16 °C Budapest

Otthon akart gyógyulni: most százezreket fizethet a gyászoló család

2016. július 15. 05:23

Filmsztárok feneke, necces politkai helyzet, kiscica, blöki és pendrive. Elsőre semmi nem köti össze ezeket a dolgokat, pedig van bennük közös: köthető rájuk biztosítás. Mutatjuk a legkirívóbb eseteket.

Több összeállítást lehet a neten találni hihetetlen biztosítási kötvényekről. Ezekben olyan biztosításokról van szó, mint például

  • Jennifer Lopez 27 millió dolláros fenék biztosítása,
  • a Rolling Stones énekesének 1,6 millió dollár értékű középső ujj biztosítása, valamint a
  • politikai zavargás okozta sérülés vagy anyagi kár esetén turistáknak 10 ezer dollárt fizető thai állami biztosítás.

Ezen biztosítások léte azonban csak olyan esetben kecsegtet szolgáltatással, ha

  • te vagy Jennifer Lopez és baja lett a fenekednek, vagy
  • te vagy Keith Richards és elromlott a középső ujjad, esetleg
  • 2010-ben Thaiföldön jártál és politikai zavargásba keveredtél.
Az ilyen biztosítási kötvények elég erősen marketing szagúak, azaz egy sztár vagy egy biztosító azért kötnek ilyet, hogy utána beszéljenek róluk.

Ezen kötvényeken túl léteznek azonban olyan biztosítások, amik elsőre furcsának hatnak, de hasznosak tudnak lenni, ha téged is érintenek azok a körülmények, amelyekre kidolgozták őket.

Két éve már körbe néztünk, hogy külföldön milyen nem mindennapi biztosításokat találunk, de most a hazai biztosítókat vettük górcső alá, hogy milyen speciális szolgáltatásokat kínálnak.

KATTINTS! 11 biztosítás, amit eddig elképzelni sem tudtál

Ebből, hogy nem lett még szenzáció?

Az interneten kiscicás tartalommal gyakorlatilag bármit el lehet adni. Ennek fényében furcsának tűnik, hogy a legnagyobb netes jelenléttel bíró hazai kisállat biztosító pont kutyákkal próbálja eladni szolgáltatását és a macskákat egyértelműen háttérbe szorítja.

Azért van szükség kisállat biztosításra, mert a társadalombiztosítás Magyarországon nem terjed ki házi kedvenceinkre. Feltehetőleg azért nem, mert társadalmilag nem vagyunk elég szolidárisak

  • sem az állatokkal,
  • sem tartóikkal.

Az előrelátó gazdik viszont köthetnek egészségbiztosítást házi kedvenceikre. Ez a biztosítás az állat betegsége vagy balesete esetén téríti meg az orvosi költségeket, a kötvényben feltüntetett értékhatárig.

Mennyibe kerül?
A szerkesztőségi szobánkban kizárólag Szilvi rendelkezik háziállattal. A kis cirmos neve Marcus Aurelius, természetesen hím, öt éves és vérbeli keverék. Ezen változók alapján dobta ki az online kalkulátor, hogy Marcus Aurelius egészségbiztosítása balesetenkénti vagy betegségenkénti
  • 20 ezer forintos szolgáltatási limitig évi 6 480
  • 35 ezer forintos szolgáltatási limitig évi 12 960,
  • 50 ezer forintos szolgáltatási limitig évi 19 320
forint lenne.

Szilvi ezt az ajánlatot két dolog miatt nem érezte vonzónak. Egyfelől lakásbiztosítása tartalmaz a cica részére egészségbiztosítást. Másfelől pedig az elmúlt 5 évben összesen egyszer kellet Marcus Aureliust betegségből adódóan orvoshoz vinnie, ami mindösszesen 10 ezer forintjába került.
 
Ehhez képest, a 10 ezer forintos önrész a kisállat biztosításban, mely a 20 ezres csomagnál is betegségenként megfizetendő, valóban nem tűnik meggyőző ajánlatnak.

Néhány biztosítónál azonban, a kisállat biztosításnál is meghökkentőbb kiegészítő biztosításokat köthetünk lakásbiztosításunk mellé.

