5 °C Budapest

Meglepetés! Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum
2012. május 11. 11:08

Bookline TOP 50 Amikor egy Coelho-mű megjelenik, bizonyos, hogy rövid időn belül előkelő helyre kerül a sikerlistákon. A Mint az áradó folyó című önvallomás április legnépszerűbb olvasmánya - derül ki a Bookline TOP 50 legfrissebb, áprilisi kiadásából.

Paulo Coelho könyvei az elmúlt években mindig állandó szereplői a sikerlistáknak. Nincs ez másként a Mint az áradó folyó című, legújabb írásával sem. A könyv filozofikus önéletrajznak is nevezhető, Coelho élete néhány jelentősebb szakaszában folytatott elmélkedéseit osztja meg olvasóival a tőle megszokott szimbolikus nyelvezettel. Ez a kiadvány a megjelenés után nem sokkal már az áprilisi toplista első helyére került.

A belső utazások nyugalma után irány a sci-fik, krimik, és vámpírtörténetek adrenalinnal teli világa. A toplista második helyén a fiatal korosztály körében népszerű Az éhezők viadala című regény áll. Susanne Collins trilógiává bővített könyve igazi szenzáció, világszerte több mint tízmillió példányban kelt el, a filmváltozatának márciusi premierje óta pedig még nagyobb az érdeklődés mutatkozik a könyv iránt. Azt, hogy a filmek, sorozatok milyen mértékben fokozzák a lelkesedést az alapmű iránt, George R.R. Martin Trónok harca című könyvének a sikere is jól mutatja.

A vámpírregények reneszánsza is kitart még egy jó darabig. Ahogyan a múlt hónapban, most is a sikerlista harmadik helyén végzett Charlaine Harris Véres leszámolás című könyve, amelyik a True Blood sorozat 11. kötete.

A vámpírtörténetek mellett a skandináv krimi is egyre népszerűbb a magyar olvasók körében. Miután a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából hazánkban járt a világhírű, norvég krimi szerző Jo Nesbo, hogy bemutassa Denevérember című regényét, a könyv rövid idő alatt a sikerlista negyedik helyére került, megelőzve M.C. Beaton Agatha Raisin és a parázna lódoktor című krimijét. A skandináv írók népszerűségét mutatja, hogy Stieg Larsson három regénye is szerepel az áprilisi toplistán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar szépírók ebben a hónapban nem kaptak olyan jelentős szerepet, mint márciusban, inkább a riportkönyvek és tényfeltáró olvasmányokat kerestük jobban a hazai szerzők munkái közül. A Malév-sztorival Varga G. Gábor, és a szegedi Csillagbörtön embertelen bűnözőiről szóló Könyörtelenek - Életre ítélt gyilkosok című riportkönyvvel Havas Henrik is felkerült a toplistára. Molnár B. Tamás is remekül debütált Gault&Millau Magyarország - Étteremkalauz 2012 című gyűjtésével a sikerlista 12. helyén.

Bookline TOP 50: 26-50

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm