A Swiss Life és Carsten Maschmeyer megteremtik a sikeres jövő és további növekedés feltételeit

Pénzcentrum
2008. augusztus 19. 09:29

Carsten Maschmeyer eladja az AWD-ben birtokolt 10,46%-os részesedését és a 26,75%-os MLP részvénycsomagját a Swiss Life-nak, és egyidejűleg részesedést szerez a Swiss Life-ból - Bővül az AWD igazgatótanácsa

• Swiss Life megvásárolja Carsten Maschmeyer 26,75%-os részvénycsomagját az MLP-ből részvényenkénti 11.72 euró átlagáron, összesen 307 millió euró (kereken 500 millió CHF) értékben. A Swiss Life ezzel erősíteni kívánja pozícióját a független pénzügyi tanácsadás németországi piacán, fő hangsúlyt az időskori előgondoskodásra helyezve.

• Carsten Maschmeyer eladja az AWD-ben fennmaradó 10,46%-os részesedését az eredeti nyilvános átvételi ajánlatban meghatározott részvényenkénti 30 euró áron, azaz összesen 120 millió euró (kereken 200 millió CHF) értékben a Swiss Life részére. A részesedési arányok újrarendeződését követően a Swiss Life tulajdonába kerül az AWD részvényeinek 96,71 %-a.

• Carsten Maschmeyer egyidejűleg legalább 300 millió svájci frank értékben vásárol Swiss Life részvényeket, így a 3 %-os részesedéssel a vállalat legnagyobb magánrészvényesévé lép elő.

• Az AWD igazgatótanácsának létszáma a vállalat további bővítése érdekében 2008. szeptember 1-től az eddigi három tagról nyolc tagra emelkedik: Manfred Behrens, a Swiss Life eddigi németországi igazgatója tölti be Carsten Maschmeyer mellett az AWD igazgatótanácsának társigazgatói posztját. Nils Frowein és Wilhelm Zsifkovits jelenlegi igazgatótanácsi tagok mellett az AWD három nagy társaságának vezetői - Rolf Wiswesser (Németország), Wolfgang Prasser (Ausztria és CEE) und Marco Baur (Svájc) - és Martin Jünke, a konszern jelenlegi pénzügyi igazgatója kerülnek felvételre az AWD igazgatótanácsába.

A mai napon bejelentett két tranzakció alapján és a stratégiai továbbfejlesztés célját szolgáló opciók fenntartása érdekében a Swiss Life a jelenlegi részvényvisszavásárlási programját a 2008-as évre az előirányzott 1 milliárd svájci frank összegre korlátozza.

Carsten Maschmeyer, az AWD alapítója és nagyrészvényese: "Nagyon örülök, hogy ilyen sikeresen alakul az AWD és a Swiss Life partnersége. A jelenlegi intézkedésekkel további fontos lépést tettünk az irányba, hogy világelsők legyünk a független pénzügyi tanácsadás területén. Az igazgatótanács bővítésével elegendő forrás áll rendelkezésünkre, és egyben adottak a feltételek ahhoz, hogy még következetesebben folytassuk a nemzetközi növekedésünket. Meggyőződésem, hogy a független pénzügyi tanácsadás területén kiváló pozícióval, kitűnő tanácsadókkal és egyedülálló ügyfélbázissal rendelkező AWD-vel minden eddiginél erősebben kerülünk ki az ágazat nemzetközi pénzügyi válság által előidézett átalakulásából."

Rolf Dörig, a Swiss Life felügyelőbizottsági tagja: "Meggyőződésünk, hogy tovább növekszik a független pénzügy tanácsadás jelentősége, különösképpen az időskori előgondoskodás területén. Az AWD ezért rendkívül fontos a Swiss Life számára a többcsatornás stratégia szempontjából. Folytatni kívánjuk az AWD sikeres üzleti modelljét és a nemzetközi növekedését. Az ügyfelek döntik el, hogy mely terméket szeretnék megvásárolni az AWD legjobb termékeket tartalmazó kínálatából. Az MLP-ben szerzett stratégiai részesedéssel szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a független pénzügyi tanácsadás németországi piacán. Az MLP erős pozícióval rendelkezik az értelmiségiek körében, akik számára első sorban az időskori előgondoskodás optimális megoldása fontos. Az MLP tanácsadóit magas minőség és professzionalitás jellemzi, amely alapjait a magas szintű képzés teremti meg. Kapcsolatban állunk az MLP vezetőivel, és jelenleg nem törekszünk a részesedésünk növelésére az MLP-vel való kölcsönös egyetértés nélkül."

Swiss Life birtokolja az AWD 96,71%-át, és 26,75%-ot szerez az MLP-ben

Swiss Life megvásárolja Carsten Maschmeyer MLP-ben birtokolt 26,75%-os részvénycsomagját részvényenkénti 11.72 euró átlagáron. A részesedés teljes vételi ára költségekkel és illetékekkel együtt eléri a 307 millió eurót (kereken 500 millió CHF). A Swiss Life egy 10,93% -os MLP részvénycsomagot közvetlenül Carsten Maschmeyertől vásárol meg, egy további 15,82%-os csomagot Carsten Maschmeyeren keresztül egy banktól. A Swiss Life az MLP részesedés megvásárlását az illetékes hatóságok - első sorban a versenyügyi hivatal - jóváhagyásától teszi függővé. A Swiss Life ezzel a stratégiai részesedéssel szándékozik megerősíteni a pozícióját a független pénzügyi tanácsadás németországi piacán és szorosabbá fűzni az MLP-vel folytatott együttműködését.

Carsten Maschmeyer eladja továbbá az AWD Holding AG-ben fennmaradó 10,46%-os részesedését 2008 végéig a nyilvános átvételi ajánlatban meghatározott részvényenkénti 30 euró áron ill. összesen 120 millió euró (kereken 200 millió CHF) értékben a Swiss Life részére. A Swiss Life az általa már jelenleg is birtokolt 86,19%-os részesedéssel a vásárlás lebonyolítását követően az AWD részvényeinek 96,71%-át fogja kézben tartani. A fennmaradó csekély részvényhányad tekintetében a Swiss Life 2009-re a részvények megszerzését és az AWD részvényeinek tőzsdéről történő kivezetését tervezi.

Carsten Maschmeyer részesedést szerez a Swiss Life-ban

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Carsten Maschmeyer 2009 első felének végéig legalább 300 millió svájci frank értékben vásárol Swiss Life részvényeket. A 3%-os részesedéssel a Swiss Life legnagyobb magánrészvényese lesz. A részvényvásárlás legalább 150 millió svájci frank értékű első ütemét legkésőbb 2009. március végéig bonyolítják le, és Carsten Maschmeyer ezeket a részvényeket a megvásárlástól számított legalább két évig megtartja.

Bővül az AWD igazgatótanácsa

A további növekedés feltételeinek megteremtése, a piacközelség a "Best-Practice-Transfer" elvvel való kihasználása és a meglévő potenciál hatékonyságnövelési céljára történő kimerítése érdekében 2008. szeptember 1-től felemelik az AWD Holding AG igazgatótanácsának létszámát, és további funkcióval bővítik ki. Carsten Maschmeyer mellett Manfred Behrens, a Swiss Life németországi igazgatója lesz az AWD társigazgatója. Carsten Maschmeyer első sorban a stratégia továbbfejlesztésre és új piacok nyitására koncentrál a jövőben. Az igazgatótanács tagja lesz emellett az AWD három nagy társaságának vezetője - Rolf Wiswesser (Németország), Wolfgang Prasser (Ausztria és CEE) und Marco Baur (Svájc). Nils Frowein, az igazgatótanács igazgatóhelyettese veszi át az újonnan megteremtett operatív ügyekért felelős igazgató funkcióját.

A konszern pénzügyeiért eddig felelős Martin Jünke a pénzügyi igazgató posztját tölti be az igazgatótanácsban. Wilhelm Zsifkovits irányítása alatt marad továbbra is a teljes értékesítési terület. Manfred Behrens az új minőségében is a Swiss Life csoport konszern vezetésének tagja marad. Utódjának megtalálásáig Klaus Leyh értékesítési vezető látja el ideiglenesen az ügyvezetői teendőket a Swiss Life Németországnál.

Swiss Life 1 milliárd svájci frankra limitálja a részvényvisszavásárlási programját

A tranzakciókkal és a stratégiai továbbfejlesztés célját szolgáló valamennyi opció fenntartása érdekében a Swiss Life a jelenlegi részvényvisszavásárlási programot a 2008-as évre az előirányzott 1 milliárd svájci frankos volumenre korlátozza. A Swiss Life 2008. május 8-án megtartott éves közgyűlése összesen 2,5 milliárd svájci frank volumenű részvényvisszavásárlási programot fogadott el, első ütemben 1 milliárd svájci frank értékben a 2008-a évben, majd 1,5 milliárd svájci frank értékben a 2009-es évben. 2008. augusztus 12-ig a Swiss Life 1,47 millió részvényt vásárolt vissza (4,2%) összesen 416 millió svájci frank értékben.

A tervek szerint halad a Swiss Life és az AWD együttműködése a nemzetközi növekedés gyorsítása érdekében

A Swiss Life és az AWD között 2008 márciusában kötött együttműködés alapján nem változik az AWD független pénzügyi tanácsadáson és az önálló piaci fellépésen alapuló sikeres üzleti modellje. A Swiss Life csoporton belül önálló üzletágként működik tovább az AWD hannoveri székhellyel. A márciusi bejelentés alapján a nemzetközi növekedés felgyorsítása érdekében különböző projektek kerülnek bevezetésre a piacok, termékek és értékesítés területén. Minden projektet a Swiss Life és az AWD egy-egy képviselője irányít közösen, hogy tovább szilárdítsák és bővítsék az AWD független tanácsadásra alapozott sikeres üzleti modelljét. Németországban már évek óta szoros együttműködés van az AWD és a Swiss Life között. A Swiss Life termékei eleget tesznek a munkaképesség biztosítása és az önkéntes időskori előgondoskodás területén azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján felvételre kerülhetnek az AWD legjobb termékekből álló kínálatába. Svájcban eddig nem működött együtt az AWD és a Swiss Life. 2008 őszétől az AWD kiválasztott értékesítési pontokon keresztül értékesítésre kerül egy befektetési alaphoz kötött, tőkegaranciás előgondoskodási termék. Az addig szerzett tapasztalatok alapján 2009 elején kezdődik meg a termék értékesítése Svájcban a Swiss Life összes többi értékesítési csatornáján keresztül. További termékek bevezetésére 2009-ben kerül sor a két országban.

Az AWD és a Swiss Life közös stratégia kialakításán dolgozik a németországi és svájci piacon kívüli további célpiacok elérése érdekében. Nagy hangsúlyt kap a Swiss Life 2009 közepére tervezett ausztriai piacra lépése, ahol az AWD piacvezető.

2008. augusztus 28-án ismerteti a Swiss Life és az AWD a 2008 első félévére vonatkozó eredményeit. Szokás szerint addig sem a Swiss Life, sem az AWD nem ad tájékoztatást a második negyedéves üzleti eredmények alakulásával kapcsolatban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm