21 °C Budapest
Red tile roof in a Germany village

Indul a visszaszámlálás: néhány nap maradt óriási kedvezményekkel lakásbiztosítást váltani, ne maradj le

2024. március 30. 09:53

Az idén először került sor a lakásbiztosítási kampányra, amelyből már csak pár nap van hátra. Kedd estig lehet új lakásbiztosítást kötni - közölte a Netrisk. A kampány harmadik hetéhez képest a negyedikben 84 százalékkal nőtt a szerződéskötések száma a Netrisknél, az átlagdíj pedig 36 680 forint volt.  Az eddigi adatok szerint előfordult, hogy egy 2006-ban megkötött biztosítást helyett választott újat magának a tulajdonos. Egy nagykovácsi családi ház esetében pedig az új lakásbiztosítás éves díja több mint 60 ezer forinttal lett alacsonyabb.

Már csak néhány nap van hátra a márciusi lakásbiztosítási kampány zárásáig, keddig lehet új biztosítást kötni - közölte a Netrisk.  Ahogy közeledik a március elején indult egy hónapos kampány vége, egyre többen kalkulálnak és kötnek új lakásbiztosítást, amelyekkel számos ingatlantulajdonos akár több mint 20 ezer forintos megtakarítást érhet el éves szinten.

A kampány negyedik hetében 84 százalékkal nőtt az új kötések száma a harmadikhoz képest. Az elmúlt hétvégén pedig 46 százalékos volt a többlet az egy héttel korábbihoz képest. A kampány negyedik hetében az átlagdíj 36 680 forint volt. Az ügyfelek 85 százaléka új biztosítóval lépett kapcsolatba, és a közvetítőcég adatai szerint lakásbiztosítási szerződést kötők több mint 80 százaléka új ügyfél, azaz sikerül új, lakásbiztosítási szempontból eddig kevésbé tudatos háztartásokat megmozgatni.

A szolgáltatónál a legrégebben épült ingatlan, amire szerződést kötöttek 1800-ban készült el, míg a legidősebb szerződő 1927-ben született.

Új időszámítás kezdődött

„Idén először nyílt lehetőség arra, hogy nemcsak a lakásbiztosítás évfordulójakor, hanem márciusban is köthetnek új lakásbiztosítás az ingatlantulajdonosok vagy bérlők. A kampány eredményeit még korai összegezni, de az már látható, hogy sokan léptek és az adott lakóingatlan értékének jobban megfelelő biztosítást kötöttek. Ez fontos célja volt a kampánynak, hiszen a 100 billió forintnál nagyobb értéket képviselő teljes lakóingatlan-állomány egy részénél a szükségesnél jóval alacsonyabb összegre szóltak a korábban kötött biztosítások” - mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója.

Az alapbiztosítások mellé sokan kötnek különböző kiegészítő szolgáltatásokat. Ezek közül a legnépszerűbbek az ablak- és tetőbeázásra, elfolyt víz költségének megtérítésére, duguláselhárításra, klímaberendezésekre és a besurranó tolvajok okozta károkra szólnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hatvanezres spórolás, nagykorú biztosítás cseréje

A szakember a márciusi kampány eddigi “legjeit” ismertetve elmondta, hogy volt olyan lakóingatlan-tulajdonos, aki a 2006-ben kötött lakásbiztosítását cserélte le. „Azóta a lakások jelentősen drágultak. A hivatalos adatok szerint 2007-ben a használt lakások négyzetméterára országos átlagban 178 ezer forint volt a hivatalos adatok szerint, míg tizenöt évvel később, 2022-ben pedig 411 ezer forint volt ugyanez. A lakásbiztosítások 87 százaléka pedig 600 ezer forintnál alacsonyabb biztosítási összeggel rendelkezik négyzetméterenként. Az újjáépítési érték jellemzően ennél magasabb. Az alulbiztosítottság pedig az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a vagyon-, ezen belül a lakásbiztosításoknál is” – tette hozzá Besnyő Márton.

Ráadásul a lakásbiztosítási kampányban megjelent új konstrukciók a korábbinál jellemzően szélesebb körű szolgáltatási csomagot nyújtanak, sok esetben pedig olcsóbbak is. A biztosításközvetítő adatai alapján a Budapest mellett lévő Nagykovácsiban volt olyan családi ház, amelynél az új biztosítás éves díja több mint 60 ezer forinttal alatta maradt a réginek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 12:11
Farkas Balázs egy olyan rendezvényre ment volna be, amit a Facebookon hirdettek meg nyilvánosan, ám...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem