17 °C Budapest

Ha túl sokba kerül az ügyvéd - Jogvédelmi biztosítás az Uniqától

2010. február 24. 16:02

Mire jó a jogvédelmi biztosítás? Eddig még nem nagyon szerepelt a magyar biztosítások palettáján külön termékként a jogvédelmi biztosítás, az Uniqa most bemutatott termékcsaládja azonban igyekszik elterjeszteni a köztudatban ezt a fajta biztosítást is hazánkban.

Szomszédok közötti perpatvar, koccanás utáni vita a kár mértékéről, jogszerűtlennek tartott felmondás, ki nem fizetett túlórák - ilyen és hasonló esetekben vehető igénybe a jogvédelmi biztosítás, mellyel az Uniqa Biztosító tavaly ősszel óta áll ügyfelei rendelkezésére.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátteréről, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket" - világított rá a jogvédelem szükségességére Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja a termék bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A biztosítással rendelkezők számára az Uniqa fedezi többek között a jogi képviselő munkadíját és készkiadásait, a bírósági illetékeket, a tanúk, valamint a békéltető testületek eljárási költségeit, a szakértők díját. Pervesztés esetén fizeti az ellenoldal költségeit, amennyiben a biztosítottat ezek megtérítésére jogerősen kötelezik. Emellett megelőlegezi a biztosítási összegen felül az óvadékot, biztosítékot (maximum 6 hónap időtartamra, kamatmentesen).

A költségek térítése mellett a másik fontos szolgáltatás a non-stop jogvédelmi tanácsadás. Az ügyfelek telefonon a nap 24 órájában elérhetik a jogászokat, akik akár szóban is felelnek, azonnal, halasztást nem tűrő elintézésre váró esetek kapcsán. A biztosító széles képviselői körrel rendelkezik az ügyvédek között, de természetesen lehetőség van arra is, hogy az ügyfél saját ügyvédjének közreműködésével lépjen fel. A jogi tanácsadás egyúttal azt is jelenti, hogy a jogászok az ügy körülményeinek és dokumentumainak áttanulmányozása után tanácsot adnak, vajon érdemes-e egyáltalán belemenni egy jogi procedúrába.

"Meggyőződésem, hogy néhány éven belül sikertermékké válik" - tette hozzá Ertl Pál, aki szerint a piacon valószínűleg gyorsan megjelenik majd a konkurencia is hasonló termékekkel, ám bízik abban, hogy a korán piacra lépők versenyelőnye megmarad.

Az Uniqa jogvédelmi biztosítását eddig három módozatban lehetett megkötni. Családi, jármű tulajdonosi, és ingatlan tulajdonosi csomagból választhattak az ügyfelekehhez csatlakozik idén tavasztól a vadászok számára nyújtott speciális jogvédelmi terméket. Bár a jogvédelmi termékek integrált termékként más biztosításokban (utas-, lakásbiztosítás) is megtalálhatóak, azokban a termékekben csak sokkal szűkebb feltételkeret mellett, sokkal alacsonyabb biztosítási összeg mellett vállalnak a társaságok jogi támogatást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A biztosítás nem vonatkozik bizonyos területekre, így nem lehet igénybe venni csőd, sztrájk, gyorshajtás, szabadalmi, illetve biztosítón belüli jogvita esetében.

És mennyibe kerül?

Az alábbi táblázatokban az Uniqa új jogvédelmi biztosításainak árazását mutatjuk be.

Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító Forrás: Uniqa Biztosító

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?