2020. augusztus 14. péntek Marcell

Veronai buszbaleset: így nem lett Magyarországon felelőse a tragédiának


Bűncselekmény hiányában megszüntette az NNI a nyomozást a veronai buszbaleset üzemorvosi szálában is - írja az Index. 

A 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbalesetnek nincs Magyarországon felelőse, legalábbis erre enged következtetni az a válasz, amit a Nemzeti Nyomozóiroda küldött meg a lapnak, ami arra volt kíváncsi, mi a helyzet azzal a nyomozással, amit az NNI indított halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a veronai buszbalesettel összefüggésben.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást - mivel a cselekmény nem bűncselekmény - 2020. július 21-én megszüntette

 - válaszolta az ügyészség. Az ügy érintettje, azaz a gyanúsított az az orvos volt, aki korábban alkalmassági engedélyt adott a balesetező busz, súlyos alvászavarral küzdő sofőrjének. 

Korábban Magyarországon vizsgálták a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-t, hogy minden rendben volt-e műszakilag a járművel, de ebben az ügyben is megszüntették bűncselekmény hiányában a nyomozást. Vagyis magyar felelőse nincs a balesetnek jelen állás szerint. A közúti baleset körülményeit az olaszok vizsgálták, aminek következtében a veronai bíróság 12 év szabadságvesztésre ítélte a busz sofőrjét.

(Címlapkép - MTI Fotó: Kallos Bea)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.