28 °C Budapest

Hatalmas díjcsökkenés: még ez sem elég az autósoknak?

2011. július 31. 10:32

Bár közel 30 százalékkal mérséklődött az idei első félévben a casco díjak mértéke, ennek ellenére alig minden ötödik autós rendelkezik csak ilyen biztosítással.

Hiába csökkent 90 ezer forintról az idei első félévben átlagosan 66 500 forintra a casco-díjak mértéke, a díjcsökkenés egyelőre nem jár együtt a szerződéskötések jelentős megugrásával: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással.

"A casco-díjak évek óta tartó eróziója a múlt év végi kötelező-kampányban kapott újabb lendületet - tájékoztat Lantos Lóránt, a kotelezo.hu szakportál vezetője. - Az együttesen megkötött kötelező és casco-biztosítás után járó jelentős, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi időszakban is fennmaradt. Jelentős részben ennek köszönhetően egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja."

A casco szegmensre az átlagautósok korlátozott fizetőképessége mellett a nagyfokú tájékozatlanság is jellemző. A szakportál közelmúltbeli felmérésének adatai szerint a cascót nem kötő autósok ötvenkilenc százaléka nem is tud a casco-átlagdíjak jelentős csökkenéséről, pedig egy részük valószínűleg megfontolná, továbbra is vállalná-e azt az anyagi kockázatot, amit a gépkocsi károsodása vagy ellopása jelent.

A másik oldalon pedig ott vannak azok az autósok, akik tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco-szerződést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot "ajándékozva" a biztosítónak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 12:15
90 éves korában érte őt a halál.
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?