18 °C Budapest

Mitől lesz független a Pannónia Biztosító közvetítőcége?

Pénzcentrum
2008. november 27. 11:14

Pannónia Független Biztosításközvetítő Kft. néven leánycéget alapított a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., mely lépés önmagában is meglehetősen sok kérdést vet fel. Missura Gáborral, a biztosító szóvivőjével beszélgettünk.

Hogyan lehet független egy biztosító által alapított közvetítőcég? Miként működik majd a jövőben, amikor a CIG termékpalettája jelentősen bővül?

A közvetítőcég létrehozására azért került sor, hogy a CIG ügyfeleit azokban a szegmensekben is ki tudjuk szolgálni, ahol egyelőre a biztosító nem rendelkezik még saját termékekkel. A függetlenséget értelemszerűen csak azokban a szegmensekben tartjuk fenn, ahol nincs saját termékünk, így ha azt vetítjük előre, hogy a CIG előbb-utóbb a teljes termékpalettát lefedi majd, akkor ez a közvetítőcég a távoli jövőben kiüresedhet. Mivel azonban ez az állapot nem jöhet el egyhamar, most így tudjuk biztosítani a CIG-gel kapcsolatba lépő ügyfelek teljeskörű kiszolgálását.

Hány fővel indul a közvetítő cég? Országos lesz a hálózat?

Maga a közvetítőcég kicsi, 2-3 fős. A CIG teljes értékesítési hálózata, több száz fő dolgozik, és talál néha olyan ügyfeleket, akiket nem tudnak a biztosító saját termékével kiszolgálni. Ezeket az ügyfeleket hozzák össze a saját kis alkuszcéggel, mely segíteni tud nekik. Nincs szó tehát külön hálózat építéséről.

Miért pont a pénzügyi válság idején került sor a közvetítőcég beindítására?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alkuszcég léte teljesen független a válságtól, a megalapítás már sokkal korábban el lett döntve. Egyszerűen vannak olyan kapcsolataink, amiket ki kell használni. A válság kapcsán észlelt fellendülő biztosítási piacról érdemes megjegyezni, hogy ez ugyanilyen paradox helyzet mint amikor a háziasszonyok OTP részvényért állnak sorba. Az ilyen bizonytalan, kétes helyzetekben megnő a biztonság, a biztosítások iránti igény, amit mi is tapasztalunk. A CIG esetében külön pozitívumként látjuk, hogy a külföldi multikkal szemben magas az ázsiónk itthon akkor, amikor mások anyavállalatai sorra negatív hírekben szerepelnek.

Számszerűen hol tart most a CIG és mire lehet számítani az értékesítési csatornák súlyának eltolódásával kapcsolatban?

Az első évünk várhatóan 1,5 milliárd forintnál is több állománydíjat hoz majd. Az értékesítésben domináns szerepe van a Brokernet hálózatának, emellé igyekszünk fejleszteni saját hálózatunkat és egyéb brókerszereplőkkel is szerződünk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 22. 11:38
Mától elérhető az RTL streamingszolgáltatásának előfizetői számára a 2022-ben Oscar-díjra jelölt dok...
MNB Intézet  |  2023. március 22. 10:24
Mint minden technológiai forradalom, úgy a zöld és digitális átállás megvalósítása is bizonyos nyers...
Bankmonitor  |  2023. március 22. 06:50
Ma már nem feltétlenül tragédia, ha nem visszük magunkkal a tárcánkat, ám mégis fizetnünk kellene. P...
Holdblog  |  2023. március 22. 06:06
A betét- és a hiteladatok is egyértelműsítik: a magas infláció miatt fogyóban a lakosság tartaléka....
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?