22 °C Budapest

Ha túl sokba kerül az ügyvéd - Jogvédelmi biztosítás az Uniqától

2010. február 24. 16:02

Mire jó a jogvédelmi biztosítás? Eddig még nem nagyon szerepelt a magyar biztosítások palettáján külön termékként a jogvédelmi biztosítás, az Uniqa most bemutatott termékcsaládja azonban igyekszik elterjeszteni a köztudatban ezt a fajta biztosítást is hazánkban.

Szomszédok közötti perpatvar, koccanás utáni vita a kár mértékéről, jogszerűtlennek tartott felmondás, ki nem fizetett túlórák - ilyen és hasonló esetekben vehető igénybe a jogvédelmi biztosítás, mellyel az Uniqa Biztosító tavaly ősszel óta áll ügyfelei rendelkezésére.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátteréről, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket" - világított rá a jogvédelem szükségességére Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja a termék bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A biztosítással rendelkezők számára az Uniqa fedezi többek között a jogi képviselő munkadíját és készkiadásait, a bírósági illetékeket, a tanúk, valamint a békéltető testületek eljárási költségeit, a szakértők díját. Pervesztés esetén fizeti az ellenoldal költségeit, amennyiben a biztosítottat ezek megtérítésére jogerősen kötelezik. Emellett megelőlegezi a biztosítási összegen felül az óvadékot, biztosítékot (maximum 6 hónap időtartamra, kamatmentesen).

A költségek térítése mellett a másik fontos szolgáltatás a non-stop jogvédelmi tanácsadás. Az ügyfelek telefonon a nap 24 órájában elérhetik a jogászokat, akik akár szóban is felelnek, azonnal, halasztást nem tűrő elintézésre váró esetek kapcsán. A biztosító széles képviselői körrel rendelkezik az ügyvédek között, de természetesen lehetőség van arra is, hogy az ügyfél saját ügyvédjének közreműködésével lépjen fel. A jogi tanácsadás egyúttal azt is jelenti, hogy a jogászok az ügy körülményeinek és dokumentumainak áttanulmányozása után tanácsot adnak, vajon érdemes-e egyáltalán belemenni egy jogi procedúrába.

"Meggyőződésem, hogy néhány éven belül sikertermékké válik" - tette hozzá Ertl Pál, aki szerint a piacon valószínűleg gyorsan megjelenik majd a konkurencia is hasonló termékekkel, ám bízik abban, hogy a korán piacra lépők versenyelőnye megmarad.

Az Uniqa jogvédelmi biztosítását eddig három módozatban lehetett megkötni. Családi, jármű tulajdonosi, és ingatlan tulajdonosi csomagból választhattak az ügyfelekehhez csatlakozik idén tavasztól a vadászok számára nyújtott speciális jogvédelmi terméket. Bár a jogvédelmi termékek integrált termékként más biztosításokban (utas-, lakásbiztosítás) is megtalálhatóak, azokban a termékekben csak sokkal szűkebb feltételkeret mellett, sokkal alacsonyabb biztosítási összeg mellett vállalnak a társaságok jogi támogatást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A biztosítás nem vonatkozik bizonyos területekre, így nem lehet igénybe venni csőd, sztrájk, gyorshajtás, szabadalmi, illetve biztosítón belüli jogvita esetében.

És mennyibe kerül?

Az alábbi táblázatokban az Uniqa új jogvédelmi biztosításainak árazását mutatjuk be.

Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24