2 °C Budapest

Biztosítás, amivel nyugdíjas éveidre spórolhatsz

2011. április 28. 10:02

A Groupama Garancia néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy átfogó nyugdíjprogramot indít - ennek részletei azonban eddig nem voltak ismertek. A biztosító mai sajtótájékoztatóján bejelentett Garancia Nyugdíjkiegészítő Program - a tervek szerint- alapvetően rugalmas konstrukcióival tűnne ki a lakosság nyugdíj-előtakarékossági megtakarításaiért folyó versenyben.

Garamvölgyi Zoltán, a Groupama Garancia élet-és bankbiztosítási ügyvezető igazgatója elmondta: a legoptimálisabb az lenne, ha kialakulnak az a pénzügyi kultúra, melynek segítségével már fiatalkorban elkezdődne a nyugdíjas évekre irányuló takarékoskodás. A szakember úgy látja, három bizonytalansági tényező befolyásolja a jelenlegi nyugdíjrendszert: az öregedő társadalom, a munkaerőpiaci tendenciák, illetve a politikai kockázat (azaz hogy a mindenkori kormány hatásköre az öregségi nyugdíj meghatározása).

A biztosító által bevezetésre kerülő Garancia Nyugdíjkiegészítő Program lényege, hogy az ügyfelek számára rugalmas megtakarítási időszakot, életbiztosítási, illetve igény szerint kiegészítő kockázati védelmet is nyújt. Az ügyfelek számára egyedi, személyre szabott programot dolgoznak ki.

A megtakarítási időszak végén az ügyfél dönthet, hogy egy összegben vagy járadékra átváltva szeretné igénybe venni megtakarítását, amely 10 év után kamatadó-mentes. Ha az ügyfélnek valamiért korábban szüksége lenne megtakarítására, a megtakarítási időszak alatt is hozzáférhet, akár egy összegben, akár járadék formájában. A fizetett díjak indexálásával a várható szolgáltatás értéke tartam közben növelhető, anyagi nehézségek idején a díjfizetés szüneteltethető, majd újraindítható.

A konstrukció további előnye, hogy igazodva a későbbi nyugdíjak várható devizaneméhez, a díjak már az euró bevezetése előtt is fizethetők euróban.

Növekszik a fogyasztói igény a balesetbiztosításokra

A Groupama Garancia Biztosító másik újszerű biztosítási szolgáltatáscsomagja a pénzbeli kifizetésen túl akár fizikai segítséget is nyújt. A két hónapja elérhető Védőernyő Családi Balesetbiztosítás esetében az ügyfél döntése, hogy milyen anyagi segítséget vagy szolgáltatást, esetleg a kettő kombinációját kéri a biztosítójától.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ügyfeleknek a nap 24 órájában gyors megoldást kínálnak, például kórházak vagy rehabilitációs központok ajánlása, orvosi eljárások és kórházi zárójelentések magyarázata, házi ápolás vagy a háztartásban felmerülő napi feladatok - akár egy nagytakarítás elvégzésének megszervezése, bébiszitter közvetítése - révén.

A biztosítás keretében emellett lehetőség van a balesettel kapcsolatos költségek megtérítésére is, például a gyógyászati segédeszközök vagy a gyógytorna költségeinek fedezetére.

Pethő Mónika, a Groupama Garancia Biztosító baleset- és egészségbiztosítási főosztályvezetője a Pénzcentrum.hu kérdésére elmondta: az ügyfeleket különféle megoldásokkal (például hűtőmágnessel, pénztárcába helyezhető emlékeztető-kártyával) ösztönzik arra, hogy szükség esetén a call centeren keresztül elérhető orvosi szolgáltatást vegyék igénybe. A biztosítás díja egy négyfős család esetén ötezer forint havonta.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm