21 °C Budapest

Ha túl sokba kerül az ügyvéd - Jogvédelmi biztosítás az Uniqától

2010. február 24. 16:02

Mire jó a jogvédelmi biztosítás? Eddig még nem nagyon szerepelt a magyar biztosítások palettáján külön termékként a jogvédelmi biztosítás, az Uniqa most bemutatott termékcsaládja azonban igyekszik elterjeszteni a köztudatban ezt a fajta biztosítást is hazánkban.

Szomszédok közötti perpatvar, koccanás utáni vita a kár mértékéről, jogszerűtlennek tartott felmondás, ki nem fizetett túlórák - ilyen és hasonló esetekben vehető igénybe a jogvédelmi biztosítás, mellyel az Uniqa Biztosító tavaly ősszel óta áll ügyfelei rendelkezésére.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátteréről, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket" - világított rá a jogvédelem szükségességére Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja a termék bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A biztosítással rendelkezők számára az Uniqa fedezi többek között a jogi képviselő munkadíját és készkiadásait, a bírósági illetékeket, a tanúk, valamint a békéltető testületek eljárási költségeit, a szakértők díját. Pervesztés esetén fizeti az ellenoldal költségeit, amennyiben a biztosítottat ezek megtérítésére jogerősen kötelezik. Emellett megelőlegezi a biztosítási összegen felül az óvadékot, biztosítékot (maximum 6 hónap időtartamra, kamatmentesen).

A költségek térítése mellett a másik fontos szolgáltatás a non-stop jogvédelmi tanácsadás. Az ügyfelek telefonon a nap 24 órájában elérhetik a jogászokat, akik akár szóban is felelnek, azonnal, halasztást nem tűrő elintézésre váró esetek kapcsán. A biztosító széles képviselői körrel rendelkezik az ügyvédek között, de természetesen lehetőség van arra is, hogy az ügyfél saját ügyvédjének közreműködésével lépjen fel. A jogi tanácsadás egyúttal azt is jelenti, hogy a jogászok az ügy körülményeinek és dokumentumainak áttanulmányozása után tanácsot adnak, vajon érdemes-e egyáltalán belemenni egy jogi procedúrába.

"Meggyőződésem, hogy néhány éven belül sikertermékké válik" - tette hozzá Ertl Pál, aki szerint a piacon valószínűleg gyorsan megjelenik majd a konkurencia is hasonló termékekkel, ám bízik abban, hogy a korán piacra lépők versenyelőnye megmarad.

Az Uniqa jogvédelmi biztosítását eddig három módozatban lehetett megkötni. Családi, jármű tulajdonosi, és ingatlan tulajdonosi csomagból választhattak az ügyfelekehhez csatlakozik idén tavasztól a vadászok számára nyújtott speciális jogvédelmi terméket. Bár a jogvédelmi termékek integrált termékként más biztosításokban (utas-, lakásbiztosítás) is megtalálhatóak, azokban a termékekben csak sokkal szűkebb feltételkeret mellett, sokkal alacsonyabb biztosítási összeg mellett vállalnak a társaságok jogi támogatást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A biztosítás nem vonatkozik bizonyos területekre, így nem lehet igénybe venni csőd, sztrájk, gyorshajtás, szabadalmi, illetve biztosítón belüli jogvita esetében.

És mennyibe kerül?

Az alábbi táblázatokban az Uniqa új jogvédelmi biztosításainak árazását mutatjuk be.

Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 13:25
Egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldal kifejezetten arra a célra jött létre, hogy az Európa...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem