4 °C Budapest
Nem kell vagyonokat költeni az ajádnékra: akár 10 ezer forint alatt is találhatunk menő dolgokat

Nem kell vagyonokat költeni az ajádnékra: akár 10 ezer forint alatt is találhatunk menő dolgokat

2022. december 16. 19:31

Még egy bő hét van hátra karácsonyig, és sokan szeretnének úgy ajándékot venni, hogy azzal örömet is okozzanak, de ne kerüljön egy vagyonba. A mostani árak mellett nem meglepő, ha sokan alternatív helyről szereznék be az egyedi ajándékot.

Idén sokkal tudatosabban válogatnak a magyarok az ajándékok között, ráadásul már nagy szerepet kap az is, hogy milyen vélemények érkeztek a termékről. Az ajándékok között még mindig megjelennek az igazi klasszikusok, de van, aki idén is valami különlegesebbet adna szeretteinek.

Minden tizedik magyar maximum 10 ezer forintot költene a karácsonyi ajándékokra, több mint negyedük pedig 10 és 30 ezer forint közötti sávot célozna meg – derült ki egy friss kutatásból. Sokan tudatosabb hozzáállással igyekeznek ellenpontozni a gazdasági nehézségeket a vásárlók, akiknek több mint a fele – kihasználva a november végi akciókat és árengedményeket – még december előtt igyekezett beszerezni az idei ajándékokat.

A tavalyi 7 megajándékozotthoz képest idén a legtöbben már csak 3-6 rokonnal vagy baráttal számolnak. A jelenlegi gazdasági helyzet tovább növeli az online tudatosságot, erre utal az is, hogy a többi vásárlótól érkező visszajelzéseket tízből kilencen veszik figyelembe a vásárlási döntéseik során. Ugyanakkor a régióban senkinél sem találkozhatunk ilyen magas aránnyal.

Ezzel a tudatos hozzáállással így bőven van idő beszerezni akár kedvezményesen, akár időben azokat a termékeket, amikre a magyarok leginkább vágynak: ezek a háztartási eszközök és az elektronikai cikkek, miközben harmadik helyezettként megjelenik a ruha kategória. Itthon ugyan több mint tizede a megkérdezetteknek bárminek örülne, sokakat tenne boldoggá, ha kávéfőzőt, laptopot, okostelefont, órát, könyvet, esetleg parfümöt találnának a fa alatt. A legtöbben egyébként úgy vélik – és ez a teljes régióra is igaz –, hogy pénz nem lehet karácsonyi ajándék. A jelenlegi gazdasági helyzet ellenére is csak nagyjából a megkérdezettek tizede adna közvetlenül ajándékot ebben a formában.

A válaszadók harmada már inkább online vesz ajándékot, és harmada szerzi be fele-fele arányban a neten vagy boltban. A régió adatai pedig arról tanúskodnak, hogy a csehek és a szlovákok jobban preferálják a netes vételt, és lényegesen kevesebbet látogatnak el maguk az üzletekbe, mint a szomszédos országok lakói.

Már itt is nézelődhetünk

Ennek fényében nem meglepő, hogy sokan fordulnak alternatív oldalakhoz ajéndék-ügyben. Erre remek lehetőség a Brancs közösségi piac is, ahol szuper áron vásárolhatunk igazán egyedi termékeket, így garantált a siker karácsonykor.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mivel minden karácsonykor nagy divat a kártyajáték, társasjáték, így most a Brancson is vásárolhatunk ilyen terméket. A Trumpify me kártyajátékot, ha december 18-ig megrendeljük, akkor a fa alá is megérkezik. A kártyajáték alapötlete 2020-ban született meg az amerikai elnökválasztási folyamathoz kapcsolódan, akkor merült fel a készítőkben, hogy a demokratikus választási folyamatokhoz, a politikai és gazdasági történésekhez, valamint a média működéséhez kapcsolódó fogalmak, köznapi viccelődések megjelenhetnének egy kártyajátékban. A szokatlan elemekkel tarkított egyedi akciókártyás játék amellett, hogy elképesztően izgalmas, provokatív, szarkasztikus és az utolsó pillanatig kiszámíthatatlan, görbe tükröt is tart a mindennapi politikai, média és gazdasági élet elé. Ugyanakkor nem közvetít semmiféle politikai állásfoglalást és nem célja senkit sem befolyásolni. Az alapcsomagot 6 400 forintért vásárolhatjuk meg, a karácsonyi csomagot extra kártyákkal pedig 6 600 forintért. A kártyajáték sikerességét az is igazolja, hogy a kampány sikeresen futott be a Brancs közösségi piacon is.

Ha szeretjük a közösségi élményeket, de társasozás helyett inkább egy kézműves sör mellett beszélgetünk, úgy kitünő ajándék lehet a Beerálom sörértékelő füzet, amely segítségével mintegy 100 sört pontozhatunk. A sörnaplót A6-os méretben 3 990 forintért, A5-ös méretben 4 290, míg A6-es méretben, ajándékcsomagként 6 990 forintért vásárolhatjuk meg.

Otthonunkat is kellemesebbé tehetjük karácsonyra, sokan pedig szívesen ajándékoznak illatgyertyát. A Nivelle illatosítók ezt emelik új szintre, hiszen a szobához és annak hangulatához illeszkedve ajándékozhatunk egyedi pálcás illatosítót is. Ráadásul maga az üveg újratölthető, így nem kell kidobnunk sem. A diffúzor csomag 7 400 forintba, a gravírozott csomag 8 200, míg a karácsonyi csomagok 13 500 ás  15 750 forintba kerülnek.

Karácsonyra könyvet is bármikor adhatunk, és évek óta népszerű a listákon. Idén is rakhatunk könyveket a fa alát, hiszen a Brancson most elérhető Zubreczki Dávid Templomséták a Balaton körül kötete is, amelyet most 6 390 forintért vásárolhatunk meg. Amennyiben pedig valami klasszikusabbra vágyunk, úgy vásárolhatunk egy POKET zsebkönyvet is, ahol a zsebkönyv csomag 1500 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 1. szerda
Ignác
5. hét
Február 1.
A civilek napja
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?