24 °C Budapest
Budapest, 2020. április 8.Karácsony Gergely fõpolgármester a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszterrel és Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével a kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. április 8-án. A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttmûködés - jelentette ki Gulyás Gergely. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: azt gondolom, hogy ma olyan idõket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell, hogy eljöjjön. Szita Károly a kijárási korlátozás fenntartását kérte a kormánytól.MTI/Szigetváry Zsolt

Megszólalt Karácsony Gergely Sinopharm-ügyben: pusztán a harmadik oltásnál több kell

2021. július 16. 12:15

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere üdvözölte a kormány, harmadik oltásra való hajlandóságát, ugyanakkor ingyenes, antiteszt-tesztelést sürget az idősebbek számára.

Friss sajtótájékoztatón szólalt fel Karácsony Gergely, a fővárosi főpolgármester  üdvözölte a kormány, harmadik oltásra való hajlandóságát, ugyanakkor ingyenes, antiteszt-tesztelést sürget az idősebbek számára. Mint mondja, a kormánynak ingyenes teszteket kellene biztosítania azoknak az időseknek, akik nem bíznak abban, hogy védettségük alakult volna ki a Sinopharm vakcinától.

Karácsony Gergely azt is elmondta, az adatokból az látszik, a Sinopharm vakcinákkal oltottak esetében történt meg a legtöbbször, hogy nem védettek. Éppen azért a kormánynak azzal is dolga van a kínai vakcinákkal kapcsolatban, hogy a fel nem használtakat vásároltassa vissza Kínával. Mint mondta, most az emberéletek a legfontosabbak, de később mindennek az anyagi vonzatával is foglalkozni kell majd, lévén, hogy a főpolgármester kitért arra, a kínai vakcina volt a legdrágább az összes vakcina közül, most mégis úgy tűnik ez volt a legkevésbé hatékony is az idősek oltását illetően.

(Címlapkép - MTI/Szigetváry Zsolt)

NEKED AJÁNLJUK
Karácsony: kizárt, hogy lesz BKV-sztrájk

Nem lesz BKV-sztrájk Karácsony Gergely szerint, a főpolgármester bár sokallja a követelt 15 százalékos béremelést, de szerinte meg fognak tudni egyezni. Beszélt a dugódíjról is...

NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?