Blicc over: 80 milliót kaszált a BKV

Pénzcentrum
2007. november 26. 12:00

Véget ért a BKV meghosszabbított Blicc Over "Sok a sara?!" elnevezésű kampánya. Az október 18. óta tartó akció nagy visszhangot váltott ki. A BKV Zrt. célként tűzte ki, hogy felhívja a bliccelésre, mint civil károkozásra a figyelmet.

A kommunikációs többlet lényegi elemként újdonságot is tartalmazott: aki az akció során befizeti elmaradt pótdíjtartozását, mindenképpen jól jár, hiszen 20% kedvezményt kap az elmúlt 5 év során felhalmozott pótdíjtartozásából, illetve elkerül egy követeléskezelő bevonásával indított jogi, esetleges peres eljárást is.

A BKV Zrt. örömmel vette tudomásul, hogy az utasai egyre inkább megértik, a bliccelők az ő zsebükből veszik ki a pénzt, ha jegy és bérlet nélkül utaznak. A kísérlet egyértelműen hasznos és nem várt sikert hozott. Közel 80 millió forintot fizettek be a jogkövető utasok, volt olyan nap, amikor 3,2 milliós kintlévőség folyt be a közlekedési társasághoz, Ez azt is bizonyítja, hogy a következetes fellépés a fizető utasok érdekében jó úton halad és egyre inkább kínos lesz, ha valakit bliccelésen kapnak. Az érdeklődő telefonálók nagy száma is bizonyítja, hogy a bliccelők sokszor feledékenységből nem fizetik be a pótdíjtartozásukat, ezért érdemes volt felhívni erre a figyelmüket.

Közel 8 ezer telefonáló volt a kampány 36 napja alatt. Összesen: 5689-en fizették be tartozásaikat. A legnagyobb befizetés: 735.729 ft volt, a legkisebb pedig 6485 ft.

Az akció kiadási költsége 8 millió ft. volt.

A bliccelők be nem fizetett pénze mindenki kényelmét hátrányosan érinti, hiszen, ha sokan bliccelnek a fejlesztésekre fordítható pénz is kevesebb. A BKV Zrt. éppen ezért annak is örül, hogy a befolyt összeget az utasbarát intézkedések, és fejlesztések bővítésére fordíthatja, mert így az üzenet elérte a célját.

A kampány lezártával a bliccelés elleni harc folytatódik. A még kintlévő adósságállományt külső jogi, követeléskezelő cégek fogják behajtani egy közbeszerzési pályázat után.

A Blicc Over kampány III. felvonása pedig már egy jövőbeni tervként napi szinten költözik be a városlakók életébe, mely ott lesz a fejekben, mint üzenet és a járműveken, mint ellenőri kékszalag.

A BKV Zrt. köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik belátták tévedésüket és befizették elmaradt pótdíjtartozásaikat ezzel megértve az üzenet lényegét, hogy érdemes és muszáj jeggyel vagy bérlettel utazni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?