18 °C Budapest
ALDI, napelem, fenntarthatóság

Meglepő bejelentés az Alditól: ebből az üzletből eltűnnek a pénztárosok

2022. január 19. 12:03

Különleges, kasszamentes üzletet nyitott az Aldi. Nem a német diszkont az első, aki ilyennel próbálkozik.

Kedden, a dolgozók által végzett belső tesztek után nyilvános tesztelésre is megnyitotta első, teljesen kasszamentes üzletétt az Aldi. A londoni boltot különleges, csúcstechnológiás kamerarendszerrel szerelték fel, amely a telepített mesterséges intelligencia segítségével követi le a vásárlókat, és regisztrálja, azok mely termékeket emelték le a polcokról - írja a Sky News.

Az itt való fizetéshez a vásárlóknak nem is lesz szükségük másra, mint az Aldi Shop&Go nevű applikációjának telepítésére. Az üzletbe pedig csak úgy jutnak be, ha bescannelik az alkalmazás áltál generált egyedi kódjukat. A Vásárlás végeztével pedig a lassú kasszázás mellett az esetleges sorban állást is elkerülhetik, mert a bolt elhagyása után az üzlet automatikusan számlázza ki/vonja le az összepakolt termékek összegét.

Az Aldi amúgy nem az első üzlet, amely hasonló technológiával működő üzletet nyitott. Ahogy a Pénzcentrum is megírta, tavaly novemberben szintén Londonban nyitotta meg első kassza nélküli üzletét a Tesco is. Az Egyesült Államokban pedig már 2020 februárja óta működik egy hasonló Amazon Seattle-ben.

Címlapkép: Aldi

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30