2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

105 ezer nőt érint Orbán diákhiteles csomagja: 133 milliárd a tét


Orbán Viktor csütörtökökön átfogó családtámogatási csomagot jelentett be, amelynek részeként a gyermekes anyukáknak akár teljesen elengedhetik a diákhiteles tartozásukat. Utánajártunk, mekkora összegtől szabadulhatnak meg így a magyar nők és hányan élhetnek a lehetőséggel, ha bevezetésre kerül.

Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor, hogy a kétgyerekes anyukáknak a diákhiteles tartozásuk felét, a háromgyerekeseknek pedig az egész adósságot elengednék. Ugyan a részletek még nem ismertek, azonban kíváncsiak voltunk, hány nőt érint az adósság elengedésének, ezért megkérdeztük erről a Diákhitel Központo:

  • Jelenleg 92 300 Diákhitel1 és 12 900 Diákhitel2 élő szerződés van, vagyis akár 105 ezer tartozást is elengedhetnek. Persze vannak olyanok, akik mindkét konstrukcióval éltek, így az érintettek száma ennél alacsonyabb, viszont számukra az elengedés mértéke is nagyobb lehet.
  • Lényeges, hogy 73 ezer, illetve 3800 szerződés esetében már tölresztenek az adósok, így ők megfontolhatják, hogy gyereket vállaljanak a törlesztés helyett. Itt érdemes megjegyezni, hogy CSED, TGYES/TGYÁS, GYED vagy GYES-re jogosultak kérhetik a törlesztés szüneteltetését és kamattámogatást is kaphatnak.
  • Az átlagos tartozás (nőknél) 1,32 millió forint a Diákhitel1, illetve 820 ezer forint a Diákhitel2 konstrukciónál, ezeket az összegeket engedhetik el részben vagy egészben az adósoknak.


Ha az egész adósságot elengednék, a Diákhitel1-nél 122, a Diákhitel2-nél 11 milliárdos tétel lenne, vagyis

összesen 133 milliárd forintnyi tartozást kellene elengedni.

 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.