2 °C Budapest

Blicc over: 80 milliót kaszált a BKV

Pénzcentrum
2007. november 26. 12:00

Véget ért a BKV meghosszabbított Blicc Over "Sok a sara?!" elnevezésű kampánya. Az október 18. óta tartó akció nagy visszhangot váltott ki. A BKV Zrt. célként tűzte ki, hogy felhívja a bliccelésre, mint civil károkozásra a figyelmet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kommunikációs többlet lényegi elemként újdonságot is tartalmazott: aki az akció során befizeti elmaradt pótdíjtartozását, mindenképpen jól jár, hiszen 20% kedvezményt kap az elmúlt 5 év során felhalmozott pótdíjtartozásából, illetve elkerül egy követeléskezelő bevonásával indított jogi, esetleges peres eljárást is.

A BKV Zrt. örömmel vette tudomásul, hogy az utasai egyre inkább megértik, a bliccelők az ő zsebükből veszik ki a pénzt, ha jegy és bérlet nélkül utaznak. A kísérlet egyértelműen hasznos és nem várt sikert hozott. Közel 80 millió forintot fizettek be a jogkövető utasok, volt olyan nap, amikor 3,2 milliós kintlévőség folyt be a közlekedési társasághoz, Ez azt is bizonyítja, hogy a következetes fellépés a fizető utasok érdekében jó úton halad és egyre inkább kínos lesz, ha valakit bliccelésen kapnak. Az érdeklődő telefonálók nagy száma is bizonyítja, hogy a bliccelők sokszor feledékenységből nem fizetik be a pótdíjtartozásukat, ezért érdemes volt felhívni erre a figyelmüket.

Közel 8 ezer telefonáló volt a kampány 36 napja alatt. Összesen: 5689-en fizették be tartozásaikat. A legnagyobb befizetés: 735.729 ft volt, a legkisebb pedig 6485 ft.

Az akció kiadási költsége 8 millió ft. volt.

A bliccelők be nem fizetett pénze mindenki kényelmét hátrányosan érinti, hiszen, ha sokan bliccelnek a fejlesztésekre fordítható pénz is kevesebb. A BKV Zrt. éppen ezért annak is örül, hogy a befolyt összeget az utasbarát intézkedések, és fejlesztések bővítésére fordíthatja, mert így az üzenet elérte a célját.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kampány lezártával a bliccelés elleni harc folytatódik. A még kintlévő adósságállományt külső jogi, követeléskezelő cégek fogják behajtani egy közbeszerzési pályázat után.

A Blicc Over kampány III. felvonása pedig már egy jövőbeni tervként napi szinten költözik be a városlakók életébe, mely ott lesz a fejekben, mint üzenet és a járműveken, mint ellenőri kékszalag.

A BKV Zrt. köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik belátták tévedésüket és befizették elmaradt pótdíjtartozásaikat ezzel megértve az üzenet lényegét, hogy érdemes és muszáj jeggyel vagy bérlettel utazni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59