20 °C Budapest
Budapest, Hungary, July 02: Residents and visitors of the city of Budapest await a train on the inner platform of Keleti station on July 02, 2018.

Komoly átalakulás jön a GLS-nél: ennek számos vásárló örülni fog

2023. augusztus 10. 16:37

A GLS Hungary és a MÁV-VOLÁN-csoport együttműködésének köszönhetően egyre egyszerűbbé válik a csomagok átvétele és feladása a közösségi közlekedéssel utazók számára. A megállapodás keretében 37 forgalmas helyszínre – vasút-, Volánbusz- és HÉV-állomásokra – telepítenek GLS Automatákat - közölte a cég a Pénzcentrummal.

Az elmúlt években gyors ütemben növekedett a kényelmes csomagkézbesítési szolgáltatások iránti kereslet. Ezen igények kiszolgálása érdekében írt ki tavaly év végén országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatot a MÁV-VOLÁN-csoport. A pályázat év elején eredményesen lezárult, a legelőnyösebb ajánlatot a GLS Hungary nyújtotta be.

A vállalat idén összesen 37 forgalmas állomásra telepít csomagautomatákat. A csomaglogisztikai szolgáltató ezzel a megoldással szeretne kedvezni a közösségi közlekedést választó utazóknak, akiknek nincs lehetősége munkaidőben intézni a csomagszállítását, illetve otthon várni a futárt. Az új automatáknak köszönhetően mostantól munkába menet vagy hazafelé úton is számos helyszínen, könnyen megoldható lesz a csomagfeladás-, illetve átvétel.

Már nyolc vasútállomáson (Hajdúszoboszló, Kisvárda, Püspökladány, Pécs, Siófok, Keszthely, Sárvár, Szeged), valamint a programban szereplő öt HÉV-állomáson és megállóhelyen (Gödöllő, Palotakert; Mátyásföld, Imre utca; Ráckeve, Tököl, Szentendre) használhatók az eszközök. A telepítési munkálatok jelenleg is zajlanak, hamarosan a fennmaradó 24 helyszínen is kihelyezik az automatákat, többek között olyan forgalmas csomópontokon is, mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar vagy éppen a székesfehérvári vasútállomás, illetve a gödöllői és a pécsi Volánbusz-állomás. Az együttműködés keretében összesen 26 vasút-, 6 Volánbusz- és 5 HÉV-állomáson helyeznek üzembe automatákat.

A GLS már több mint 1150 csomagautomatával rendelkezik, amivel jelenleg Magyarország legnagyobb hálózatát birtokolja és kiemelt célja, hogy rugalmas csomaglogisztikai szolgáltatásait lakcímtől függetlenül mindenki számára elérhetővé tegye, így ez az együttműködés kiválóan illeszkedik a cég stratégiájába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm