2020. július 6. hétfő Csaba

Kiakasztó árak: megtaláltuk a pesti luxuslángosozót


Egy olvasónk küldött érdekességként egy képet Svédországból, ahol felfigyelt egy lángosozóra, ahol nem éppen budapesti árakon kínálják a lángost. Arra voltunk kíváncsiak, hogy van-e hazánkban is olyan vendéglátóhely, ahol hasonló árakon árulják a Balaton-parti kalóriabombát. Nem kellett sokáig keresgélnünk, Budapest belvárosában találtunk borsos árú lángosozót.

Egy olvasónk a svédországi Malmöben járt, és az alábbi fotót kaptuk tőle néhány napja. A kép tanúsága szerint van egy lángosozó a svéd városban, ahol bizony nem fukarkodtak az árakkal. Sajnos a kép minősége miatt a feltéteket nem lehet elolvasni, de az árak jól kivehetőek.


Lángosozó a svédországi Malmöben, forrás: Pénzcentrum-olvasó

Egy svéd korona 32 forint, így gyorsan kiszámolható, hogy egy Budapest lángos 2 880 forintba, a Duna és a Tisza fantázianévre hallgatók egységesen 2 720 forintba, a Balaton lángos 2 560 forintba, a Puszta lángos pedig 2 240 forintba kerül. Olvasónk levele szerint egyébként a bódéban magyarul beszéltek egymás között az eladók.

Van-e itthon hasonló?

Felkeltette az érdeklődésünket, hogy vajon Budapesten is van-e lángosozó, amely hasonló árakon kínálja a lángost, és nem is kellett sokáig keresgélnünk. Az Andrássy úton található a Lángos Papában ugyanis a malmöihez hasonló árakkal találkoztunk. 

A hagyományosnak mondható sajtos-tejfölös lángos ára 1 450 forint, a marhapörköltes 1 950 forint, a szarvasgombás illetve a libamájas pedig 2 450 forint.

Érdekes, hogy nemcsak sós, hanem édes ízekben is árulnak lángost, ezek 1 650 forintba kerülnek és van közöttük Nutellás-banános is.


A Lángos Papa étlapjának egy részlete, forrás: Pénzcentrum

Akinek nem lenne elég egy lángos, azoknak kínálnak menüt is az Andrássy úti étteremben, melynek ára háromezer forint. Cserébe választhatunk egy levest vagy előételt, egy sajtos-tejfölös, vadpörköltes vagy paprikáscsirkés lángost, valamint egy desszertet is.


Menü is van, forrás: Pénzcentrum

Amennyiben valaki Malmöből érkezik ide, akkor az otthoni, valamint a budapesti élmény után egész biztosan bizarr elképzelései lesznek a lángos árakról, úgy általánosságban. A TripAdvisor portálon egyébként egy ötfokú skálán 3,5 ponton áll el az étterem, az oldalon jellemzően külföldi turisták pontoznak. Ez az értékelés közepesnek tekinthető, a lángosozó jelenleg az 1 437. helyen áll az oldalon fellelhető 2 562 budapesti vendéglátóhely közül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS