Ekkora a baj az élelmiszerboltokban: az áruhiány miatt már pult alól kell kérni az olcsóbb húst?
Az élelmiszer kis- és nagykereskedelemben szürreális viszonyok uralkodnak az infláció és az árstop együttes hatása miatt.
Az élelmiszer kis- és nagykereskedelemben szürreális viszonyok uralkodnak az infláció és az árstop együttes hatása miatt.
Az áprilisi húsboltellenőrzés során „Pick” termékként jelölt csomagolásban „Csemege szalámit” is találtak az eladópult felett felfüggesztve a hatóság ellenőrei.
Az elmúlt időszakban megnövekedett termelési költségeket hosszabb távon sem a sertéstartók, sem a húsipari cégek nem tudják lenyelni.
Hullámzó évet zárt 2021-ben a hazai sertéságazat, az önköltségi árak jelentősen emelkedtek, ezt 2022 első hónapjaiban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.
Jelen pillanatban nem túl rózsás a helyzet, a disznóbél ára is emelkedett, a sóé, a fűszereké is.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyan a csirke a legnépszerűbb húsfajta a magyarok körében, de egyre nagyobb figyelmet kapnak a víziszárnyasok is, mint például a kacsa.
Attól, hogy egy húskészítmény a csemegepultban található és szeletelt, vagy szeletelhető, még nem biztos, hogy felvágott...
A vákumfóliázott árukat hamarosan ki is vezetik a piacról.
A sokoldalúan hasznosítható fajtáról, valamint a vidéki élet szépségeiről és kihívásairól beszélt a HelloVidéknek a hazai tenyésztők egyik tagja.
A disznó-, és a marhahús ára brutálisan kilőtt az elmúlt 5 évben, miközben a szárnyasok húsa még olcsóbb is lett. Ezen tehát szépen lehet pénzt fogni most.
Közeleg a grillszezon.
Még mindig nagy hagyományuk van.