35 °C Budapest
Orbán: marad a 3-as terrorfokozat Magyarországon

Orbán: marad a 3-as terrorfokozat Magyarországon

MTI
2016. július 15. 20:35

Magyarország veszélyeztetettsége nem emelkedett a Nizza, Promenade des Anglias sétányon 2016. július 14-én elkövetett terrortámadást követően, a miniszterelnök kezdeményezésére számos biztonságnövelő intézkedés történik - jelentette be a belügyminisztérium.

A legkevesebb 84 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény bekövetkezése után a Terrorellenes Koordinációs Bizottság a belügyminiszter útján tájékoztatást adott a miniszterelnöknek Magyarország veszélyeztetettségének alakulásáról - kezdi közleményét a belügy.

A miniszterelnök egyetértett a 2016. március 29. óta Magyarország egész területén hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat változatlanul hagyásával.

Egyidejűleg a miniszterelnök utasította a belügyminisztert a magyarországi francia érdekeltségek és a hazai jelentős tömegeket vonzó rendezvények fokozott védelmére, amellyel kapcsolatban a rendőri intézkedések megtörténtek.

Tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség. A tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozott járőrtevékenységet fog ellátni, egyes járművek mozgását a rendőrség korlátozhatja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hétvégi nagy rendezvény

Az egyik tömegrendezvény, amit valószínűleg kiemelt védelemmel erősítenek meg, a hétvégi Red Bull Air Race budapesti műrepülő-világbajnokság. A pályát az eddig megszokottak szerint ismét a Duna felett, a Lánchíd és a Margit-híd közötti szakaszon alakítják ki.
A műrepülők időmérő edzését szombaton 16 órától tartják, vasárnap 12 órakor az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat. Besenyei Péter szombaton az időmérő előtt pályabemutató repülést tart, vasárnap 13.50-től pedig saját légi bemutatójával szórakoztatja majd a közönséget - írta az MTI. Az esemény miatt hat kerületben kell forgalomkorlátozással számolni. Most péntektől július 24-éig időszakosan rengeteg útvonalat lezárnak, valamint sok helyen tilos lesz megállni. Közben mától vasárnapig lezárnak a fővárosban több fő közlekedési útvonalat a budai és a pesti rakpart környékén.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?