19 °C Budapest

Földrengés: százezer forint alatt szemle nélkül fizet a Groupama Garancia Biztosító

2011. február 1. 08:17

A szombat esti budapesti és nyugat-magyarországi földrengés esetleges, ingatlanokban bekövetkezett kárát fedezik a lakásbiztosítások; a Groupama Garancia Biztosító várja a lakossági bejelentéseket, a kárszakértők kiemelten kezelik a kárfelméréseket.

Kiemelt segítségnyújtás a földrengés károsultjainak

A szombaton este Budapesten és a Tatabánya - Veszprém régióban bekövetkezett földrengés erőssége a Richter skálán 4,8-as erősségű volt, ezért a lakásbiztosítások szerződéses feltételeiben foglaltak alapján biztosítási eseményről beszélünk. A Groupama Garancia Biztosító azonnal megkezdte a rendelkezésre álló adatok feldolgozását, a régióban levő lakásbiztosítások elemzést, és ennek alapján a szükséges erőforrások átszervezését, hogy a földrengés károsultjait segítse.

A Groupama Garancia Biztosító adatai alapján a legtöbb kárbejelentés eddig Tatabánya térségéből érkezett, 80 darab. Összesen több mint 430 kárbejelentést regisztrált a Groupama Garancia Biztosító, mely kárbejelentések értéke összességében mintegy 40 millió forint. A földrengés erőssége alapján a biztosítótársaság szakembereinek véleménye szerint a kárbejelentések száma a következő napokban összességében elérheti az ezres nagyságrendet, a károk összege pedig a becslések alapján a 100 millió forintot.

A várható károk jellemzően elsősorban épületben bekövetkezett károk, pl. repedések, vakolatomlások. A károk teljes körű felmérése várhatóan ezen a héten megtörténik.

"Azt javasoljuk a földrengés által károsultaknak, hogy minden esetben kövessék a helyi önkormányzatok és a Katasztrófavédelem szakembereinek útmutatásait. Szakértőink rövidesen mindenkivel felveszik a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kárrendezés menetéről. - mondta Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

Felelős magatartás és proaktív segítségnyújtás

A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos és gyorsított ütemben zajlik. A kisebb értékű, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, melyek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

A kárügyintézés során a kárigény jogosságának megállapításáig, a biztosító munkatársai minden héten felveszik telefonon a kapcsolatot az ügyféllel, melynek során tájékoztatást nyújtanak a kárügy aktuális helyzetéről, és jelzik, amennyiben szükséges valamilyen további információ vagy hivatalos irat benyújtása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Groupama Garancia Biztosító a Garancia-24 gyorsszervíz-szolgáltatás igénybevételére jogosult ügyfelei számára ingyenesen közvetít megbízható szakembereket, akik helyreállítják a keletkezett károkat.

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, honlapján keresztül online, TeleCenteren a +36 1 467 3500 telefonszámon, faxon, illetve e-mailben a következő címen is megtehetőek: karbejelentes@groupamagarancia.hu

Kárrendezés garanciával

A Groupama Garancia Biztosító által előző évben bevezetett Szolgáltatási Garanciával egyedülálló módon vállalja a hazai biztosítási piacon, hogy a TeleCenteren vagy interneten bejelentett, meghatározott lakossági lakás- és casco biztosítási kárügyeket a jogosultság megállapításától számított 10 munkanapon belül lezárja. Ennek értelmében a biztosító garanciát vállal arra, hogy az önként vállalt határidőn belül intézkedik a szolgáltatási/kártérítési összeg kifizetéséről, illetve amennyiben a kárügy elutasításra került, akkor a kárigényt elutasító levél kiküldéséről. A Groupama Garancia Biztosító fenti vállalására garanciát is nyújt: abban az esetben, ha túllépné a 10 munkanapos határidőt, akkor a biztosítás következő 6 havi díját elengedi. A kárrendezés időtartamára vonatkozó Szolgáltatási Garanciát igénybe vehetik az ügyfelek a földrengés káreseteinek rendezésekor is.

Az Aegon, az Allianz és a K&H ügyfelei a biztosító nevére kattintva megtudhatják, hogy milyen segítségre számíthatnak!

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 18:50
Dömötör fordult a bírósághoz, mert szerinte az Alfahír megsértette a jó hírnévhez fűződő személyiség...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
MNB Intézet  |  2022. május 17. 10:15
Fizetnénk-e azért, hogy szén-dioxid-kibocsátásunk káros hatásait ellensúlyozzuk? Egy kutatás szerint...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?