Ez már rég nem is a lakásról szól

Nem ám, de maradunk a családnál, ugyanakkor nemcsak azokra köthetünk biztosítást, akik bent laknak velünk a házban. A második legnagyobb lakásbiztosító például ajánl síremlék és kripta biztosítást is.

Ez a kiegészítő biztosítás magyarországi sírhelyekre köthető, és egyszerre két síremlékre vagy kriptára terjed ki. Amennyiben ezeket megrongálják vagy megrongálódnak, akkor a biztosító megtéríti a javítási költségeket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár a hírekből kiindulva egyes vallások temetői az átlagosnál jóval gyakrabban lesznek vandalizmus áldozatai, ennek ellenére nem találtunk olyan passzust a biztosítási feltételekben, mely vallásonként eltérő árazásra utalna.

Ha már temetőknél tartunk, akkor ugyanezen biztosító kínál temetés biztosítást is lakásbiztosításához, kiegészítő szolgáltatásként. Ez a biztosítás alapvetően a lakásban élő családtagokra terjed ki, de azért nem árt egy-két dologra odafigyelnünk, mielőtt csak úgy, a biztosító kontójára meghalnánk.

A biztosító felsorol temérdek helyzetet, és ha ezekből következően halunk meg, akkor megtagadja temetési költségeink megtérítését. Néhány példa:

  • A halál oka visszavezethető olyan betegségre, amellyel már rendelkeztünk akkor is, amikor megkötöttük a biztosítást.
  • Bármilyen pszichiátriai zavarral összefüggő haláleset.
  • Síugró versenyen nézőként, egy baleset következtében búcsúzunk az élők sorából.
  • Nukleáris balesetből következően halunk meg.
  • Minden haláleset, amit öngyógyítás okozott - akármit is jelentsen ez.
Egyébként sem a sírkő, sem a temetés biztosítás nem számít olcsó mulatságnak. Mindkét szolgáltatás éves díja jellemzően meghaldja külön-külön a 20 ezer forintot is.

Pendrive biztosítás?

A piac legnagyobb lakásbiztosítójánál köthető adatvesztésre biztosítás, szintén lakásbiztosítás mellé. Ha voltál már olyan helyzetben, amikor bedugtál egy pendrive-ot a gépedbe, és egyszerűen nem volt ott az az anyag, amit csak oda mentettél el, akkor biztos értékeltél volna egy ilyen szolgáltatást.

Ugyanakkor ma már egyre több mindent mentünk központi, bárhonnan elérhető szerverekre, azaz a felhőbe. Ennek megfelelően, ez a szolgáltatás reméljük, hogy hamarosan meghaladottá válik. Addig is, éves szinten 4 ezer forintért lehetünk egy fokkal nyugodtabbak, a számítógépeinken és USB kulcsainkon tárolt adatokkal kapcsolatban.

Meleg van? Az a baj. Hideg van? Az a baj.

Szintén ritka helyzetekre nyújt védelmet egy nagy biztosító kiegészítő biztosítása. Amennyiben tűz, beázás, csőtörés vagy egyéb okból több mint nyolc órán keresztül áram nélkül marad a fagyasztószekrényünk, akkor a biztosító megtéríti a szekrény tartalmának értékét, mert azt nagy valószínűséggel dobhatjuk a szemétbe. Ezt a biztosítást nem tudjuk kiegészzítő szolgáltatásként megkötni, hanem prémium lakásbiztosítási csomagok választása esetén kapjuk azokba beépítve.

Egy olasz biztosító pedig továbbra is jelen van a piacon Magyarország területére érvényes jó idő biztosítással. Amennyiben egyhetes nyaralásunk alatt legalább háromszor, vagy kéthetes nyaralásunk alatt legalább ötször rossz idő van, 100 ezer forint üti a markunkat. Ezt a szolgáltatást szintén nem tudjuk önmagában megvásárolni, hanem az olasz biztosító lakásbiztosításába jár, beépítve.

Sokszor leírtuk, és most is megtesszük:

Mielőtt bármilyen biztosítást köt vagy pénzügyi terméket vásárol, tájékozódjon a szerződési feltételekről!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem