12 °C Budapest

Megkezdődhet a Generali Alapkezelő új befektetési alapjainak forgalmazása 1,6 milliárd forint gyűlt össze a négy nyíltvégű alapban

Pénzcentrum
2008. július 2. 13:15

A Generali Alapkezelő június közepén indított új befektetési alapjainak jegyzése június 30-án lezárult, az alapokban a kéthetes jegyzési időszak során összesen 1,6 milliárd forint gyűlt össze. Az aktív befektetési politikát követő, a közép-kelet-európai, a nemzetközi fejlődő piaci, és az infrastrukturális részvényekbe, továbbá az újonnan tőzsdére lépő vállalatokba és a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjaiba fektető nyíltvégű alapok forgalmazása július közepén megkezdődik. Az alapok befektetési jegyeinek jegyzésére ezt követően a Raiffeisen Bank országos fiókhálózatában, a hitelintézet privát banki üzletágán keresztül, valamint a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. hálózatában van lehetőség.

Június 30-ig összesen 300 millió forint gyűlt össze a Generali IPO Részvényalapban, amely a hazai piacon elsőként, olyan vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést, melyek először jelennek meg tőzsdén, vagy tőzsdei jelenlétük csupán néhány évre tekint vissza. A Generali IPO Részvényalap esetében az alapkezelő nem korlátozza a befektetési célpontok körét, sem földrajzi, sem iparági szempontból, a portfolió kialakításánál azonban törekszik majd az egyes eszközök erős diverzifikációjára.

Szintén 300 millió forint tőkével indul útjára a Generali Alapkezelő abszolút hozam elérésére irányuló stratégiával rendelkező alapja, amely a részvénypiaci befektetések mellett deviza-, illetve árupiaci invesztíciókat is végrehajthat, és saját tőkéje kétszereséig tőkeáttételes pozíciókat is felvehet. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket. A Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap azon vállalatok részvényeit célozza meg, amelyek jelentősen felülteljesíthetik a globális részvénypiacok éves hozamát. Alapvető célpontok a fundamentálisan alulértékelt vállalatok, a felvásárlás vagy összeolvadás előtt álló társaságok részvényei, valamint a hosszú távú trendjüktől piaci fejlemények miatt eltérő árazású vállalatok.

A közép-kelet-európai országok infrastrukturális fejlődéséből profitáló vállalatok - az ingatlan-, az út- és közmű-, valamint a közlekedésfejlesztésben részt vevő társaságok - papírjait célozza meg a Generali Infrastrukturális Részvényalap, amelynek portfoliójában a részvényhányad a 95%-ot is elérheti. Az alap befektetési jegyeit összesen 500 millió forint értékben jegyezték le a befektetők.

Elsősorban Latin-Amerika, Afrika, valamint a Közel- és Távol-Kelet fejlődő részvénypiacain helyezi el tőkéjét a Generali Fejlődő Piaci Részvényalap, amely azonban nem egyedi részvényekbe fekteti saját tőkéjét, hanem az egyes országok tőzsdei teljesítményét reprezentáló befektetési alapokkal tölti fel a portfolióját. A Generali Alapkezelő a földrajzi diverzifikáció, továbbá az alap portfoliójában a részvények és kötvények kitettségének változtatása révén törekszik a pozitív eredmény elérésére. Az alapban a jegyzési időszak alatt összesen 500 millió forint gyűlt össze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2001-ben elindított Generali Gold zártkörű befektetési alapját az alapkezelő nyilvános alappá alakítja, és a jövőben Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap néven forgalmazza majd. Az alap forgalmazása várhatóan július közepén indul majd. Portfoliójában magasabb arányban szerepelnek a reálgazdaság teljesítményét követő, és hosszú távon jellemzően magasabb reálhozamot biztosító értékpapír-típusok, elsősorban a részvények. A Generali Gold Közép-kelet-európai Részvényalap befektetési célpontja a tágabban értelmezett közép-, kelet- és dél-európai régió, portfoliójában a magyar részvények mellett döntően cseh és lengyel részvényeket vásárol majd.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MEDIA1  |  2024. április 15. 18:58
Starcz Ákos, a kormányközelből bekebelezett Index.hu Zrt. vezérigazgatóját felkérték a szintén kormá...
Bankmonitor  |  2024. április 15. 12:48
Miért lenne szükségem életbiztosításra? Ha meghalok, mindenem a családé lesz, nekem akkor már nincs...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem