Whitestown - 2022 novembere körül: a SHEIN e-kereskedelmi elosztóközpontja. A SHEIN a világ egyik legnagyobb divat- és kiegészítő kiskereskedője.

Drasztikus lépésre szánta el magát a Shein, sok magyar vásárlót érint: hogy reagál erre a Zara, H&M?

2024. június 13. 19:16

A Shein több alapdarabjának árát jelentős mértékben, több mint egyharmadával emelte, ami valószínűleg bevételeinek növelését célozza meg a tervezett tőzsdei bevezetés előtt, Az átlagos áremelkedés meghaladta riválisaiét, mint az H&M és a Zara - számolt be a Reuters.

A kínai divatáru-kiskereskedő Shein, amely alacsony árú ruháival vált ismertté, árait jelentős mértékben emelte néhány alaptermékén. Ez az áremelés valószínűleg a bevételek növelését célozza meg a tervezett tőzsdei bevezetés előtt. Egy londoni székhelyű kutatócég elemzése szerint a Shein átlagos áremelkedése meghaladta a riválisok, mint az H&M és a Zara árnövekedését.

A vállalat nem nyilatkozott az árképzési stratégiájáról. A termelést nagyrészt kínai beszállítók hálózata végzi, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a kereslethez. A Coresight Research becslése szerint a Shein éves bevétele elérheti az 50 milliárd dollárt, ami 55%-os növekedést jelentene.

Az Egyesült Államokban, ahol a Shein legnagyobb forgalmat bonyolít le, a női ruhák átlagára 28%-kal emelkedett. Ez jelentős növekedést jelent a riválisokhoz képest, de még mindig alacsonyabb az H&M és Zara átlagáránál. A Shein brit weboldalán egy ruha átlaga 15%-kal emelkedett egy év alatt,

míg Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban az emelkedés mértéke 36% volt.

Szakértők szerint ezek az intézkedések segíthetnek a Sheinnek abban, hogy fenntartsa közelmúltbeli növekedését és magasabb árú termékeket is értékesítsen. A vállalat célja egy 50 milliárd fontos értékelés elérése tőzsdei bevezetése során.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Egyesült Államokban különösen a lábbeliknél volt tapasztalható jelentős áremelkedés. A Skechers cipőmárka termékeit is beleértve az oldalon elérhető cipők átlagára jelentősen megugrott. A GlobalData elemzője szerint bár globálisan lassulhat a növekedés bizonyos piacokon, új piacokra lépve vagy stratégiai döntésekkel továbbra is fenntartható lehet a bővülés.

Egy szakértő szerint azonban az áremelések csak korlátolt hatást gyakorolhatnak a bevételnövelésre. A további növekedéshez több felhasználót kell vonzaniuk és gyakrabban kell visszatérniük vásárolni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem