16 °C Budapest

Amit a profik ajánlanak - mit érdemes venni?

Pénzcentrum
2007. január 19. 11:02

Az új esztendő indulásával megújult formában tárjuk a Portfolio.hu olvasói elé a hazai és a globális piacokat jól ismerő alapkezelők befektetési ötleteit. A havonta frissülő portfólió-ajánlókban az alapkezelők bemutatják egy-egy virtuális portfólió összetételét, és röviden ismertetik, milyen tényezőkre érdemes figyelmet fordítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A portfólió-ajánlók közvetlenül is elérhetőek a Befektetési alapok aloldalon.

Koncentráljunk a hazai kötvényekre!

A legfrissebb portfóliókra tekintve kiderül, az alapkezelők többsége kiegyensúlyozott kötvény-részvényarányt tart célravezetőnek, miközben a különböző alternatív (ingatlan-, nyersanyag-, és abszolút hozamú alapok) sem maradtak le a palettáról. Egy kivétellel az összes portfólióban szerepel, eltérő súllyal ugyan, a hazai kötvények kategóriája, ami azt jelzi, a hazai kötvényalapok vesszőfutása a végéhez közeledik, és 2007-ben már érdemes ezeket az alapokat is figyelembe venni a befektetési döntések meghozatalakor.

Fejlett piaci részvények

A részvénypiacok súlyozásának tekintetében megoszlik az alapkezelők véleménye, de a fejlett piaci részvények mindegyik portfólióban szerepelnek, a közeljövőben talán ez a kategória lehet az igazi favorit. Érdekesség, hogy több szakember is Japánt említett preferált piacként, ez azt jelzi, 2007-ben végre eljöhet az ázsiai gazdaság hosszas gyengélkedésének vége.

Alternatív eszközök a palettán

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legtöbb portfólióban alternatív eszközkategóriák is szerepelnek, a vélemények azonban megoszlanak, hogy melyik kategória, és milyen súllyal segíthet elérni a kívánt célt. Egy biztos: egy jól teljesítő portfólió összeállításakor mindenképpen fontolóra kell venni az alternatív eszközkategóriák alkalmazását is, így érdemes végignézni, mit javasolnak ezen a téren a profik.

Az egyes ajánlókat az alábbi linkeken is elérheti:

Aegon: Az olajrészvények olcsónak tűnnek
Budapest: Reméhetőleg csak átmeneti volt a visszaesés
Erste: Érdemes lehet Japánra is figyelni
Generali: A gyorsjelentések érdekesek lesznek
IE: Oroszország érdekes lehet
ING: Pozitív piaci reakciókra számítunk
Raiffeisen: Az európai részvények kedvezhetnek

A portfólió-ajánlók célja, hogy iránymutatást nyújtsanak a Portfolio.hu Olvasóinak, milyen tényezőket érdemes fontolóra venni befektetéseik összeállításakor. A portfóliók így csupán tájékoztató jellegűek, és nem tükrözik feltétlenül az alapkezelők saját befektetési stratégiáit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?