27 °C Budapest

Megérkezett a biztosítások új generációja - Még nem késő beszállni!

Pénzcentrum
2007. január 25. 11:52

Az Allianz Biztosító mai sajtótájékoztatóján bemutatatott, egy, a hazánkban még kuriózumnak számító index-linked terméket. A konstrukció hatékonyan ötvözi a jövedelmező és a biztonságos befektetések előnyös tulajdonságait és eg biztosítási védelmet is tartalmaz.

Az Allianz Best Invest termék segítségével a magyar ügyfelek is részesülhetnek a világgazdaság szempontjából meghatározó tőzsdék növekedéseiből. A termék mögött meghúzódó indexkosár hozamát a S&P500, NIKKEI 225, DJEurostoxx50, FTSE100 és az SMI indexek teljesítménye határozza meg. Mind az öt index 20 százalékos súlyozással került a kosárba.

A konstrukció 5 éves futamidejű és tőke- valamint 5 évre nettó 20 százalékos hozamgaranciát biztosít a befektetők számára. Azonban a felső határt is maximalizálták a termékfejlesztők, amely nem lehet több mint a befektetett tőke 100 százaléka. A befektetés éves költsége az eszközérték 2,4 százaléka. A futamidő alatt a termék bármikor visszavásárolható, a visszavásárlási érték az adott napi aktuális árfolyam és a visszavásárlási táblázat alapján lesz kialakítva. Azonban, azt minden befektetőnek érdemes szem előtt tartania, hogy egy középtávú befektetés első szakaszban való visszaváltása bizony költséges mulatság. Ugyanis az első félévben való visszaváltás esetén a nettó eszközérték 10 százaléka levonásra kerül. Azonban az utolsó 2 évben már 100 százalék kifizetésre kerül. A termék elszámolása forint alapú.

Az Allianz Best Invest a befektetett tőke biztonsága mellett az emberi élet biztonságára is hangsúlyt helyez. A szerződésbeli biztosított váratlan, közlekedési balesetből eredő halála esetén a konstrukcióval maximálisan elérhető, 100%-os hozammal megnövelve kerül kifizetésre a befektetett tőke. A termékhez kapcsolódó kockázati életbiztosítás, a befektető halála esetén a tőke 100 százalékát és az addig elért hozamokat (ide értve a garantált hozamot is) fizeti ki a kedvezményezett részére.

Az 5 éves befektetési időszak a szerződés lejárata előtt az ügyfél kérésére újabb 5 évvel meghosszabbítható. A meghosszabbított, 10 éves tartam után a befektetés hozama már kamatadó-mentesen kerül majd kifizetésre, ezzel is javítva a tényleges megtérülést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Allianz Best Invest limitált kibocsátású befektetés, amelyet csak 2007. február 1. és február 28. között jegyezhetnek az ügyfelek. De nem csak ezért éri meg gyorsan dönteni: az ebben az értékesítési időszakban befektetett tőkére az Allianz Bank kiemelkedő, évi 11%-os kamatot garantál az 5 éves befektetési időszak tényleges elindulásáig (2007. árpilis 2.), így a gyors döntéssel tovább fokozható az egyébként is ígéretes megtérülés.

Az Allianz Hungária új befektetési termékének értékesítése is új: az üzletkötők mellett a termék már az öt, banki szolgáltatásokkal kiegészült Allianz-fiókban is jegyezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 25. 10:11
Még az idei évben képernyőre kerül a díjazott széria folytatása.
Holdblog  |  2022. május 25. 06:45
Nem először és sejthetően nem utoljára, manapság a geopolitika alakulása határozza meg a dollár „biv...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?