-1 °C Budapest
Fuel pumps at a gas station

Összeül az Operatív Törzs: vészesen fogy az üzemanyag az országban

2022. november 29. 11:53

Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalán jelentette be, hogy újfent ülésezni fog az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs. Bár konkrétumokat nem osztott meg, de vélhetően az üzemanyaghiány lehet a napirendre tűzve.

Újra ülésezni fog ma az Energia-vészhelyzeti Operatív Törzs Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentése szerint, ahol bár konkrétumokat nem közölt, de posztjában külön kiemelte a belföldi energiaellátás biztonságának és megfizethetőségének fontosságát.

A hvg.hu információi szerint az üzemanyag-ársapkáról lesz szó, miután a kisbenzinkutasok egy jó része már nem kap üzemanyagot a Moltól, illetve maga a Mol is újabb korlátozásokat vezetett be, ahogyan a Shell kutjainál is meg van szabva, hogy mennyit tankolhatunk. A tegnapi hírek alapján pedig már csak bizonyos feltételek mellett lehet fenntartani az árstopot a továbbiakban.

Az pedig már a Pénzcentrum olvasói számára sem idegen, hogy a legtöbb kúton, vagy csak bizonyos mennyiséget lehet tankolni, vagy teljesen kifogytak az üzemanyagból. Alábbi fotót egy olvasónk küldte; az Árpád fejedelem útján található MOL töltőállomáson a 100-as benzin fogyott ki, vélhetően azért, mert amíg nem tudták feltölteni a 95-öst, addig mindenki ezt vitte.

Olvasói fotó, benzinhiány Magyarországon
Olvasói fotó, benzinhiány Magyarországon

Az egyre súlyosabb ellátási problémák miatt még pénteken jelentette be a MOL, hogy a kisbenzinkutak ezen a héten sem fognak üzemanyagot kapni. A nagyobb láncoknál mindeközben nem ritka, ha csak 10 liter benzint lehetséges tankolni a hatósági áras üzemanyagból.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója a nehézségek érzékeltetésére elmondta, hogy korábban könnyű volt reagálni és könnyű volt kiküszöbölni a finomítókban fellépő problémákat, most viszont ellátási problémát tud okozni egy ilyen, évente akár 20-szor is előforduló és korántsem ritka esemény. Ilyen üzemanyagárak mellett ugyanis importra nem lehet ezekben a helyzetekben alapozni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?