Szörnyű részletek L. L. Junior fiának balesetéről: megelőzhető lett volna a tragédia?

Szörnyű részletek L. L. Junior fiának balesetéről: megelőzhető lett volna a tragédia?

2019. november 12. 09:00

Nem ment gyorsan L. L. Junior kisfiának gázolója, de nem tudta elkerülni a balesetet - derült ki a szakértői véleményekből. A 76 éves férfi augusztus végén gázolta el az énekes gyermekét Zuglóban, ám most kiderült, hogy a kisfiú már a tragédia előtt is megpróbált átrohanni a piroson, akkor még sikerült visszafogni.

Újabb részletek derültek ki L. L. Junior kisfiának balesetéről: ismert, a gyermeket augusztus végén gázolta el egy idős férfi Zuglóban, amikor a kisfiú a piros jelzés ellenére kiszaladt az útra. Most az Index arról ír, hogy a szakértői vélemény szerint a 76 éves sofőr maximum 41-41 kilométer per órás sebességgel haladt, amikor elütötte a gyereket, tehát nem lépte túl a megengedett 50-es maximumot.

A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el

- vázolta a lapnak Janklovics Ádám, a sofőr védője. A szakértők azt is kiszámolták, hogy az idős férfi csak akkor nem gázolta volna halálra a gyereket, ha 31-32-vel halad, és beletapos a fékbe.

Az iratok szerint a gyerek maximum 1,4 másodpercet töltött az aszfalton az ütközés előtt. Megállapították, hogy "a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé." Az autója a baleset idején megfelelő műszaki és közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, a sofőr pedig kiválóan ismerte azt az útvonalat, ahol a gázolás történt.

Egyszer már kifutott volna, mégsem fogta senki

A tanúvallomások szerint megelőzhető lett volna a baj, ugyanis egy nő, aki a gyerek és édesanyja mögött állt a zebránál arról beszélt: a kisfiú a gázolás előtt egyszer már át akart rohanni a piroson másik oldalon várakozó testvéréhez, de akkor még sikerült visszafogni - ám ezt követően sem fogták meg a kezét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sofőr a beleset után azt vallotta, hogy a gyerek folyamatosan rohant, arccal pont a másik irányba nézett az ütközésnél, ő pedig már nem tudott lassítani. Janklovics Ádám szerint ügyfele továbbra is rossz lelki állapotban van. A sofőr korábban egy levelet is eljuttatott a szülőknek, amelyben együttérzését fejezte ki valamint arról is írt, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza fel a halálos balesetet.

A BRFK az Index kérdésére azt közölte, hogy közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet, és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?