21 °C Budapest

Megérkezett a biztosítások új generációja - Még nem késő beszállni!

Pénzcentrum
2007. január 25. 11:52

Az Allianz Biztosító mai sajtótájékoztatóján bemutatatott, egy, a hazánkban még kuriózumnak számító index-linked terméket. A konstrukció hatékonyan ötvözi a jövedelmező és a biztonságos befektetések előnyös tulajdonságait és eg biztosítási védelmet is tartalmaz.

Az Allianz Best Invest termék segítségével a magyar ügyfelek is részesülhetnek a világgazdaság szempontjából meghatározó tőzsdék növekedéseiből. A termék mögött meghúzódó indexkosár hozamát a S&P500, NIKKEI 225, DJEurostoxx50, FTSE100 és az SMI indexek teljesítménye határozza meg. Mind az öt index 20 százalékos súlyozással került a kosárba.

A konstrukció 5 éves futamidejű és tőke- valamint 5 évre nettó 20 százalékos hozamgaranciát biztosít a befektetők számára. Azonban a felső határt is maximalizálták a termékfejlesztők, amely nem lehet több mint a befektetett tőke 100 százaléka. A befektetés éves költsége az eszközérték 2,4 százaléka. A futamidő alatt a termék bármikor visszavásárolható, a visszavásárlási érték az adott napi aktuális árfolyam és a visszavásárlási táblázat alapján lesz kialakítva. Azonban, azt minden befektetőnek érdemes szem előtt tartania, hogy egy középtávú befektetés első szakaszban való visszaváltása bizony költséges mulatság. Ugyanis az első félévben való visszaváltás esetén a nettó eszközérték 10 százaléka levonásra kerül. Azonban az utolsó 2 évben már 100 százalék kifizetésre kerül. A termék elszámolása forint alapú.

Az Allianz Best Invest a befektetett tőke biztonsága mellett az emberi élet biztonságára is hangsúlyt helyez. A szerződésbeli biztosított váratlan, közlekedési balesetből eredő halála esetén a konstrukcióval maximálisan elérhető, 100%-os hozammal megnövelve kerül kifizetésre a befektetett tőke. A termékhez kapcsolódó kockázati életbiztosítás, a befektető halála esetén a tőke 100 százalékát és az addig elért hozamokat (ide értve a garantált hozamot is) fizeti ki a kedvezményezett részére.

Az 5 éves befektetési időszak a szerződés lejárata előtt az ügyfél kérésére újabb 5 évvel meghosszabbítható. A meghosszabbított, 10 éves tartam után a befektetés hozama már kamatadó-mentesen kerül majd kifizetésre, ezzel is javítva a tényleges megtérülést.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az Allianz Best Invest limitált kibocsátású befektetés, amelyet csak 2007. február 1. és február 28. között jegyezhetnek az ügyfelek. De nem csak ezért éri meg gyorsan dönteni: az ebben az értékesítési időszakban befektetett tőkére az Allianz Bank kiemelkedő, évi 11%-os kamatot garantál az 5 éves befektetési időszak tényleges elindulásáig (2007. árpilis 2.), így a gyors döntéssel tovább fokozható az egyébként is ígéretes megtérülés.

Az Allianz Hungária új befektetési termékének értékesítése is új: az üzletkötők mellett a termék már az öt, banki szolgáltatásokkal kiegészült Allianz-fiókban is jegyezhető.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?