28 °C Budapest

Megkezdődhet a Generali Alapkezelő új befektetési alapjainak forgalmazása 1,6 milliárd forint gyűlt össze a négy nyíltvégű alapban

Pénzcentrum
2008. július 2. 13:15

A Generali Alapkezelő június közepén indított új befektetési alapjainak jegyzése június 30-án lezárult, az alapokban a kéthetes jegyzési időszak során összesen 1,6 milliárd forint gyűlt össze. Az aktív befektetési politikát követő, a közép-kelet-európai, a nemzetközi fejlődő piaci, és az infrastrukturális részvényekbe, továbbá az újonnan tőzsdére lépő vállalatokba és a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjaiba fektető nyíltvégű alapok forgalmazása július közepén megkezdődik. Az alapok befektetési jegyeinek jegyzésére ezt követően a Raiffeisen Bank országos fiókhálózatában, a hitelintézet privát banki üzletágán keresztül, valamint a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. hálózatában van lehetőség.

Június 30-ig összesen 300 millió forint gyűlt össze a Generali IPO Részvényalapban, amely a hazai piacon elsőként, olyan vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést, melyek először jelennek meg tőzsdén, vagy tőzsdei jelenlétük csupán néhány évre tekint vissza. A Generali IPO Részvényalap esetében az alapkezelő nem korlátozza a befektetési célpontok körét, sem földrajzi, sem iparági szempontból, a portfolió kialakításánál azonban törekszik majd az egyes eszközök erős diverzifikációjára.

Szintén 300 millió forint tőkével indul útjára a Generali Alapkezelő abszolút hozam elérésére irányuló stratégiával rendelkező alapja, amely a részvénypiaci befektetések mellett deviza-, illetve árupiaci invesztíciókat is végrehajthat, és saját tőkéje kétszereséig tőkeáttételes pozíciókat is felvehet. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket. A Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap azon vállalatok részvényeit célozza meg, amelyek jelentősen felülteljesíthetik a globális részvénypiacok éves hozamát. Alapvető célpontok a fundamentálisan alulértékelt vállalatok, a felvásárlás vagy összeolvadás előtt álló társaságok részvényei, valamint a hosszú távú trendjüktől piaci fejlemények miatt eltérő árazású vállalatok.

A közép-kelet-európai országok infrastrukturális fejlődéséből profitáló vállalatok - az ingatlan-, az út- és közmű-, valamint a közlekedésfejlesztésben részt vevő társaságok - papírjait célozza meg a Generali Infrastrukturális Részvényalap, amelynek portfoliójában a részvényhányad a 95%-ot is elérheti. Az alap befektetési jegyeit összesen 500 millió forint értékben jegyezték le a befektetők.

Elsősorban Latin-Amerika, Afrika, valamint a Közel- és Távol-Kelet fejlődő részvénypiacain helyezi el tőkéjét a Generali Fejlődő Piaci Részvényalap, amely azonban nem egyedi részvényekbe fekteti saját tőkéjét, hanem az egyes országok tőzsdei teljesítményét reprezentáló befektetési alapokkal tölti fel a portfolióját. A Generali Alapkezelő a földrajzi diverzifikáció, továbbá az alap portfoliójában a részvények és kötvények kitettségének változtatása révén törekszik a pozitív eredmény elérésére. Az alapban a jegyzési időszak alatt összesen 500 millió forint gyűlt össze.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 2001-ben elindított Generali Gold zártkörű befektetési alapját az alapkezelő nyilvános alappá alakítja, és a jövőben Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap néven forgalmazza majd. Az alap forgalmazása várhatóan július közepén indul majd. Portfoliójában magasabb arányban szerepelnek a reálgazdaság teljesítményét követő, és hosszú távon jellemzően magasabb reálhozamot biztosító értékpapír-típusok, elsősorban a részvények. A Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap befektetési célpontja a tágabban értelmezett közép-, kelet- és dél-európai régió, portfoliójában a magyar részvények mellett döntően cseh és lengyel részvényeket vásárol majd.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?