9 °C Budapest

Mitől lesz független a Pannónia Biztosító közvetítőcége?

Pénzcentrum
2008. november 27. 11:14

Pannónia Független Biztosításközvetítő Kft. néven leánycéget alapított a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., mely lépés önmagában is meglehetősen sok kérdést vet fel. Missura Gáborral, a biztosító szóvivőjével beszélgettünk.

Hogyan lehet független egy biztosító által alapított közvetítőcég? Miként működik majd a jövőben, amikor a CIG termékpalettája jelentősen bővül?

A közvetítőcég létrehozására azért került sor, hogy a CIG ügyfeleit azokban a szegmensekben is ki tudjuk szolgálni, ahol egyelőre a biztosító nem rendelkezik még saját termékekkel. A függetlenséget értelemszerűen csak azokban a szegmensekben tartjuk fenn, ahol nincs saját termékünk, így ha azt vetítjük előre, hogy a CIG előbb-utóbb a teljes termékpalettát lefedi majd, akkor ez a közvetítőcég a távoli jövőben kiüresedhet. Mivel azonban ez az állapot nem jöhet el egyhamar, most így tudjuk biztosítani a CIG-gel kapcsolatba lépő ügyfelek teljeskörű kiszolgálását.

Hány fővel indul a közvetítő cég? Országos lesz a hálózat?

Maga a közvetítőcég kicsi, 2-3 fős. A CIG teljes értékesítési hálózata, több száz fő dolgozik, és talál néha olyan ügyfeleket, akiket nem tudnak a biztosító saját termékével kiszolgálni. Ezeket az ügyfeleket hozzák össze a saját kis alkuszcéggel, mely segíteni tud nekik. Nincs szó tehát külön hálózat építéséről.

Miért pont a pénzügyi válság idején került sor a közvetítőcég beindítására?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az alkuszcég léte teljesen független a válságtól, a megalapítás már sokkal korábban el lett döntve. Egyszerűen vannak olyan kapcsolataink, amiket ki kell használni. A válság kapcsán észlelt fellendülő biztosítási piacról érdemes megjegyezni, hogy ez ugyanilyen paradox helyzet mint amikor a háziasszonyok OTP részvényért állnak sorba. Az ilyen bizonytalan, kétes helyzetekben megnő a biztonság, a biztosítások iránti igény, amit mi is tapasztalunk. A CIG esetében külön pozitívumként látjuk, hogy a külföldi multikkal szemben magas az ázsiónk itthon akkor, amikor mások anyavállalatai sorra negatív hírekben szerepelnek.

Számszerűen hol tart most a CIG és mire lehet számítani az értékesítési csatornák súlyának eltolódásával kapcsolatban?

Az első évünk várhatóan 1,5 milliárd forintnál is több állománydíjat hoz majd. Az értékesítésben domináns szerepe van a Brokernet hálózatának, emellé igyekszünk fejleszteni saját hálózatunkat és egyéb brókerszereplőkkel is szerződünk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem