Mitől lesz független a Pannónia Biztosító közvetítőcége?

Pénzcentrum
2008. november 27. 11:14

Pannónia Független Biztosításközvetítő Kft. néven leánycéget alapított a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., mely lépés önmagában is meglehetősen sok kérdést vet fel. Missura Gáborral, a biztosító szóvivőjével beszélgettünk.

Hogyan lehet független egy biztosító által alapított közvetítőcég? Miként működik majd a jövőben, amikor a CIG termékpalettája jelentősen bővül?

A közvetítőcég létrehozására azért került sor, hogy a CIG ügyfeleit azokban a szegmensekben is ki tudjuk szolgálni, ahol egyelőre a biztosító nem rendelkezik még saját termékekkel. A függetlenséget értelemszerűen csak azokban a szegmensekben tartjuk fenn, ahol nincs saját termékünk, így ha azt vetítjük előre, hogy a CIG előbb-utóbb a teljes termékpalettát lefedi majd, akkor ez a közvetítőcég a távoli jövőben kiüresedhet. Mivel azonban ez az állapot nem jöhet el egyhamar, most így tudjuk biztosítani a CIG-gel kapcsolatba lépő ügyfelek teljeskörű kiszolgálását.

Hány fővel indul a közvetítő cég? Országos lesz a hálózat?

Maga a közvetítőcég kicsi, 2-3 fős. A CIG teljes értékesítési hálózata, több száz fő dolgozik, és talál néha olyan ügyfeleket, akiket nem tudnak a biztosító saját termékével kiszolgálni. Ezeket az ügyfeleket hozzák össze a saját kis alkuszcéggel, mely segíteni tud nekik. Nincs szó tehát külön hálózat építéséről.

Miért pont a pénzügyi válság idején került sor a közvetítőcég beindítására?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az alkuszcég léte teljesen független a válságtól, a megalapítás már sokkal korábban el lett döntve. Egyszerűen vannak olyan kapcsolataink, amiket ki kell használni. A válság kapcsán észlelt fellendülő biztosítási piacról érdemes megjegyezni, hogy ez ugyanilyen paradox helyzet mint amikor a háziasszonyok OTP részvényért állnak sorba. Az ilyen bizonytalan, kétes helyzetekben megnő a biztonság, a biztosítások iránti igény, amit mi is tapasztalunk. A CIG esetében külön pozitívumként látjuk, hogy a külföldi multikkal szemben magas az ázsiónk itthon akkor, amikor mások anyavállalatai sorra negatív hírekben szerepelnek.

Számszerűen hol tart most a CIG és mire lehet számítani az értékesítési csatornák súlyának eltolódásával kapcsolatban?

Az első évünk várhatóan 1,5 milliárd forintnál is több állománydíjat hoz majd. Az értékesítésben domináns szerepe van a Brokernet hálózatának, emellé igyekszünk fejleszteni saját hálózatunkat és egyéb brókerszereplőkkel is szerződünk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 14. 19:31
A triplán csavaros ügy középpontjában egy flamingós kép áll. Először mindenki elhitte róla, hogy a m...
Bankmonitor  |  2024. június 14. 13:38
A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbi...
ChikansPlanet  |  2024. június 14. 13:07
Egyre többet tesz hozzá a gazdaság növekedéséhez a tisztaenergia: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA...
Holdblog  |  2024. június 14. 08:14
Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem