200 szabálytalanul parkoló autót szállítottak el tavaly Budapesten

MTI
2014. február 2. 11:09

Kétszáz, szabálytalanul parkoló és emiatt a közösségi közlekedést akadályozó járművet szállított el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) az elmúlt egy évben.

A két szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mintegy 1800 esetben intézkedtek a szabályokat megszegő gépjárművezetőkkel szemben, 856 alkalommal a járművezető távollétében szabtak ki bírságot, 432 autóst pedig a helyszínen bírságoltak meg.

Tájékoztatásuk szerint az intézkedés hatásos, mivel jelentősen csökkent az autósok okozta tömegközlekedési fennakadások száma, és kevesebbszer volt szükség akadályoztatás miatt a troli- vagy villamosjáratok autóbuszos pótlására is: 2012-ben száz esetben kellett szabálytalanul parkoló gépkocsi miatt pótlást elrendelni, míg 2013-ban már csak 48 alkalommal.

A BKK és a FÖRI között 2012 végén létrejött együttműködés alapján 2013 február elsejétől a tömegközlekedést akadályozó autókat a FÖRI elszállítja, valamint a szabálytalanul várakozók ellen eljárás indul.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?