáratkor nem lehet idősebb 65 évesnél, de fiatalabb sem 21 évnél. Az igényléshez kell egy már létező, vagy legkésőbb a szerződéskor megnyitott HVB Diákszámla, vagy HVB Nonstop Bankszámla. A rendszeres havi jövedelemnek el kell érnie a mindenkori bruttó minimálbért. Szükséges még a legalább 2 hónapos számlamúlt valamelyik magyarországi banknál.

Elengedhetetlen az igényléshez a folyamatos munkaviszony, valamint a telefonos elérhetőség. Szükséges ezen kívül, hogy nálunk legyen valamilyen személyazonosító igazolvány, adókártya, TB kártya, bankszámlakivonat, diákigazolvány, jövedelemigazolás, valamint a Péleusz nyelviskola által kiállított igazolás a beiratkozási szándékról.

Mire lehet használni?

A kölcsön a nyelvtanuláshoz, nyelvvizsgára való felkészüléshez kíván segítséget nyújtani, de a felhasználni csupán a Péleusz Kft. és a Tamana Kft. által szervezett tanfolyamra lehetséges. A Tamana Kft. honlapjára egyenesen vezet a banki honlapról egy link, itt tájékozódhatunk arról, hogy milyen tanfolyamon vehetünk részt a kölcsön segítségével. A honlap szerint ez egy akkreditált nyelviskola, ahol lehetésges hagyományos, illetve on-line tanfolyamon is részt venni, azonban az oldalon egy e-mail cím kivételével semmilyen elérhetőség nincsen feltüntetve.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Péleusz Kft. honlapja már több bizalmat ébreszt, megtudhatjuk, hogy 4 stúdióval rendelkezik az iskola, Esztergomban, Pilisvörösváron, Piliscsabán és Vácott. A normál tanfolyamok általában 60 órás, heti 2x2 órás kurzusok, de kínálnak intenzívebb, heti 3x3-as, nyáron pedig 5x4 órás, általában vizsga-előkészítő tanfolyamokat is. Az iskola a kiscsoportos oktatást részesíti előnyben, így az óradíjak a következőképpen alakulnak:

A legnagyobb újdonság, hogy a kölcsön segítségével on-line nyelvtanfolyamra is beiratkozhatunk. Aki a nyelvi kommunikáció fejlesztését tűzte ki célul, annak is van megoldás, az internetes nyelviskola ugyanis "hangos chates" módszerrel beszélgethet a nyelvtanárokkal.

Mik a kondíciók?

A hitel forint, svájci frank és euró alapon is igényelhető, a keretösszeg mindhárom esetben 150 - 750 ezer forint, a futamidő 24-60 hónap. A kamatozás a hitelösszegtől függ, kezelési költség évente 2,5 százalék. A kamatozást és a THM-et az alábbi táblázat tartalmazza:

A késedelmi kamat a mindenkori ügyleti kamaton felül 6 százalék. A bank honlapjáról letölthető egy kalkulátor, amellyel kiszámíthatjuk a megfizetendő havi törlesztőrészletet.

Felkeltette érdeklődésünket, hogy ez vajon mennyiben különbözik attól a verziótól, hogy az adóstárs egy személyi kölcsönt vesz fel, és abból a tanulni vágyó szabadon választja meg a nyelviskolát, illetve a nyelvtanfolyamot. A telefonos ügyintéző segítségével kiszámítottuk, hogy 200 000 forint igényelt hitelösszeg (hazai valutában) esetén, 3 év futamidővel a havi törlesztőrészlet 8 149 forint, a THM 34,34 százalék. Egy ugyanilyen feltételekkel kínált személyi kölcsön havi törlesztőrészlete 8 158 forint, a THM pedig 34,46 százalék.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?