Az áramszünet miatt megromlott a hús, fizet a biztosító?

MTI
2013. március 19. 11:07

Megszaporodtak a kárbejelentések a biztosítóknál a hétvégi hóvihar után, a tömeges autóbalesetek és a viharkárok mellett gondot okoztak az áramkimaradások is.

A rendkívüli időjárás miatt nagyon sok településen napokig nem volt áramellátás, ami miatt leolvadtak a fagyasztók és a benne tárolt élelmiszerek megromlottak. Ezeket a károkat a biztosítók jellemzően abban az esetben térítik meg, ha a lakásbiztosítási szerződés tartalmazza az erre vonatkozó kiegészítést. Az ilyenkor szokásos elektromos szolgáltatói igazolás bemutatásától viszont a mostani rendkívüli helyzetre való tekintettel eltekintenek a biztosítók.

Az AEGON Magyarország Zrt.-hez hétfő délutánig közel 1300 kárbejelentés érkezett a hétvégi rendkívüli időjárással összefüggésben, a kárszakértők országszerte megkezdték a munkát - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

A vagyonbiztosítási bejelentések mintegy négyötöde viharkár, de sok bejelentés érkezett a megromlott élelmiszerek miatt is. A közúti balesetekkel összefüggésben hozzávetőlegesen ötven esetben fordultak az ügyfelek a biztosítóhoz, a legtöbb bejelentés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra érkezett.

A társasághoz az ország minden pontjáról érkeztek bejelentések, a legtöbb Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Pest, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Az Allianzhoz vasárnap estig közel 500, időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, de társaság arra számít, hogy a bejelentések száma a több ezret is elérheti. A károk döntő többsége viharkár és beázás, de fagyasztott élelmiszerszerek megromlása miatt is kapott bejelentéseket a társaság. Az ingatlanokban keletkezett kár mértéke meghaladhatja a 100 millió forintot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Területileg a legtöbb kár Vas, Somogy, Győr-Sopron, Veszprém, Baranya, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett az Allianzhoz.

Az Allianz arra is felhívja a lakóingatlan tulajdonosokat, hogy az olvadás megindulása előtt vizsgálják meg a padlástereket, mert az ott összegyűlt porhó eltávolításával és a tetőfedés ellenőrzésével jelentős beázási károkat előzhetnek meg.

A Generalihoz is folyamatosan érkeznek a hóviharral kapcsolatos vagyon és gépjármű kárbejelentések. A társaság megtéríti a viharos erejű szél által a tetőhéjazat alá befújt csapadék - hó, porhó, eső - által okozott beázási károkat. A kárszakértők megvizsgálják a tető állapotát és a vihar közrehatását, ezt akkor is figyelembe veszik a kártérítés meghatározásánál, ha a tetőn nincs látható nyoma a viharnak.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24